PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Preokret oko transfera Vatrenog. Rijeka prodala najskupljeg igrača. Al-Nassr krenuo po još jednog Hrvata

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2023. 23:02
23:48

Čini se da je potencijalna suradnja između Boce Juniors i Edinsona Cavanija stigla korak bliže. Naime, u španjolskim je medijima potvrđeno da urugvajski napadač nije bio pozvan od strane trenera Valencije Rubena Baraje na predstojeće pripremne utakmice. Iako 36-godišnjak ima ugovor još godinu dana, nije nemoguće da dođe do raskida.

23:22

Albert Riera je pred povratkom u slovenski nogomet samo dva mjeseca nakon što se oprostio od Olimpije. Španjolac je danas stigao u Celje gdje se sastaje s upravom kluba oko uvjeta suradnje. Riera će na klupi Celja naslijediti Ukrajinca Romana Pilipčuka koji se početkom tjedna razišao s klubom zbog neslaganja s nekim igračima u momčadi. Četrdesetjednogodišnji Majorčanin svoj je trenerski put započeo odmah po dolasku u Ljubljanu prošle godine i u manje od godinu dana postao vladar slovenskog nogometa. Sa Zmajevima je osvojio i državne i kup lovorike, ali se u svibnju oprostio od Stožica zbog nesuglasica s upravom Olimpije.

23:02

Tonio Teklić iza sebe je imao briljantnu sezonu u dresu Varaždina s kojim se do predzadnjeg kola borio za mjesto u Europi. Dobre partije nisu prošle ispod radara, Teklić će uskoro potpisati za novi klub, a više pročitajte OVDJE.

22:41

Kako navodi BILD Stuttgart je Bayernu poslao drugu ponudu za Alexandera Nübel koja uključuje jednogodišnju posudbu uz milijun eura naknade. Njemački vratar prošle je dvije sezone proveo na posudbi u Monacu, a sada mu se čini se, smiješi još jedna...

22:26

Real Madrid i Celta Vigo dogovorili su transfer Carlosa Dotora.
Riječ je 22-godišnjem španjolskom veznjaku koji se omladinskoj školi Reala pridružio 2015. godine s 14 godina, a 2020. godine je s U-19 ekipom osvojio Ligu mladih. Zadnje tri sezone igrao je u Castilli, a debitirao je s prvom momčadi Real Madrida u prijateljskoj utakmici predsezone 2021. protiv Rangersa u Glasgowu. Iskustvo igranja u La Ligi skupljat će u dresu Celte s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

21:54

Inter Miami danas je i službeno predstavio Jordija Albu kao novo pojačanje. Ugovor s dosadašnjim braničem Barcelone potpisan je na jednu godinu uz opciju produžetka na još jednu, stoji u objavi kluba.
- Jordi je uspješan, dinamičan i iskusan igrač kojeg smo uzbuđeni pridobiti za nastavak jačanja naše momčadi. Već više od desetljeća dokazuje da je jedan od najboljih bočnih braniča u sportu zbog svoje čvrstine u obrani i sposobnosti da doprinese u napadu. Znamo da će on pomoći Inter Miamiju da ostvari ciljeve kluba ove sezone - rekao je sportski direktor Chris Henderson.
Nakon Messija, Busquetsa, Miami je postao bogatiji za još jednog bivšeg Katalonca. A društvu bi se uskoro trebao priključiti i Luis Suarez...

21:27

Lovro Majer samo je još jedan u nizu hrvatskih reprezentativaca koji je na radaru brojnih klubova ovoga ljeta i bit će pravo čudo ako ga Rennes uspije zadržati u svojim redovima. Wolfsburg je poslao novu ponudu, ali i ova, druga, odbijena je iz redova francuskog kluba. Opširnije OVDJE.

