SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Messi napokon predstavljen u MLS-u, još jedan klub zainteresiran za Dinamovog reprezentativca

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 22:55
22:55

Franck Kessié je na meti Juventusa, donosi talijanski novinar Gianluca Di Marzio. 'Stara dama' bi Kessiéja željela dovesti na posudbu s opcijom otkupa ugovora, ali još uvijek nije odlučio želi li se vratiti u Serie A. Podsjetimo kako je i Inter bio zainteresiran za njegovo dovođenje i to u zamjeni za Marcela Brozovića, ali do tog posla nije došlo upravo zato što Kessié nije želio napustiti Barcelonu.

22:46

Strasbourg je srušio klupski rekord u dolaznom transferu. Naime, ovaj francuski prvoligaš je za 20 milijuna eura doveo Abakara Syllu iz Club Bruggea. Zanimljivo je da Transfermarkt ovog 20-godišnjeg stopera iz Obale Bjelokosti procjenjuje na 8 milijuna eura, ali je Strasbourg za njega odlučio dati dvostruko više nego su prije tri godine platili Habiba Dialla koji je do sada držao klupski rekord po najvećem ulaznom transferu.

22:44

Al Ahli nastavlja graditi carstvo i kako Daily News piše, trenutno pregovara s Newcastleom oko kupovine Allan Saint-Maximina. Francuski krilni napadač ima još tri godine ugovora sa Svrakama i Transfermarkt ga procjenjuje na 32 milijuna eura. U Al Ahli su već ovog ljeta stigla dva pojačanja iz Premier lige, Edouard Mendy iz Chelseaja odnosno Roberto Firmino iz Liverpoola.

21:55

Nigdje nije kao kod kuće - poručio je Aaron Ramsey koji se vratio u svoj matični Cardiff City. Raskinuo je kapetan Walesa ugovor s Nicom i potpisao dvogodišnji s članom Championshipa. Ramsey je Cardiff napustio sa 17 godina i u transferu vrijednom 5.5 milijuna eura pojačao Arsenal.

21:48

I Dušan Tadić bi mogao u Saudijsku Arabiju. Srpski nogometaš je raskinuo ugovor s Ajaxom, a Fabrizio Romano javlja kako je za njega zainteresran Al-Khaleej. Konkurencija Saudijcima je Beşiktaş.

20:34

Hoće li Dinamo ovog ljeta prodati Josipa Šutala? On je u statusu reprezentativaca iz Maksimira koji pobuđuju zanimanje mnogih klubova, a talijanski novinar Nicolò Schira javlja kako bi 23-godišnjeg stopera željela dovesti i Fiorentina.

20:30

Odavno je poznato kako će Lionel Messi karijeru nastaviti u MLS-u, a danas ga je Inter Miami napokon i službeno predstavio.

19:47

Talijanski prvoligaš Bologna službeno je obznanila kako je klubu dodatno vjernost produljio 23-godišnji vezni igrač, škotski nogometni reprezentativac Lewis Ferguson.

U Bolognu je Ferguson došao prošle godine, a novi ugovor traje do lipnja 2027. godine. U ugovoru postoji i stavka mogućeg produljenja na još jednu godinu.

Karijeru je Ferguson počeo u škotskom Hamiltonu, a potom je od 2018. do 2022. nosio dres Aberdeena gdje je upisao 132 ligaška nastupa uz 27 pogodaka. Prošle sezone Ferguson je sa sedam golova bio treći najbolji strijelac Bologne u Serie A. Ispred njega su bili samo Orsolini s 11 i Arnautović s deset pogodaka.

Bologna je završila prošlu sezonu na devetom mjestu prvoligaške ljestvice, a Fergsuon je dosad upisao i šest nastupa za škotsku reprezentaciju. (Hina)

18:58

Nakon što je potvrđen transfer Declana Ricea u Arsenal, promijenio se vrh ljestvice najvećih transfera ovog ljeta.

image
SN/PROFIMEDIA

18:38

Objavili smo već kako je Inter odustao od dovođenja Romelua Lukakua nakon što su saznali da belgijski napadač pregovara i s Juventusom, a izgleda kako su Nerazzurri vrlo brzo našli zamjenu. Naime, španjolska Marca donosi kako Inter razgovara s Arsenalom oko dovođenje Folarina Baloguna, američkog reprezentativca koji je prošle godine igrao na posudbi u Reimsu i postigao 21 gol u Ligue 1. Navodno ga Mikel Arteta želi zadržati među 'Topnicima', ali s obzirom na to kako je Arsenal na pojačanja ovog ljeta već potrošio 226 milijuna eura, mogli bi ga prodati za dobru ponudu.

