Transferi glavna

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Hoće li Saudijci poslati nemoralnu ponudu za Salaha? Monaco kupuje sjajnog golgetera, Bayern doveo vratara

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 22:20
22:22

Čekanju je došao kraj. S tom rečenicom Feyenoord je objavio dolazak Luke Ivanušeca u sjajnom videu:

22:19

Hoće li Mohamed Salah napustiti Liverpool? Saudijci bi i egipatsku zvijezdu željeli vidjeti u svojoj ligi, a iako je Jürgen Klopp istaknuo kako Salah nema namjeru napustiti Liverpool, legenda kluba i aktualni televizijski komentator Jamie Carragher smatra da postoji ponuda koju Redsi ne bi odbili. Radi se o 150 milijuna funti, odnosno oko 175 milijuna eura. Teško bi Liverpool mogao odbiti tu ponudu, a Saudijcima taj novac nije problem. Navijači Liverpoola se mogu samo nadati da čelnici saudijskih klubova nisu gledali Carragherov istup.

22:15

Izgleda kako se još jedna transfer sapunica približila kraju. Dugo traju pregovori između Monaca i Arsenala oko prelaska Folarina Baloguna u Kneževinu, a Fabrizio Romano javlja kako su se klubovi napokon dogovorili. Monaco će platiti 40 milijuna eura plus bonuse, a Arsenal će dobiti i značajan postotak od buduće prodaje 22-godišnjeg napadača koji je ponikao u školi 'Topnika', ali je prošle sezone igrao na posudbi u Reimsu gdje je postigao 21 gol u 37 nastupa u Ligue 1.

21:33

Iskusni portugalski veznjak, 36-godišnji Joao Moutinho nakon 10 godina provedenih u inozemstvu odlučio se na povratak u domovinu te je potpisao jednogodišnji ugovor s Bragom, koja će sljedećeg tjedna imati priliku izboriti nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka.

Moutinho se afirmirao kao igrač lisabonskog Sportinga u kojemu je ponikao i igrao do 2010. kada je prešao u Porto da bi od 2013. do 2018. godine igrao za Monaco, a od 2018. do ovog ljeta za Wolverhampton Wanderers.

Sa 146 nastupa za reprezentaciju Portugala drži drugo mjesto na ljestvici svih vremena, ispred njega je samo svjetski rekorder Cristiano Ronaldo. (Hina)

20:27

Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena angažirao je dosadašnjeg vratara Maccabija iz Tel Aviva Daniela Peretza (23) s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Vrijednost transfera procjenjuje se na pet milijuna eura.

Nakon što je ovog ljeta ostao bez Yanna Sommera i Alexandera Nubela, a Manuel Neuer se još nije oporavio od loma noge kojeg je zadobio još u prosincu prošle godine na skijanju, Bayern ej u novu sezonu ušao s nepouzdanim Svenom Ulreichom kao prvim vratarom. (Hina)

19:36

Transfermarkt je objavio kako je Feyenoord Dinamu za Luku Ivanušeca platio 8,5 milijuna eura. U to još nisu pribrojeni potencijalni bonusi pa je trenutno Ivanušec drugo najskuplje pojačanje u povijesti nizozemskog kluba. Feyenoord je više od njega platio samo napadača Ayase Uedu koji je ovog ljeta došao iz Cercle Bruggea.

18:34

Stuttgart je u svoje redove doveo donedavnog njemačkog U21 reprezentativca Angela Stillera. On je do sada igrao u Hoffenheimu, a Stuttgart je platio odštetu od 5,5 milijuna eura. Zanimljivo je da je Stiller u Hoffenheim stigao bez odštete iz Bayerna.

18:06

Daniel Peretz će uskoro biti predstavljen kao novi vratar Bayerna. Ovaj 23-godišnji izraelski vratar je danas došao u München na liječnički pregled, a već u nedjelju bi mogao biti u konkurenciji za bavarski derbi protiv Augsburga. Bayern će za Peretza platiti pet milijuna eura Maccabiju iz Tel Aviva.

17:50

West Ham je na pragu dovođenja četvrtog ovoljetnog pojačanja. Sky Sports tvrdi kako su se 'Čekićari' dogovorili s Ajaxom oko dovođenja veznjaka Mohammeda Kudusa. Engleski klub bi za njega trebao platiti 44,5 milijuna eura, a 23-godišnji reprezentativac Gane će potpisati petogodišnji ugovor s West Hamom.

image

Mohammed Kudus

PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

17:08

Steven Nzonzi je svojedobno igrao za Sevillu i Romu te upisao 20 nastupa za reprezentaciju Francuske, a s 34 godine ima novi klub. Nakon što je dvije sezone proveo u katarskom Al-Rayanu, Nzonzi je sada potpisao ugovor s turskim prvoligašem Konyasporom.

