CHRISTOF STACHE/AFP/PROFIMEDIA Christof Stache/afp/profimedia
NOVI MOMENT

Vatreni će srušiti sve rekorde, Nijemci tvrde: Samo je pitanje vremena kada će Joško Gvardiol završiti u Cityju

Njemački Sky Sports objavio je kako je Manchester City glavni kandidat za njegovo dovođenje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. lipanj 2023. 22:26

Zanimanje Manchester Cityja za hrvatskog reprezentativnog braniča Joška Gvardiola poznata je stvar, Pep Guardiola izuzetno cijeni kvalitete 21-godišnjeg člana RB Leipziga, a najnoviji izvještaji iz Njemačke sugeriraju da je vjerojatno tek pitanje vremena kada će bivši Dinamov stoper preseliti na Etihad.

Njemački Sky Sports objavio je kako je Manchester City glavni kandidat za njegovo dovođenje. Transfer bi trebao biti težak čak 110 milijuna eura te bi iznosio rekordnu prodaju u mladoj povijesti RB Leipziga.

Guardiola je s Cityjem ove sezone osvojio trostruku krunu, a namjerava ostati u klubu još dvije godine te želi momčad nadograditi dodatnom kvalitetom. A ljevonogi stoper je prijeka potreba Građana, s obzirom na česte ozljede Nathana Akea i potencijalni odlazak Aymerica Laportea.

Nijemci navode kako mnogi zainteresirani kupci stoje u redu za Gvardiola pred kojim je u svakom slučaju velika budućnost. Cijena od 110 milijuna eura zapravo je otkupna klauzula koja će vrijediti tek 2024. godine, no Sky Sports tvrdi kako je RB Leipzig spreman na prodaju te da će za Gvardiola će tražiti rekordan iznos kojeg bi jedino City mogao platiti.

Bilo kako bilo, Joško Gvardiol je na dobrom putu da postane najskuplji obrambeni igrač na svijetu, a nema dvojbe da će pod Guardiolinim vodstvom dodatno napredovati. Za mladog Vatrenog bio je zainteresiran i Bayern koji vjerojatno financijski ne može pratiti Leipzigove apetite...

Linker
08. svibanj 2024 12:56