17:03

Antonio Čolak ima novi klub. Dočekat će ga bivši hajdukovac i legenda talijanskog nogometa. Gdje je prešao povremeni reprezentativac Hrvatske saznajte OVDJE.

16:44

S obzirom na ozljedu koljena zbog koje će Tammy Abraham pauzirati idućih devet mjeseci, Jose Mourinho mora hitno pronaći alternativu u napadu Rome. On doduše u rosteru ima Andreu Belottija, ali povremeni talijanski reprezentativac u prošloj sezoni nije postigao niti jedan pogodak, stoga su kao glavne mete označeni Gianluca Scamacca iz West Hama odnosno Alvaro Morata (Atletico Madrid). Potonji je, kako piše Calciomercato, bliže glavnom grad Italije, a u svemu bi trebao pomoći Paulo Dybala. Zašto Argentinac? Dvojac se naime dobro poznaje iz Juventusa gdje su surađivali u čak dva različita mandata. Najprije 2015./2016., a zatim od 2020. do 2022. godine. U prvom su se navratu okitili Scudettom te su i nakon odlaska iz Torina ostali u kontaktu.

15:45

Inter se povukao iz utrke za Romelua Lukakua, javlja Fabrizio Romano. Talijanski novinar javlja kako su Nerazzurri odluči ostati od belgijskog napadača kada su čuli da on pregovara i s Juventusom tako da su sada za Lukakua jedine preostale opcije 'Stara dama' ili neki od saudijskih klubova s time da će ga Juventus angažirati samo ako prodaju Dušana Vlahovića.

15:27

Monaco ima novog vratara. Momčad iz Kneževine je u svoje redove dovela Philippa Köhna iz Salzburga. Ovaj 25-godišnjak je još branio za Stuttgart, Leipzig i švicarski Wil 1900, a Monaco ga je platio 10 milijuna eura.

15:21

Jesús Vallejo se vraća na posudbu u Granadu. Nakon što je 26-godišnji stoper Reala u tom klubu na posudbi proveo dvije sezone, 2019./20. i 2020./21., sada se opet tamo vraća u istom aranžmanu - kao posuđeni igrač Reala. Ovaj odlazak nije neočekivan jer je on za 'Kraljevski klub' u prošloj sezoni odigrao samo 88 minuta.

14:36

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo (23) na meti je velikana Ajaxa. Više o interesu legendarnog kluba možete pročitati ovdje.

14:01

Talijanski gigant Milan dogovorio je transfer Tijjanija Reijndersa iz AZ Alkmaara, javlja Fabrizio Romano. Konačna cifra transfera iznosit će 20 milijuna eura plus dodatni budući bonusi.
Igrač se jedino htio pridružiti Milanu, a sljedećeg tjedna bi trebao imati liječnički pregled.

13:19

Bosansko-hercegovački 33-godišnji nogometni reprezentativac Ermin Bičakčić nakon devet godina provedenih u Hoffenheimu, odlučio je napustiti ovaj grad i istomeini klub koji je tu vijest u subotu objavio na svom mrežnom portalu.

- Ermin je bio i jest prepoznatljivo lice Hoffenheima. Gotovo cijelo desetljeće je svojom snagom volje, ogromnim borbenim duhom i nepokolebljivim mentalitetom predstavljao ono što navijači vole. Bio je emocionalni vođa i uzoran profesionalac, tako da smo već imali i inicijalne razgovore o njegovoj mogućoj ulozi u klubu po završetku igračke karijere. Željeli smo nastavak suradnje, ali poštujemo njegovu odluku. No, Ermin će se zasigurno vratiti - poručio je direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Bičakčić je u dresu Hoffenheima od 2014. odigrao 147 utakmica, a bilo bi ih i više da 2020. nije pretrpio tešku ozljedu koljena, zbog koje mu je prijetio prekid igračke karijere. (Hina)

12:51

Hrvatski broj jedan i kapetan Dinama Dominik Livaković sve je bliže transferu u turski Fenerbahçe. Sve detalje transfera možete pročitati ovdje.

12:48

Mir u Liverpoolu u potpunosti je uzdrmao miris saudijskih milijuna. Fabrizio Romano navodi kako zbog mogućnosti transfera u Al Ittihad Liverpoolov veznjak Fabinho neće otputovati na ljetne pripreme u SAD.

Brazilac je već dogovorio osobne uvjete sa saudijskim klubom, ali ponuđena cifra od 45 milijuna eura još nije prihvaćena. Pod upitnikom je i budućnost Jordana Hendersona, koji je također dogovorio osobne uvjete, u ovom slučaju trogodišnji ugovor, ali Liverpool također traži odštetu za svojeg 33-godišnjeg kapetana.

Al Ettifaq ponudio je Hendersonu ogromnu plaću, ali nije računao platiti odštetu za Engleza, koja iznosi oko 10 milijuna eura.