20:50

Kako Daily Mirror prenosi, Manchester City mogao bi ponovno ovoga ljeta poslovati s Barcelonom, ali za razliku od İlkaya Gündoğana koji je otišao u Kataloniju, sada bi jedan igrač trebao u suprotnom pravcu. Riječ je o Raphinhi je prošle godine iz Leedsa otišao u Barcelonu za 58 milijuna eura i zabio 10 golova u 50 nastupa, a u Cityju su ga označili kao idealnu zamjenu za Riyjada Mahreza koji bi uskoro trebao postati novi igrač saudijskog Al-Ahlija.

20:32

Manchester United i službeno je predstavio novog golmana - André Onanu

19:48

Fenerbahçe je ovog ljeta jedan od najaktivnijih klubova na nogometnoj tržnici. Do 20.srpnja doveli su čak osam igrača među kojima su najzvučnija imena igrači iz našeg susjedstva, Edin Džeko i Dušan Tadić, a sada su kompletirali i deveto pojačanje. Za 8.3 milijuna eura iz Udinesea je stigao 27-godišnji branič Rodrigo Becão. Brazilac je s Turcima potpisao petogodišnji ugovor.

19:21

Juventus je potpisao ugovor s talentiranim veznjakom. Ne radi se pak o novom licu u svlačionici već je Fabio Miretti (19) produžio suradnju sa Starom damom na još četiri godine koja će ga na Allianz stadionu držati do 2027. Miretti je u Juventusu od svoje šeste godine, a prvi se put akademiji pridružio 2011. Od tada je ostao u Torinu i polako napredovao u mlađim kategorijama, a onda je u prosincu 2021. debitirao za prvu momčad. Od tada je upisao 47 nastupa, a njih 40 stiglo je u netom završenoj sezoni gdje se mladi Talijan pokazao kao netko na koga mogu računati.

19:01

Iz Hajduka su se danas različitim pravcima krenula dva igrača. I dok će jedan nastaviti karijeru u klubu u kojemu je proveo posudbu prošle sezone, drugi će na kaljenje u Sloveniju. Opširnije pročitajte OVDJE.

18:44

Novi član engleskog Premiershipa, Luton predstavio je novo pojačanje u veznom redu. Od Aston Ville su otkupili Marvelousa Nakambu koji je prošlu sezonu proveo u klubu na posudbi i pomogao im da se vrate među elitu. Predstavljanje su objavili zanimljivim videom.

17:54

Wolvesi su potvrdili povratak Matta Dohertyja koji dolazi kao besplatan igrač. Irac je u srijedu prošao liječnički pregled, danas je stavio potpis na ugovor koji će ga u klubu držati do 2026. godine. Doherty, koji je prethodno desetljeće proveo s Wolvesima prije nego što se pridružio Tottenham Hotspuru u ljeto 2020., drugo je pojačanje kluba Molineux ovog ljeta nakon što je treći vratar Tom King stigao besplatnim transferom iz Northampton Towna. Nije se najbolje snašao niti u dresu Spursa, a niti na posudbi u Atletico Madridu, pa se mnogi nadaju da će Doherty ponovno zasjati u novom/starom klubu.

17:45

Nakon što su ostali bez najboljeg strijelca iz prošle sezone, Aleksandra Mitrovića, Fulham je na pragu da ostane i bez trenera. Sky Sports piše kako je Al Ahli ponudio dvogodišnji ugovor Marcu Silvi u iznosu od 50 milijuna eura. Silva koji je prošle sezone s Fulhamom završio deseti u prvenstvu, ima ugovor na još godinu dana i navodnu otkupnu klauzulu od 7 milijuna eura. Već je jednom odbio Saudijce u ovom prijelaznom roku, hoće li i ovoga puta?

17:18

Fabrizio Romano podigao je u srijedu navečer lažnu uzbunu objavivši da su se RB Leipzig i Manchester City dogovorili te da je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol čak obavio dio liječničkih pregleda pred transfer u Englesku. Trenutnu situaciju oko Gvardiola donosimo OVDJE.