16:31

Ajax je ovog ljeta već dosta uložio u pojačanja, ali 'Kopljanici' su i dalje aktivni na tržištu. The Athletic donosi kako je nizozemski klub zainteresiran za dovođenje 22-godišnjeg Thiaga Almade iz Atlanta Uniteda. Ovaj ofenzivni veznjak je stigao u Atlantu u zimu 2022. godine, a u prošloj sezoni je upisao 8 golova i 10 asistencija u 22 MLS utakmice. Almada ima i četiri nastupa za reprezentaciju Argentine, a Ajax se nada kako će ga uspjeti dobiti za odštetu od oko 15 milijuna eura. No, Almada po Transfermarktu vrijedi 27 milijuna, a The Athletic javlja kako Atlanta nema namjeru pustiti ga ispod tog iznosa.

15:28

Andrey Santos je prošle zime postao igrač Chelseaja koji ga je platio 12,5 milijuna eura Vasco de Gami, a ovaj 19-godišnji defenzivni veznjak ide sada već na drugu posudbu od kada je postao član kluba sa Stamford Bridgea. Prvo je u proljetnom dijelu sezone ostao u brazilskom klubu u kojem je i počeo karijeru da bi ga sada odgovorni iz Chelseaja proslijedili u Nottingham Forest u kojem će igrati do kraja sezone. Santos je ovog ožujka debitirao u dresu brazilske reprezentacija odigravši 65 minuta u prijateljskom ogledu protiv Maroka.

14:25

Saga oko nastavka karijere Romelua Lukakua još nije gotova, ali joj se polako nazire kraj. Chelsea ga na kraju ipak želi pustiti na novu posudbu, a ovoga se puta kao najizglednija destinacija čini Roma.

13:42

Iz Lazija su potvrdili dolazak novog pojačanja, 32-godišnjeg vratara Luigija Sepea koji stiže iz Parme, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u redovima Salernitane.

12:50

Portugalski reprezentativac Joao Moutinho trebao bi pojačati redove Brage. Portugalski mediji navode kako je vio dogovoren s njegovim povratkom u Portu u kojem je igrao između 2010. i 2013. godine, ali je sve propalo u posljednji trenutak. Posljednjih pet sezona Moutinho je igrao u redovima Wolverhamptona, a prošle je sezone skupio 36 premierligaških nastupa.

12:26

Mnogo se piše o mogućem odlasku Mohameda Salaha u Saudijsku Arabiju, no čini se da od velike priče neće biti niša. "Egipatski kralj" nastavit će s igrama u Liverpoolu, potvrdio je Jurgen Klopp.

- Nemamo nikakvu ponudu Al-Ittihada. A čak i ako stigne, odovor će biti negativan. Mo je 100 postotno posvećen Liverpoolu, nemamo o čemu razgovarati - kazao je njemački stručnjak.

Al Ittihad je Salahu naovdno nudio najveću plaću na Arapskom poluotoku.

11:02

Mate Antunović, 19-godišnji napadač Hajduka otputovao je u Milano s ciljem potpisa ugovora s Monzom. Antunović je već dulje vrijeme u kontaktu s talijanskim prvoligašem u kojeg odlazi na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora. Interes Monze datira još iz prošle sezone kada je Antunović u juniorskoj Ligi prvaka zabio pogotke Manchester Cityu i Borusssiji Dortmund. Ovog ljeta prošao je pripreme s prvom momčadi, ali nije se uspio nametnuti kao Lekin izbor napadača, pa je shodno tome prihvatio ponudu za posudbu u Monzu. Nakon Boška Jeme, također napadača iz juniorskog pogona Bijelih, Antunović je drugi igrač koji s Poljuda ovog ljeta odlazi na posudbu u klub iz Serie A.

10:34

Poznati njemački novinar, stručnjak za transfere Christian Falk javlja da Dani Olmo neće ovoga ljeta redove RB Leipziga zamijeniti onima Manchester Cityja. Kako veli Falk, iz uprave njemačkog prvoligaša definitivno su spustili rampu na taj transfer o kojemu se posljednjih dana mnogo pisalo.

10:34

Sprema se ogromna čista u Arsenalu, piše Daily Mail. Mikel Arteta do završetka prijelaznog roka planira se riješiti čak devetorice igrača, a to su: Balogun, Tomiyasu, Gabriel, Tierney, Holding, Lokonga, Pepe i Tavares. Plan Topnika je na ovim transferima ukupno zaraditi oko 100 milijuna eura.

image

Mikel Arteta

ADRIAN DENNIS Afp

10:02

Vratar Maccabija iz Tel Aviva Daniel Peretz uskoro bi trebao postati novi član minhenskog Bayerna. Financijski detalji posla nisu navedeni, ali njemački Kicker navodi da bi ovaj 23-godišnjak trebao obaviti liječnički pregled u Münchenu tijekom petka ili subote, a potom potpisati višegodišnji ugovor. Kako bilo, čini se da je Peretzu utakmica Konferencijske lige protiv Celja bila 106. i posljednja u dresu Maccabija.


