Transferi nogomet

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: PSG krenuo u šoping u Barceloni, Ivan Jurić kvari planove Milanu, Ante Rebić uskoro u novom klubu

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2023. 22:33
00:04

Stoke City osigurao je transfer brazilskog napadača Wesleyja Moraesa iz Aston Ville. 26-godišnji golgeter potpisao je jednogodišnji ugovor čime je postao deveto ljetno pojačanje Pottersa. Moraes je 2019. prešao na Villa Park kada se proslavio u Belgiji kao prvi strijelac lige. U debitantskoj sezoni na Otoku upisao je 21 nastup uz pet golova, međutim ozljeda ga je privremena udaljila s nogometnih travnjaka. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Levanteu gdje je skupio 37 nastupa, a Los Granotesi su završili na 3. mjestu Segunde Division.

23:04

Čelnici Fulhama uspješno su finalizirali transfer nigerijskog braniča Calvina Basseyja iz Ajaxa vrijedan 22,5 milijuna eura (19,3 milijuna funti). 23-godišnji je branič potpisao ugovor do ljeta 2027. s opcijom produljenja za još godinu dana. - Znam koliko je Fulham velik klub, nisam morao puno razmišljati o tome - izjavio je Bassey.

Bassey, Londončanin nigerijskih korijena rođen u Italiji, igrao je za Leicester prije nego što se pridružio Rangersima 2020. godine. Nakon uspješne dvogodišnje sezone, u kojoj je osvojio naslov prvaka i stigao do finala Europske lige, preselio se u Ajax za početnih 23 milijuna eura (17,2 milijuna funti). Ima 10 nastupa za Nigeriju, a debitirao je za u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prošle godine. - Calvin je bio naš prioritet ovoga ljeta tako da smo svi oduševljeni što nam se pridružio i veselimo se što ćemo ga gledati kako napreduje - poručio je sportski direktor Fulhama Tony Khan.

22:32

Fiorentina je kupila ofenzivnog veznjaka, Argentinca Ginu Infantina.

Njegov matični klub Rosario Central pustio ga je na Čizmu za 3 milijuna eura.

Nakon što je igrao na U-20 Svjetskom prvenstvu u Argentini, veznjak je privukao pozornost nekolicine klubova u Italiji.

Ugovorom se obvezao na vjernost do 2028. godine.

22:11

Ivan Jurić mogao bi pokvariti planove AC Milanu. Prema pisanju talijanskog Tuttosporta, Torino vodi u utrci s Milanom i Salernitanom za 19-godišnjeg napadača Rosario Centrala Aleja Veliza.

Mladi reprezentativac Argentine je procijenjen na 10 milijuna eura, a Torino je za sada ponudio šest milijuna fiksno i dodatna četiri ovisno o učinku igrača.

Kako navodi ovaj talijanski medij, mladi reprezentativac Argentine će klub koji ga dovede koštati oko 10 milijuna eura. Milan i Salernitana za sada nisu poslali službene ponude, a izgleda da bi se uskoro mogao dovršiti posao s Torinom.

Veliz igra za U-20 reprezentaciju za koju je u devet nastupa zabio tri gola. S Rosariom ga ugovor veže do 2025. godine, a ove je sezone u 22 nastupa zabio 11 golova za klub.

20:47

Iako u Barceloni od Pedrija imaju velika očekivanja, ako je vjerovati francuskim medijima, on bi mogao pobjeći u PSG koji traži zamjenu za Marca Verrattija. Pedri je navodno velika želja Luisa Enriquea, a sami igrač ne bi imao ništa protiv suradnje s novim trenerom francuskog diva.

Iako ga Barca ne želi prodati, to će morati napraviti ako netko uplati 110 milijuna eura. Osim Pedrija, blizu odlaska u PSG je i Ousmane Dembele kojeg će pariški sastav platiti 50 milijuna eura.
"Dembele je blizu potpisa za PSG. Sve je vrlo blizu realizacije jer 26-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura koja se nakon toga povećava na 100 milijuna", piše RMC Sport.

20:09

Redove Šibenika pojačao je Iker Pozo (22), španjolski veznjak koji se vratio na Šubićevac. Bivši igrač Manchester Cityja prošlu polusezonu bio je na posudbi u šibenskom prvoligašu kao član Građana, a sada ga je Šibenik potpisao kao svog igrača na 1 godinu s mogućnošću produžetka.

Više pročitajte OVDJE

18:56

Austrijski nogometni prvak Salzburg otpustio je trenera Matthiasa Jaisslea dva dana prije početka nove sezone nakon što se pojavila mogućnost da Jaissle preuzme vođenje saudijskog Al-Ahlija.