16:51

Manchester City prihvatio je ponudu vrijednu 30 milijuna funti za Riyada Mahreza, a ofenzivno krilo bi trebalo potpisati za saudijski Al-Ahli. Mahrez je izostavljen iz Cityjeve momčadi za njihovu predsezonsku turneju po Aziji jer bi se mogao pridružiti Robertu Firminu u Al-Ahliju, a ne očekuje se da će osobni uvjeti biti problem.

Ovaj 32-godišnjak, koji je zabio 78 golova u 236 utakmica tijekom pet godina na Etihadu, ima ugovor koji mu istječe 2024., ali je izgubio mjesto od Bernarda Silve i bio je zamjena za finale FA kupa i Lige prvaka.

image
GLYN KIRK Afp

16:35

Borussia Dortmund raskinula je suradnju s nekadašnjim njemačkim reprezentativcem 30-godišnjim Nicom Schulzom. Lijevi branič u Borussiju je stigao 2019. godine iz Hoffenheima, ali je prošle godine potpuno pao u drugi plan. Nije sakupio niti jedan službeni nastup, a usprkos tome što su ovog ljeta ostali i bez Raphaëla Guerreira na toj poziciji, odlučili su da za Schulza, kojemu će raskidom ovog ugovora pripasti 2,5 milijuna eura, nema mjesta.

15:54

Andre Onana (27) je pred realizacijom transfera u Manchester United. Klubovi su postigli dogovor, Interu će pripasti odšteta od 54 milijuna eura, a kamerunski vratar će zamijeniti Davida De Geu s kojim su Crveni vragovi raskinuli suradnju.

Na dovođenju Onane inzistirao je menadžer Erik Ten Hag koji se ove sezone želi uključiti u borbu za naslov prvaka u Premier ligi, a novi izazov poželio je i Onana koji će danas poletjeti za New York kako bi se priključio ostatku Unitedove momčadi.

Klupske službe Onani su osigurale vizu te se očekuje da će u sljedeća 24 sata posao i službeno biti objavljen. Manchester United u subotu u SAD-u igra prijateljsku utakmicu s Arsenalom, dok je u srijedu suparnik Wrexham. Potom Crvenim vragovima slijede ispiti s Real Madridom i Borussijom Dortmund.

15:39

Kako prenosi The Athletic Sadio Mané sve je bliži odlasku u Saudijsku Arabiju. Igračevi agenti sinoć su se u Portugalu sastali s Goranom Vučevićem, sportskim direktorom Al-Nassra kako bi dogovorili transfer 31-godišnjeg senegalskog napadača. Na Manéa više ne računaju u Bayernu, pisali su neki dan u Bildu, stoga ovakva informacija ne bi trebala biti iznenađujuća. Njegovu prvu, a možda i jedinu sezonu u bavarskom gigantu obilježile su ozljede, slab golgeterski učinak, a čak i sukob sa suigračem Leroyjem Sanéom.

14:54

Iako su do sada bili fokusirani uglavnom na prodaju, odnosno na pregovore s ostalim klubovima oko transfera Declana Ricea, kojeg je na kraju kupio Arsenal za 115 milijuna eura, West Ham se sada okrenuo ulaznim transferima. Kako Daily Mail piše, ovog su četvrtka dogovorili prvo ovoljetno pojačanje, a riječ je o 19-godišnjem krilnom napadaču Manchester Cityja Carlosu Borgesu.
On je u prethodnoj sezoni postigao 29 golova i asistirao za njih 18 u mladoj momčadi Građana, stoga ne čudi činjenica da su za njega izdvojili čak 16 milijuna eura. Portugalac nije sakupio niti jedan nastup za seniorsku momčad Cityja, pa će debi u Premier ligi dočekati u dresu West Hama.

14:22

Kao što smo najavili, Mateo Kocijan je napustio Slaven Belupo te će karijeru nastaviti kod Zorana Zekića u albanskom prvakui Partizaniju iz Tirane. Koprivnički klub u četvrtak je i službeno potvrdio transfer, a mi neslužbeno doznajemo da je Kocijanu omogućen odlazak bez odštete. Drugim riječima, klub mu je izašao u susret i omogućio zaradu kakva kod kuće ne bi bila moguća.

