MARCO CANONIERO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Marco Canoniero/alamy/alamy/profimedia
RASPRODAJA

Velika čistka u Juventusu. Nakon kapetana, klub napuštaju još tri zvijezde, a siguran nije ni skupi Srbin

Na red su došli igrači koji se više ne smatraju dovoljno dobri
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 14. srpanj 2023. 23:05

Sprema se čistka u Juventusu. Nakon što su jučer sletjele vijesti kako je talijanska momčad izbačena iz Konferencijske lige, sada su na red došli i neki od igrača za koje odgovorni ljudi u klubu smatraju da više nisu dovoljno dobri, te ih stoga neće voditi na ljetne pripreme koje počinju sljedećeg tjedna u SAD-u.

Glavna vijest koja je odjeknula u medijima je to što je otpisan kapetan Leonardo Bonucci (36). Iskusni stoper prekrižen je i spominje se da bi karijeru mogao nastaviti Romi ili Laziju, ali također nije isključena ni opcija Engleske i Saudijske Arabije.

Bonucci je od 2010. član Stare dame uz pauzu od jedne sezone koju je proveo u Milanu, kada je navukao veliki bijes navijača Bianconera koji mu odlazak među Rossonere nisu nikada oprostili.

Vratio se u klub 2018. godine, a ukupno je odigrao 502 utakmice i postigao je 37 pogodaka za Juventus.

Sljedeći na listi je Amerikanac Weston McKennie. Mladi veznjak odradio je neuspješnu polusezonu na posudbi u Leeds Unitedu, koji je imao pravo otkupa njegovog ugovora za 35 milijuna eura. Leeds je odigrao katastrofalnu sezonu i ispao u drugu ligu, pa je tako McKennie sada u potrazi za novim klubom.

Brazilac Arthur Melo također će napustiti klub, zajedno s veznjakom Denisom Zakarijom. Dvojac je prošle sezone bio posuđen engleskim velikanima Liverpoolu i Chelseaju, ali se niti jedan nije proslavio dovoljno da bi klubovi odlučili zadržati njihove usluge.

Treba spomenuti da postoji mogućnost odlaska i srpskog napadača Dušana Vlahovića. PSG je taj koji ga želi i Juve bi na njegovom transferu mogao zaraditi oko 80 milijuna eura.

Linker
02. svibanj 2024 12:21