"Vjerujemo kako trener koji je toliko zaokupljen mogućim odlaskom iz kluba samo dva dana prije početka važne sezone ne bi trebao biti ovdje niti na njenom početku. Želimo početi novu sezonu puni energije i vjere, a za takvo što tražimo stopostotnu fokusiranost svih uključenih", kazao je direktor kluba Stephen Rider.

Jaisslea će na klupi Salzburga zasada zamijeniti Florens Koch i Alexander Hauser.

Mladi trener, 35-godišnji Jaissle ranije je zatražio od Salzburga da ga pusti u Saudijsku Arabiju, a iz Salzburga su dodali kako su pregovori s Al-Ahlijem u završnoj fazi.

Ovoga ljeta Al-Ahli je u svoje redove doveo trojicu igrača iz engleske Premier lige, Roberta Firmina, Edouarda Mendyja i Riyada Mahreza.

(Hina)

17:52

Krilni igrač Chelsea Callum Hudson-Odoi (22) na izlaznim je vratima "Bluesa", a karijeru bi trebao nastaviti u Fulhamu, prenose "otočki" mediji.

Zanimljivo, Chelsea je ranije odbio 80 milijuna eura, a sada bi ga mogao prodati za samo pet.

Više pročitajte OVDJE.

15:07

Čelnici njemačkog velikana Bayerna ne odustaju od napadača Tottenhama Harryja Kanea (30). Čelnici njemačkog prvaka odletjeli su u London kako bi pokušali uvjeriti predsjednika "Spursa" Daniela Levyja da proda Kanea, piše Telegraph.

Bayern je spreman platiti čak 90 milijuna eura odštete za Kanea koji danas slavi 30. rođendan. Francuski mediji navode kako se u igru uključio i PSG koji traži napadača dok traje neizvjesnost oko budućnosti njihove zvijezde, Kyliana Mbappéa. No, engleski kapetan, navodno želi jedino u bavarski klub.

Kaneu idućeg ljeta ističe ugovor s Tottenhamom i mogao bi bez odštete napustiti klub. (Hina)

image
ROSLAN RAHMAN Afp

14:56

Napadač Almerije El Bilal Toure odradio je liječnički pregled s Atalantom nakon što su klubovi dogovorili transfer vrijedan 31 milijuna eura, javlja Sky Sport.

Everton je bio blizu njegovog potpisa i igrač je bio spreman otići na liječnički pregled, ali se na kraju Toureova želja da igra u Serie A pokazala odlučujućom.

Toureov transfer mogao bi ubrzati odlazak Rasmusa Højlunda iz Atalante u Manchester United koji radi na kompromisu oko odštete.

14:27

Bayern je u potrazi za novim golmanom. Na listi meta su bivši vratar Manchester Uniteda David de Gea i njegov konkurent koji je član reprezentacije David Raya, izvještava The Times.

Bundesligaš želi potpisati novog vratara koji će se natjecati s Manuelom Neuerom uoči skorog prelaska Yanna Sommera u milanski Inter.

De Gea je bez kluba otkako je Manchester United potvrdio njegovo otpuštanje 8. srpnja, dok je Raya, kojemu je preostala još samo jedna godina ugovora, naizgled zamijenjen ljetnim potpisom Marka Flekkena u Brentfordu.

13:44

Riyad Mahrez službeno je novi igrač Al Ahlija. Alžirac se pridružio saudijskom klubu u transferu iz Manchester Cityja za 35 milijuna eura. Ugovor je potpisan do lipnja 2027.

13:43

Nakon dovođenja Marija Maloče, Gorica je u četvrtak dovela još jednog igrača, a to je povratnik u turopoljski klub Martin Šroler (24). On je prošao nekoliko kategorija u omladinskoj školi kluba, igrao i 32 utakmice u 1. HNL, ali imao i posudbe u Sesvetama i Inkeru, da bi se početkom 2020. zaputio u Sloveniju gdje je nastupao za Aluminij i Muru.

S tim iskustvom vraća se u dobro poznato okruženje kao slobodan igrač, a potpisao je trogodišnji ugovor za turopoljski klub, te treneru Željku Sopiću može biti upotrebljiv na nekoliko ofenzivnih pozicija iza napadača.