– Nogomet piše zanimljive priče, zar ne? Htio bih se zahvaliti mom klubu koji mi je pružio priliku da zaigram na najvišoj razini, a ja se nadam da sam vratio za ukazano povjerenje kroz zalaganje na svakom treningu i svakoj utakmici. Moj put se sada nastavlja na nekom drugom mjestu, ali Slaven Belupo će uvijek biti sa mnom. Pratit ću svaku utakmicu, naravno, i ostati najveći navijač. Radili smo dobro na pripremama, vjerujem da će se tako i nastaviti, a onda će doći i rezultat. Sretno klubu u novoj sezoni – rekao je Kocijan, koji je u Slavenu prošao nogometnu školu, da bi nakon igranja u niželigašima Mladosti Sigetec, Borcu iz Imbriovca i Tehničaru iz Cvetkovca prije dvije godine dobio i opravdao priliku u prvoj momčadi.

Skupio je 38 nastupa, odigrao 1771 minutu i postigao dva pogotka, za pobjede na gostovanjima kod Varaždina i Lokomotive u prošloj sezoni.

''Mateo, pamtit ćemo te kroz ove dvije sezone kao beskompromisnog borca, a vrata tvog Slaven Belupa uvijek su ti otvorena. Sretno!'', poručio je koprivnički klub.

14:13

Brazilski veznjak Liverpoola Arthur Melo karijeru će nastaviti u redovima Fiorentine. Fabrizio Romano javlja kako će Fiorentina platiti Liverpoolu između 3 i 4 milijuna eura odštete uz otkupnu klauzulu od 20 milijuna eura. Liječnički pregled trebao bi biti obavljen u petak.

13:30

Paragvajski nogometni reprezentativac Diego Gomez (20) novi je član američkog prvoligaša Intera, objavio je klub iz Miamija.

Središnji vezni je stigao iz Libertada potpisavši ugovor do 2026. godine s opcijom na još jednu godinu.

"Sretan sam što sam se pridružio Interu u ovom uzbudljivom trenutku za klub. Borit ću se kako bi pomogao klubu da ostvari svoje ciljeve," kazao je mladi Paragvajac.

Gomez je tako postao četvrto Interovo pojačanje nakon dolaska Lionela Messija, Sergija Busquetsa, te Jordia Albe.

Stigao je i novi trener Gerardo Martino. U klubu se očekuje i Urugvajac Luis Suarez, a dio medija navodi kako bi se bivšim suigračima iz Barcelone mogao pridružiti i Andres Iniesta.

Inter Miami se trenutačno nalazi na posljednjem, 15. mjestu Istočne konferencije MLS-a s pet pobjeda, tri remija i 14 poraza.

12:59

Brojni su mediji, uključujući i ugledni Guardian, jutros prenijeli vijest da je Joško Gvardiol (21) objavio dio liječničkih pregleda u Manchester Cityju te da je transfer sve bliže finalizaciji.

Manchester Evening News piše i da je za hrvatskog reprezentativca spreman njegov najdraži broj na dresu. Više pročitajte ovdje.

image
Christof Stache/AFP/Profimedia

11:58

Tottenham traži zamjenu za Pierrea-Emilea Hojberga koji bi karijeru trebao nastaviti u redovima madridskog Atletica. Čini se vrlo izglednim da će se taj posao realizirati, a novi trener Spursa Ante Postecoglou identificirao je Douglasa Luiza (Aston Villa) i Conora Gallaghera (Chelsea) kao potencijalne zamjene, navode engleski mediji.

11:16

Matija Frigan (20) više nije igrač Rijeke.

Hrvatski napadač otputovao je u Belgiju, gdje će danas potpisati ugovor s prvoligašem Westerloom u transferu vrijednom šest milijuna eura.

