PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Propao posao stoljeća, Isco zabio nož u leđa bivšem klubu i potpisao za rivala

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2023. 23:12
23:11

Pregovori između Liverpoola i Al Ittihada oko transfera Fabinha su zapeli proteklih dana, no šanse da Brazilac karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji opet su sve veće jer su dva kluba ponovno u pregovorima.

22:40

Kylian Mbappe bio je na radaru Al Hilala koji je poslao astronomsku porazu na adresu Parižana, ali čini se da od posla neće biti ništa. Opširnije OVDJE.

22:00

Nastavak zbivanja u Saudijskoj Arabiji. Idući na popisu novih lica je bivši igrač Barcelone, Brazilac Malcolm koji je iz Zenita stigao u Al Hilal, a cijena transfera iznosila je 60 milijuna eura.

21:25

Saudijci se ne zaustavljaju. Al Ettifaq predstavio je drugo pojačanje u danu. Nakon Jordana Hendersona kod Stevena Gerrarda stigao je i dojučerašnji napadač Lyona Moussa Dembélé.

21:00

Bluesi su odbili West Hamovu ponudu od 45 milijuna eura za veznjaka Conora Gallaghera.

- Conor je u našim planovima, o tome sam s njime razgovarao prvog dana u klubu. U ovom trenutku nemam što drugo reći na tu temu – izjavio je Chelseajev menadžer Mauricio Pochettino.

20:26

Bivši veznjak Real Madrida Isco bio je slobodan igrač otkako je u prosincu napustio Sevillu nakon sukoba s više klupskih dužnosnika, uključujući i tadašnjeg sportskog direktora Monchija. Međutim, potrazi za novim klubom stigao je kraj - Isco je potpisao jednogodišnji ugovor s Real Betisom, inače ljutitim gradskim rivalom njegova bivšeg kluba Seville.

19:39

Povratnik u Serie A Genoa dovelo je ozbiljno pojačanje u napadu! Bivšem hrvatskom reprezentativcu Milanu Badelju pridružit će se aktualni talijanski reprezentativac Mateo Retegui koji je stigao iz Boce Juniors za 15 milijuna eura.

19:06

S Otoka stiže vijest o početku razgovora West Hama i Manchester Uniteda oko potencijalnog transfera dvojice članova Crvenih vragova koji nisu u prvom planu menadžera Erika Ten Haga.

Sky Sports je izvijestio kako su Čekićari zainteresirani za dovođenje stopera Harryja Maguirea i veznjaka Scotta McTominaya. Mirror pak javlja kako je predstavnike londonskoga kluba ohladila cijena koju United traži za McTominaya, navodno je riječ o 45 milijuna eura.

18:53

Duje Ćaleta-Car će karijeru nastaviti u Lyonu koji će ga platiti pet milijuna eura, tvrdi novinar španjolskog Releva Matteo Moretto. Ćaleta-Car bi tamo trebao igrati u tandemu sa sunarodnjakom Dejanom Lovrenom.

Više pročitajte OVDJE.

18:18

Danski napadač Rasmus Hojlund je na meti Manchester Uniteda i Paris Saint-Germaina, a izgleda da je puno bliži prijelazu na Old Trafford. Kako javlja Gianluca Di Marzio, 20-godišnji golgeter Atalante želi u Manchester, bez obzira na to što mu na Parku prinčeva nude veću plaću.

Preostalo je tek da klubovi pronađu zajednički jezik. Atalanta traži 80 milijuna eura odštete plus bonuse, dok su u Unitedu uvjereni da mladog napadača mogu dobiti za 70 milijuna eura, uz dodatke. Sve bi moglo biti riješeno već ovog tjedna, u Bergamu čekaju i službenu ponudu.

Bit će to u svakom slučaju sjajan posao Atalante koja je Hojlunda dovela prošlog ljeta iz austrijskog Sturma za 17 milijun eura. Ugovor u Bergamu traje mu još četiri godine.

image
JURE MAKOVEC/AFP/PROFIMEDIA Jure Makovec/afp/profimedia

17:17

Nije tajna da je Ante Rebić na meti brojnih klubova pa tako i Bešiktaša. Nedavno je odbio prvu ponudu turskog kluba, ali oni ne odustaju, a sve o novim ponudama pročitajte OVDJE.

17:15

Celtic je pojačao obranu dovođenjem stopera iz varšavske Legije. Maik Nawrocki (22) je potpisao petogodišnji ugovor sa škotskim prvakom nakon što je prošle sezone za poljskog doprvaka odigrao 30 utakmica i postigao četiri pogotka.

- On je odličan mladi igrač, vjerujemo da će biti odlično pojačanje. Gledao sam ga u Europskoj ligi i znam da je jako želio doći u Celtic – rekao je menadžer velikana iz Glasgowa Brendan Rodgers.

16:10

Brighton je i službeno potvrdio dolazak stopera Igora iz Fiorentine. Brazilac je u redove engleskog premijerligaša stigao na zahtjev trenera Roberta De Zerbija, a za usluge ovog 25-godišnjeg braniča Brighton je morao izdvojiti 17 milijuna eura u startu te preostala tri milijuna koji će Violi biti isplaćeni kroz različite bonuse.