11:03

Paris-Saint Germain spreman je za suprotstaviti se Bayernu za napadača Tottenhama Harryja Kanea, piše Daily Mail. Bayern vjeruje da im se Kane želi pridružiti, a njihov izvršni direktor Jan-Christian Dreesen sastao se u četvrtak s Danielom Levyjem iz Tottenhama. Bayernova najnovija ponuda od oko 75 milijuna eura plus dodaci, do sada nije uspjela promijeniti Levyjev stav da Kane nije na prodaju.

Prisutnost PSG-a mogla bi povećati cijenu, ali Bayern inzistira da će podvući crtu u određenom trenutku i razmisliti o povratku u siječnju ako im se Kane i dalje želi pridruži. Manchester United, koji sada želi potpisati Rasmusa Højlunda iz Atalante, također bi se vratio po Kanea ako dopusti da mu istekne ugovor.

10:36

Liverpool će razmotriti transfer Moisesa Caiceda iz Brightona ako Jordan Henderson i Fabinho odu u Saudijsku Arabiju, javlja talkSPORT.
I Henderson i Fabinho predmet su interesa saudijske profesionalne lige, a Al Ettifaq čeka na engleskog veznjaka da im da zeleno svjetlo za službenu ponudu Liverpoolu dok veznjak razmatra svoju budućnost.
Saudijski Al-Ittihad već je poslao ponudu za Brazilca Fabinha, a ona je iznosila oko 45 milijuna eura.

09:23

Na svojim službenim kanalima West Ham je potvrdio odlazak svojeg kapetana Declana Ricea. Englez odlazi u Arsenal u transferu vrijednom 123 milijuna eura, uz mogućnost bonusa do 140 milijuna eura. Mladi 24-godišnji vezni igrač napušta Hammerse nakon što je upisao ukupno 245 seniorskih nastupa za klub – od kojih je posljednjim podigao trofej UEFA Europske konferencijske lige u Pragu i okončao 43-godišnje čekanje za veliki trofej.

- Odlazi s iskrenom zahvalnošću, poštovanjem i ljubavlju svih ovdje, zasluživši svoje mjesto u povijesti uz velikane Bobbyja Moorea i Billyja Bondsa kao jedini igrači koji su kapetanski vodili West Ham United do velikog trofeja. Štoviše, on je uvijek davao apsolutno sve za klub tijekom svog vremena s nama – rekao je čelnik West Hama David Sullivan.

08:24

Talijanska Fiorentina blizu je potpisa Arthura Mela iz Juventusa. Brazilac se našao na potpisu otpisanih iz Stare dame te pod svaku cijenu neće nastaviti u klubu iz Torina, a klub je objavio da ga neće ni voditi na pripremnu turneju u Americi.
Pregovori s Fiorentinom su sada u tijeku, a Brazilac će izgleda doći na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, javljaju talijanski mediji. Juventus bi trebao pokriti dio njegove velike plaće.

08:13

Transfer Romelua Lukakua u milanski Inter dobio je neočekivan zaplet. Dok istovremeno Inter pregovara transfer Andrea Onane u Manchester United kojim bi značajno povećali svoj budžet (55 milijuna eura), talijanski klub poslao je ponudu vrijednu 35 milijuna eura, plus 5 milijuna potencijalnih bonusa.
U utrku se uključio i Juventus s ponudom od 37,5 milijuna eura uz 2,5 milijuna bonusa, ali ona bi postala aktivna samo u slučaju da se proda srpski reprezentativac Dušan Vlahović. Inter još nije dogovorio uvjete s Lukakuom, a Belgijac je u međuvremenu pričao i s Juventusom – što se nije svidjelo čelnicima Intera.

08:12

Jučer je potvrđeno da je transfer Declana Ricea u Arsenal, najveći engleski transfer u povijesti, konačno završen. Fabrizio Romano javlja kako će igrač danas biti predstavljen od strane engleskog kluba nakon dugih tjedana pregovora s West Hamom.

08:06

Dobro jutro dragi čitatelji! Danas je dan Superkupa, a prije prve utakmice sezone u hrvatskom nogometu pratite s nama najnovije informacije vezane uz ljetni prijelazni rok.

Ključna zbivanja s kojima smo završili jučerašnji dan bila su:

- Dušan Tadić poderao je svoj ugovor s Ajaxom zbog nezadovoljstva oko kvalitete momčadi i sada je na radaru mnogih klubova.

- Saudijski Al-Hilal pokrenuo je ofenzivu za napadača Fulhama Aleksandra Mitrovića, ali su za sada svi pokušaji odbijeni.

- Napadač RB Salzburga Noah Okafor na meti je Milana, Juventusa i Lazija.

Linker
09. svibanj 2024 12:55