Više detalja donosimo ovdje.

image
DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

11:06

Takuro Kaneko do kraja tjedna trebao bi postati igrač Dinama. O kvalitetama novog pojačanja maksimirskog kluba u pričao nam je bivši branič Modrih, Marko Novak-Stanko, koji je nedavno trenirao s japanskim nogometašem, a smatra da bi mogao biti itekako kvalitetan dodatak za Bišćanovu momčad.

Više pročitajte OVDJE.

11:03

Pierre-Emerick Aubameyang obavlja liječničke preglede prije potpisa za Marseille. Napadač u Francusku stiže kao slobodan igrač, a ugovor će potpisati do 2026. godine.

09:58

Rutinu dnevnih transfera razbit ćemo daškom nogometne nostalgije i prisjećanja na umirovljene majstore.

Na današnji dan prije točno 19 godina Didier Drogba stigao je u Chelsea iz Marseillea, a na jučerašnji dan, prije točno dva desetljeća, Ronaldinho je postao igrač Barcelone.

09:54

Harvey Barnes (25) uskoro će postati novi igrač Newcastlea, prenosi Fabrizio Romano. Ofenzivac Leicestera u Svrake će stići za otprilike 45 milijuna eura, a dogovor bi uskoro trebao biti i službeno potvrđen. U prošloj sezoni Premier lige, iz koje je Leicester ispao, Englez je postigao 13 pogodaka.

09:37

Samo dan nakon što su ga navijači ismijavali zbog loše izvedbe na ekshibiciji MLS All-Stars Skills Challenge, Kai Havertz je zabio prvi gol za Arsenal. Novi igrač "topnika" bio je strijelac u 5:0 pobjedi protiv MLS All Stars momčadi u Washingtonu.

Nijemac je, podsjetimo, stigao u London u transferu vrijednom 75 milijuna eura.

08:32

Fabrizio Romano objavio je da Ante Rebić neće otputovati s Milanom na predsezonske pripreme u Sjedinjene Američke Države. Bivši hrvatski reprezentativac na izlaznim je vratima San Sira, a klub čeka pravu ponudu da ga proda.

07:16

Dominik Livaković je ljetos barem šest ili sedam puta "preseljen" na novu adresu, a i dalje je stanovnik Maksimira.

Ipak, iz kluba su nam otkrili da su se u lov na hrvatskog reprezentativnog vratara ovih dana uključili i Saudijci, točnije Al-Nassr u kojem igra Marcelo Brozović, te da su za Livakovića spremni aktivirati odštetnu klauzulu od 10 milijuna eura. Također, doznali smo da mu nude plaću između pet i šest milijuna eura.

Više o svemu donosimo ovdje.

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

06:36

Atletico Madrid radi na dovođenju novog napadača. Iako se nije znalo koja je točno bila njihova meta, prema posljednjim informacijama navodno je riječ o Lucasu Beltranu.

Beltran igra za River Plate, a 22-godišnjak je ove sezone zabio 15 golova u 31 nastupu za argentinskog velikana kojeg vodi bivši branič Atletica, Malage i Espanyola Martin Demichelis.

S obzirom na to da će Alvaro Morata ovog ljeta vjerojatno napustiti Atletico, uprava kluba radila je na dovođenju Beltrana. Ima otkupnu klauzulu od 25 milijuna eura, iako će se Los Colchonerosi nadati smanjenju odštete tijekom pregovora.

Ako dogovor za Beltrana propadne, kao idući na listi Atletica pojavljuje se Borja Iglesias iz Real Betisa. Diego Simeone veliki je njegov navijač, a također vjeruje se da bi koštao manje od Beltrana.

00:06

Dragi čitatelji,

nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

- Union Berlin našeg Josipa Juranovića se pojačao u veznom redu i to za Lucasa Tousarta

- Fabrizio Romano tvrdi kako su Leipzig i Manchester City dogovorili transfer Joška Gvardiola

- Cuadrado službeno predstavljen kao novi igrač Intera

- Leipzig doveo nizozemskog veznjaka Xavija Simonsa

- Pierre-Emerick Aubameyang novo pojačanje Marseillea

Linker
11. svibanj 2024 01:20