15:23

Paulo Dybala je izgleda odbio ponudu Chelseaja i neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije. Barem tako tvrdi Calciomercato koji piše kako će Dybala produljiti ugovor s Romom koji sada vrijedi do 2025. godine.

Argentinac je prošle sezone u 38 utakmica zabio 18 golova i upisao osam asistencija, a prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura.

15:18

Mario Maloča se vratio u hrvatski nogomet. Osam godina nakon što je otišao iz Hajduka, 34-godišnji stoper je potpisao za Goricu u koju stiže kao slobodan igrač nakon što mu je prije mjesec dana istekao ugovor s Lechijom iz Gdanjska.

Više pročitajte OVDJE.

14:42

Ljetni prijelazni rok 2023. u punom je jeku za najbolje momčadi u Serie A, ali dojam je da AC Milan doista prednjači u aktivnostima na tržištu igrača. Među objavama na društvenim mrežama o dolascima Sportiella, Romera, Loftus-Cheeka, Reijndersa, Pulisica, Okafora, Raveyrea i Chukwuezea, svoje mjesto pod zvijezdom iznad grba Rossonera našla je i - hrvatska reprezentativka, 18-godišnja Petra Mikulica. Opširnije pročitajte OVDJE.

13:36

Fabrizio Romano tvrdi da ima ekskluzivnu informaciju prema kojoj je iz Fiorentine na adresu zagrebačkog Dinama stigla službena ponuda za Josipa Šutala. Romano je u istoj objavi dodao kako je ponuda teška 12 milijuna eura, ali i da Talijani imaju konkurenciju u Ajaxu te drugim klubovima koji su bacilo oko na braniča hrvatskog prvaka.

Čeka se odgovor iz Maksimira... Iako, treba naglasiti da bi ova ponuda mogla za Modre biti teško prihvatljiva. Šutalo je hrvatski reprezentativac i najskuplji dinamovac koji prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, a kada bi se pričalo o njegovom izlaznom transferu, često bi se spominjale cifre koje premašuju 20 milijuna.

12:05

Liverpool nastavlja s borbom za Roméa Laviju te će uskoro Southamptonu pristupiti s novom ponudom, javlja Fabrizio Romano. Sveci traže 50 milijuna funti, Lavia je spreman prihvatiti ponudu Redsa, no na klubovima je da se dogovore oko detalja.

12:01

Vukao je Hajduk u Ligi prvaka, zabijao velikanima, a sada ga žele Talijani, Nijemci i Nizozemci!

Hajduk se nalazi u situaciji da Mate Antunović važeći ugovor ima do ljeta 2024., a ako ga ne produži moći će na zimu pregovarati s bilo kojim klubom te po isteku sezone besplatno otići s Poljuda. Više pročitajte OVDJE.

11:01

Mauricio Pochettino vjeruje da je Moises Caicedo igrač koji može riješiti sve Chelseajeve probleme pod uvjetom da više nitko ne napusti klub.

Chelsea je ovog ljeta otpustio 13 starijih zvijezdi, uključujući veznjake Masona Mounta, N’Golo Kantea, Rubena Loftus-Cheeka i Matea Kovačića.

Pochettinova iduća meta kada su u pitanju dolasci sada je Brightonov Moises Caicedo, no pregovori su u zastoju nakon početne odbijene ponude od 70 milijuna funti. Naime, u Brightonu žele ili 100 milijuna funti ili braniča Levija Colwilla kao dio razmjene.

Na pitanje je li jedan novi veznjak dovoljan za njegovu momčad, Poch je rekao:

- To je ideja. Klub radi na tome.

10:58

Jedna od zvijezdi Manchester Uniteda, Brazilac Fred ovog bi ljeta mogao napustiti Old Trafford. Fulham, Galatasaray i klubovi u Saudijskoj Arabiji su zainteresirani za njegove usluge, a ostaje za vidjeti kako će se priča rasplesti.

Man. Utd ga želi prodati kako bi prikupio sredstva dok nastavljaj potragu za novim napadačem i još jednim središnjim veznim.

Prema posljednjim informacijama ponuda od 20 milijuna funti trebala bi biti dovoljna da na Old Traffordu pristanu na transfer.

09:44

Mladi napadač Hajduka Mate Antunović jedan je od nogometaša splitskog kluba koji je dobrim igrama u juniorskoj Ligi prvaka skrenuo pažnju stranih klubova na sebe. Jučer je iz Italije stigla vijest kako bi ga u svojim redovima željela vidjeti Monza, a sada priča dobiva novu dimenziju. Naime, talijanski Tuttomercato piše kako Antunovića želi dovesti i Wolfsburg te još neki nizozemski klubovi. Hajduk se nalazi u situaciji da Antunović važeći ugovor ima do ljeta 2024., a ako ga ne produži moći će na zimu pregovarati s bilo kojim klubom te po isteku sezone besplatno otići s Poljuda. Hajduk bi dobio samo takozvanu naknadu za razvoj.

image

Mate Antunović

VOJKO BASIC Cropix

09:20

AC Milan uskoro bi trebao predstaviti novo pojačanje. Fabrizio Romano javlja da će posao s Villarrealom oko Samuela Chukwuezea biti službeno zaključen tijekom današnjeg dana. Ovaj transfer bit će težak 20 milijuna eura plus osam koji bi mogli stići kroz bonuse.

