DAMIR KRAJAC Cropix
Hajduk u potrazi

Vijest o Perišiću otkrila je slabu točku, a Nikoličiusove tvrdnje postale su Gattusove fatamorgane

Talijan je zavapio da treba pojačanja, no tek treba vidjeti hoće li se ona odazivati na prezimena Džeko i Rakitić
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. srpanj 2024. 16:16

Trener Hajduka Gennaro Gattuso poslije poraza u prvoj pripremnoj utakmici protiv slovenskog prvoligaša Kalcer Radomlja (0-1), ali i blijede igre "bijelih" zavapio je:

- Hitno trebamo pojačanja kako bi se do starta u novu sezonu ipak uigrali!

Talijanski trener je svjestan da bez pojačanja neće ispuniti ambicije hajdučkog puka, a to je proboj do grupnog natjecanja Konferencijske lige, pogotovo borba za naslov prvaka.

Jesu li najave o mogućim senzacionalnim transferima Edina Džeke i Ivana Rakitića realnost ili obična duda varalica, bazirana isključivo na dobroj volji dvojice asova, tek će se pokazati. No, vijest o automatskom produženju ugovora na godinu dana za Ivana Perišića otkrila je slabu točku, a to je klauzula po kojoj vrsni napadač može jednostrano raskinuti ugovor ukoliko neki zainteresirani klub plati otkupninu od 200.000 eura. U slučaju da Perija otperja s Poljuda mnogi će biti razočarani.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Čeka se povratak Perišića na pripreme, priključit će se "bijelima" tek po njihovom povratku s Bleda (precizno 12. srpnja). Nema sumnje da će Perišić će uložiti sve svoje snage kako bi Hajduk uspješno startao na europskoj i domaćoj sceni, to je itekako u njegovom interesu, jer će samo dobrim igrama uvjeriti poslodavce iz Saudijske Arabije ili milanskog Intera da se isplati investirati.

Ono što se kuloarski pretpostavljalo to se dogodilo: Perišić se silom prilika vratio u Hajduka (kao ozlijeđenome više mu nije bilo mjesta u Tottenhamu), proveo je dugi oporavak od teške operacije ligamenata, zaigrao je za "bijele" na sedam utakmica, sudjelovao u epizodi Vatrenih na "Euru 24", sada se odmorio, predstavljat će vrhunsko pojačanje za Hajduk. Dokle? E to je veliko pitanje...

Najveća pozornost hajdučkog puka usmjerena je na pitanje hoće li zaista barem jedan od dvojice najavljivanih kapitalaca, Edin Džeko i Ivan Rakitić, žrtvovati bogate angažmane u svojim klubovima Fenerbahçeu i Al Shababu da bi praktično radi gušta i nekog svog komoditeta zaigrali za Hajduka.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bilo bi bolno za navijače Hajduka da se poslije tolike pompe izjalove očekivanja o atomskom napadu. Sličnoj situaciji se svjedočilo, ono kad je Ivan Leko, po preuzimanju klupe, u siječnju prošle godine konstatirao da mu za juriš na šampionski tron treba osigurati četiri - pet pojačanja. Tadašnji sportski direktor Nikoličius izazov je prihvatio, pa je u tijeku zimskog prozora najavio da će zatraženi tipovi igrača biti isporučenim u ljetnom roku. Tada su dobro insajderi u travnju objavili: Hajduk dovodi pet ciljanih pojačanja, za njih je već pripremio rekordan iznos!

I zaista malo po malo na Poljud su aterirali stoperi Šarlija i Uremović, dva bočna igrača Moufi i Diallo, u manevru Žaper i Odjidja Ofoe, napadači Dajaku i Trajkovski, zatim tandem na posudbu Brekalo i Kleinheisler, rekonvalescent Perišić i od trenera Leke otpisani Nikola Kalinić. Činilo se, baš momčad za prvaka. Nažalost navijača "bijelih", baš poslije zimskih priprema sve se rasulo... Od tih dvanaest igrača ostala su petorica na raspolaganju Gattusu, te tvrdnja mr. Footballa kako u njegovoj ostavštini budući trener ima kostur momčadi za hrvatski naslov. A po zaključku talijanskog trenera radi se o fatamorgani, Ringhio traži krila i špica...

Linker
08. rujan 2024 01:53