09:39

Turski mediji javljaju da će Altay Bayindir danas odletjeti u Manchester gdje će napraviti liječnički pregled i potpisati za Manchester. Baš umjesto njega Fenerbahče je na gol doveo Dominika Livakovića iz Dinama.

09:14

Prijelazni rok bliži se svom zatvaranju, a Joao Felix i dalje nije realizirao željeni transfer u Barcelonu. A čini se da ni neće. As navodi kako portugalski as ne želi ostati u Atletico Madridu i kako je spreman plan B ako posao s Barcelonom propadne. A plan B je odlazak u Saudijsku Arabiju na jednu sezonu, konkretno u redove Al Hilala, na jednogodišnju posudbu. Interes za dovođenjem Felixa pokazala je i Aston Villa, ali Felix želi igrati u klubu koju je izborio Ligu prvaka, a ponude od takvih nisu stigle.

08:01

Iako se odabir trenera taji kao izbor Pape, sinoć je procurilo da će nasljednik Željka Sopića u Gorici biti 53-godišnji Roy Ferenčina. Više o svemu možete pročitati OVDJE.

07:58

Lijevi bek Manchester Cityja Joao Cancelo tijekom dana bi i službeno trebao postati nogometaš Barcelone. Mundo Deportivo navodi kako je posao nadomak realizacije. Navodno je dogovorena posudba s opcijom otkupa ugovora za 25 milijuna eura. Cancelo bi tako trebao postati četvrto pojačanje Barcelone ovoga ljeta nakon Ilkaya Gündogana, Oriola Romeua i Iniga Martineza.

07:54

"Atalanta je odbila službenu ponudu Napolija od 45 milijuna eura za Teuna Koopmeinersa", otkriva agent nizozemskog veznjaka koji tvrdi da 25-godišnjak nije na prodaju. Koopmeiners, spomenimo, prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura.

07:12

Trevoh Chalobah mogao bi se ponovno ujediniti s Thomasom Tuchelom i postati zamjena za Benjamina Pavarda koji je na izlaznim vratima Bayerna te bi se uskoro trebao priključiti milanskom Interu, javlja njemački Sky Sport. Tuchel cijeni 24-godišnjeg braniča, ali prema informacijama iz Njemačke ovo neće biti lagan posao.

06:17

U redovima engleskog viceprvaka Arsenala spremni su prodati navodno čak devetoricu igrača kako bi menadžeru Mikelu Arteti omogućili dodatna financijska sredstva za dovođenje željenih igrača. Arsenal je ovoga ljeta doveo Declana Ricea, Kaia Havertza i Jurriena Timbera potrošivši pritom 206.5 milijuna funti. Istovremeno su prodali Granita Xhaku, Pabla Marija i Matta Turnera. Ali navodno Arteta želi dodatno osnažiti redove 'Topnika', a za oko mu je zapeo branič Crystal Palacea Marc Guehi. Na prodaju su tako u Arsenalu oglasili devetoricu igrača, a na njoj se kako navodi Daily Mail nalaze Folarin Balogun, Gabriel Magalhaes, Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu, Albert Sambi Lokonga, Rob Holding, Cedric Soares, Nicolas Pepe i Nuno Tavares. Najmanje izgledan od navedenih čini se odlazak brazilskog stopera Gabriela kojeg Arteta sigurno neće prodavati ako ne pronađe adekvatnu zamjenu.

05:54

Dobro jutro, dragi čitatelji! Donosimo pregled najzanimljivijih priča i poslova koji su bili u centru pažnje tijekom prošlog dana:

- Pogledajte kakav su doček navijači Fenerbahčea na stadionu pripremili Dominiku Livakoviću!

- Manchester City je i službeno objavio transfer 17-godišnjeg Leona Lalića iz RB Salzburga, a više o tome pročitajte OVDJE.

- Manchester City je službeno objavio transfer krilnog napadača Jeremyja Dokua iz Rennesa u ugovoru vrijednom oko 65 milijuna eura.

- Gotovo je! Dinamo ostaje i bez Luke Ivanušeca: Nudili su mu da bude najplaćeniji, no on je htio promjenu. Više pročitajte OVDJE.

- Nekadašnji vratar Hajduka Karlo Letica karijeru će nastaviti u švicarskom Lausanne-Sportu.

Linker
17. svibanj 2024 09:14