08:22

Sadio Mane mogao bi uskoro postati novi igrač Al-Nassra. Sastanak njegovog agenta i predstavnika saudijskog kluba čije boje brane Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović već je odrađen.

"Bayern je obaviješten, ali to su zasad samo razgovori", kratko je predsjednik bavarskog diva Herbert Hainer prokomentirao ovu temu, javlja njemački Sky Sport.

08:13

Kratki pregled pet najskupljih dosad odrađenih transfera u ovom prijelaznom roku:

image
Transfermarkt

08:06

Španjolski nogometaš Pedro (35) igrat će za Lazio i u sezoni 2023/24., objavio je talijanski klub. Lazio je na svojim društvenim mrežama objavio kako će Pedro biti dio momčadi i sljedeće sezone, ali nije precizirao duljinu i iznos novog ugovora.

Talijanski mediji objavili su da je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja do lipnja 2025. godine. Pedro je u redove "Nebesko-plavih" stigao 2021. iz gradskog suparnika Rome, a prije toga je bio član Barcelone i Chelsea.

Za španjolsku reprezentaciju je igrao od 2010. do 2017. postigavši 17 golova u 65 utakmica.

Bio je član "Furije" koja je osvojila svjetski naslov u Južnoj Africi 2010. i Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012.

07:49

Španjolski AS javlja da bi Barcelona uskoro trebala osigurati novu financijsku injekciju koja će joj omogućiti registraciju novih pojačanja kao i obnove ugovora s dijelom igrača. Konkretnije, Oriol Romeu, Gündogan i Iñigo Martínez moći će biti i službeno registrirani, dok će ugovore obnoviti Araujo, Sergi Roberto, Marcos Alonso i Iñaki Peña. Paralelno s time, pozivajući se na saznanja Adrije Albetsa, katalonski velikan radi i na nekoliko izlaznih transfera. Collado, Nico González, Dest, Kessié, Ferran i Abde najviše se spominju u tom kontekstu.

07:27

Nekoliko obećavajućih mladih igrača Real Madrida povezivalo se s odlascima ovog ljeta. Carlos Dotor je već otišao u Celtu Vigo, dok bi Rafa Marin i Sergio Arribas također mogli biti na odlasku.

Čini se da će potonji otići ovog ljeta gotovo sigurno. Nakon vrlo uspješne kampanje s Real Madrid Castillom, Arribas je privukao veliki interes klubova iz Španjolske i Njemačke.

Jedan od zainteresiranih je i Bayer Leverkusen. Prema Relevu, momčad Xavija Alonsa želi potpisati 21-godišnjaka.

Real Madrid traži 10 milijuna eura, kao i 50% od buduće prodaje. Za sada niti jedan klub nije pokazao volju udovoljiti ovim zahtjevima, što znači da je Arribas za sada i dalje u glavnom gradu Španjolske.

07:12

Njemački dnevnik Bild objavio je kako je transfer Joška Gvardiola iz Leipziga u Inter - 'gotova stvar'. "Klubovi su jako blizu dogovora. City sada nudi 90 milijuna eura plus neke prilično velike bonuse, no Leipzig zasad ne pristaje na manje od 100 milijuna eura. Kako sada stvari stoje, Gvardiol će sigurno završiti u Cityju ovog ljeta", pišu Nijemci. S obzirom da nije prvi put da je netko od uglednih europskih medija ovoga ljeta objavio kako je 'Gvardiol srušio svjetski rekord i postao najskuplji branič u povijesti nogometa', pričekajmo još malo. Veliku vijest s nestrpljenjem očekuju i u Dinamu, kojem će pripasti 20 posto od tog transfera. Primjerice, ako odšteta bude 100 milijuna eura, Modrima će pripasti 16,4 miijuna. Bila bi to, dakle, najveća zarada hrvatskog prvaka u dosdašnjem dijelu mercata.

07:10

Dobro jutro dragi čitatelji, nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu: - Dinamo je objavio dolazak krilnog napadača, Japanca, Takura Kaneka, a radi se na dovođenju Luke Stojkovića - Al Hilal nakon službene ponude PSG-u za Kyliana Mbappéa želi dovesti i Antoinea Griezmanna, za 40 milijuna eura - Harry Kane je korak bliže odlasku iz Tottenhama u Bayern - Talijani javljaju da Fiorentina radi na transferu dinamovca Josipa Šutala - Sky Sports je javio kako je Ante Rebić blizu odlaska iz Milana, te da je odbio ponudu od 10 milijuna eura iz Saudijske Arabije - Inter traži vratara za sljedeću sezonu, André Onana i Samir Handanović su napustili milanski klub

Linker
20. rujan 2024 09:54