Mnoge će zanimati i zašto je iz Gorice otišao iskusni nizozemski branič Matthew Steenvoorden, a odgovor je u interesu za njega, koji dolazi iz dalekog Uzbekistana, točnije iz aktualnog prvaka te zemlje Pakhatora. Steenvoorden je već i otputovao u Taškent na potpisivanje ugovora, a Gorica mu nije željela praviti prepreke i dobio je sporazumni raskid ugovora. (Toni Roić)

13:30

Talijanski stručnjak za transfere Gianluca di Marzio javlja kako će Ante Rebić postati novi stalni član turskog Bešiktaša. Prvobitno se spominjala mogućnost posudbe, a sada je izgleda u igri puni transfer koji bi se trebao zaključiti večeras ili sutra, prema navodima.

Rebić će u Tursku otići bez odštete, a Milan bi mogao zaraditi još oko dva milijuna eura kroz eventualne bonuse. Na samoj plaći igrača talijanski klub će uštedjeti 14 milijuna eura.

13:06

Donedavni trener RB Salzburga Matthias Jaissle sjesti će na klupu saudijskog Al Ahlija, javljaju njemački mediji. Tako će se Jaissle pridružiti širokom popisu pojačanja koja uključuju Roberta Firmina, Mahreza, Saint Maximina i vratara Mendyja.

11:51

U Dinamu su bacili oko na mladu zvijezdu minhenskog Bayerna. Riječ je o 19-godišnjem Gabrielu Vidoviću, mladom hrvatskom reprezentativcu do 21 godine.

Više o cijeloj situaciji možete pročitati OVDJE.

11:49

Prelazak Luisa Suareza u Inter Miami propao je nakon što je trener Gremija Renato Portaluppi potvrdio da će ostati u klubu barem do siječnja, prema Evening Standardu.

Činilo se da će se 36-godišnjak pridružiti klubu Davida Beckhama, koji je ovog ljeta već potpisao ugovor s bivšim suigračima iz Barcelone Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom.

image
SILVIO AVILA Afp

10:48

Arsenal će se morati suočiti s konkurentima Chelseajom i Manchester Unitedom ako želi osigurati usluge ganskog veznjaka Mohammeda Kudusa, izvještava Daily Mirror.

Veznjak Ajaxa- koji je postigao 18 golova i asistirao za još sedam prošle sezone - smatra se procijenjenim na 50 milijuna eura.

Topnici su također navodno zainteresirani za krilnog napadača Michaela Olisea (21) koji je prošle sezone igrao sve osim utakmice za Crystal Palace i koji je procijenjen na 52 milijuna eura.

10:39

Napoli je blizu dogovora o produženju ugovora s traženim napadačem Victorom Osimhenom, navodi Sky u Italiji.

Nigerijskog internacionalca povezivalo se s nizom vrhunskih europskih klubova ovog ljeta, ali čini se da će svoju budućnost posvetiti aktualnom prvaku Serie A. Uskoro se očekuje daljnji sastanak kako bi se finalizirali detalji, ponajprije nova velika odštetna klauzula.

Vlasnik Aurelio de Laurentiis želio je staviti klauzulu vrijednu oko 200 milijuna eura, ali čini se da će konačna brojka biti bliža 150 milijuna eura.

10:10

Dogovor između saudijskog Al Ittihada i Liverpoola za transfer Brazilca Fabinha blizu je realizacije, javlja Fabrizio Romano. Nakon što se činilo da bi transfer mogao propasti zbog problema oko dokumentacije, čini se da su klubovi uspjeli postići dogovor.

Ako sve bude u redu nakon posljednje provjere Fabinho će otići na liječnički pregled i potpisati trogodišnji ugovor sa saudijskim klubom u transferu vrijednom 52 milijuna eura.

image
PETER BYRNE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Peter Byrne/pa Images/profimedia

10:01

Urugvajski napadač Edinson Cavani raskinuti će svoj ugovor sa španjolskom Valencijom, javlja Fabrizio Romano. Prema originalnom ugovoru napadaču je preostala još jedna godina ugovora, ali su se igrač i klub sporazumno dogovorili o ranijem prekidu suradnje.

Cavani bi kao slobodan igrač trebao potpisati za argentinske Boca Juniorse.

08:28

Transfer Lovre Majera u njemački Wolfsburg je pred realizacijom, javljaju francuski mediji. Prema navodima hrvatski reprezentativac dogovorio je osobne uvjete s poznatim bundesligašem, što znači da je jedina preostala prepreka dogovor oko odštete, koji je također blizu završetku.

Posljednja ponuda njemačkog kluba iznosila je oko 20 milijuna eura, dok se smatra da bi Rennes zadovoljila cifra od 25 milijuna eura. Majer je u Rennes stigao u ljeto 2021. u transferu iz Dinama vrijednom 12 milijuna eura i ima ugovor do kraja sezone 2026./27.

08:16

Argentinski napadač Mauro Icardi otputovat će danas za Istanbul, gdje će biti predstavljen kao novi igrač Galatasaraya. Za njegove usluge PSG će unovčiti 10 milijuna eura.

07:46

Transfer Joška Gvardiola iz redova RB Leipziga u Manchester City i dalje ‘visi u zraku‘. U Leipzigu traže okruglih 100 milijuna eura za hrvatskog stopera koji je itekako voljan pojačati redove aktualnog pobjednika Lige prvaka, ali konačnog dogovora i dalje nema. Daily Mail navodi kako su u Leipzigu odlučili podvući crtu i spriječiti daljnje odugovlačenje posla. Više o svemu pročitajte OVDJE.

07:45

Posljednih dana Burnley je pokazao interes za Arsenalovog Sambija Lakongu, a na Emiratesu su sada odlučili svojeg veznjaka ponuditi i drugim klubovima uključujući i Romu.

Belgijac je prošle sezone upisao tek jedan nastup i daleko je od prve momčadi, ali jako blizu transfera.

Talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi kako su Topnici dali do znanja nekim drugim kluboima kak je Lakonga sada na tržištu.

Burnley, kojeg vodi belgijska legenda Vincent Kompany, polako je zadnjih mjeseci pokaivao interes za Lokongu.

Ali, također postoji i opcija da ga bivši strateg Crystal Palacea Patrick Vieira dovede u Strasbourg.

07:28

Kako navode pojedini mediji na Otoku, Crystal Palace sprema ponudu od 34 milijuna funti za Arsenalovog Eddieja Nketiaha.

Posljednje vijesti kažu kako je Nketiah sve više frustriran svojom ulogom u klubu, točnije smeta mu što je stalno u drugom planu, a upravo bi mu Crystal Palace mogao ponuditi izlaz, naravno, ukoliko zadovolje želje Arsenala.

Mikel Arteta je još ranije nagovijestio da će Arsenal sada morati prodati neke igrače prije nego li se ponovno angažira na tržištu kada su u pitanju kupovine, izgleda da bi Nketiah mogao biti jedan od onih koji bi uskoro mogli napustiti London.

07:11

Sudijci su u novoj ofenzivi, a ovoga puta na meti im je trener RB Salzburga Matthias Jaissle kojeg žele u redovima Al-Ahlija. Navodno bi posao mogao biti zgotovljen do kraja tjedna.

06:51

Iz redova Brightona odbili su novu ponudu Chelseaja za kupnju Moisesa Caiceda tešku 80 milijuna funti. Brighton ustraje na svoti od 100 milijuna funti, posebice nakon transfera Declana Ricea iz West Hama u Arsenal. Bila je ovo četvrta ponuda Chelseaja za ekvadorskog veznjaka i četvrta koja je odbijena.

05:52

Dobro jutro dragi čitatelji, nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

Dinamo je dobio rekordnu ponudu, ali postavlja se pitanje, zašto bi prodali hit-igrača za kojeg nemaju zamjenu? O tri krucijalna razloga zašto Dinamo ne bi trebao prodati Josipa Šutala pročitajte OVDJE.

Direktori Bayerna Christian Dressen i Marco Nepe na putu su za London gdje će sutra Danielu Levyju predati treću službenu ponudu za Harryja Kanea koja bi trebala iznositi oko 100 milijuna eura.

Potvrđena je vijest kako će Dario Marešić opet igrati u Istri 1961! Standardni stoper u prošloj sezoni bio je posuđen igrač francuskog prvoligaša Stade Reimsa. Dario Marešić potpisao je za Istru 1961 trogodišnji ugovor, dobio je dres broj 13 i priključio se treninzima. Za igrača koji ima 23 godine i već takva iskustva (Bundesliga, Lige One), to je za Zeleno-žute tehnički veliki dobitak, a istovremeno i potvrda.

Nakon godinu i pol dana u Sloveniji, Martin Šroler se vratio kući, točnije u Goricu, klubu u kojem je prošao sve mlađe kategorije, a u seniorskoj ekipi upisao 32 nastupa od 2017. do 2021. godine. U tom je razdoblju ujedno imao kratke posudbene epizode u Sesvetama i zaprešićkom Interu. Potom je igrao za slovenske klubove Aluminij i Muru, a sada se vratio u Goricu te je potpisao trogodišnji ugovor.

Linker
10. svibanj 2024 21:48