SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Musa dobio pojačanje u Benfici, traje velika borba za Bernarda Silvu

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2023. 22:37
22:57

Mladi nizozemski branič Perr Schuurs (23) našao se na radaru engleskog nogometnog velikana Liverpoola.

Prema pisanju britanskih medija, branič talijanskog Torina jedan je od igrača kojima Jurgen Klopp želi pojačati obranu "Redsa".

Schuurs je počeo karijeru u Fortuni Sittard, potom je igrao za mladu momčad Ajaxa, a od 2018. do 2022. i za prvi sastav "Kopljanika".

U kolovozu prošle godine je preselio u Torino za sedam milijuna eura. Prošle je sezone upisao 36 nastupa i postigao tri gola skrenuvši svojim igrama pozornost velikih klubova.

Njegov ugovor s Torinom traje do ljeta 2026. godine, međutim na Anfieldu su uvjereni kako imaju dovoljno financijske snage kako bi angažirali mladog igrača.

Schuurs je do sada igrao za nizozemske U-19 i U-21 reprezentacije, a još čeka debi u seniorskom sastavu "Oranja".

Liverpool je ovoga ljeta angažirao dva veznjaka, iz RB Leipziga je za 70 milijuna eura stigao Dominik Szoboszlai, dok je za Alexisa Mac Allistera plaćeno Brightonu 42 milijuna eura. (Hina)

22:36

Kako javlja talijanski novinar Rudy Galetti, Joao Felix prva je meta Paris SG-a i njihovog novog trenera Luisa Enriquea u ovom prijelaznom roku. Portugalac je prošle sezone produžio ugovor do ljeta 2027., a onda proljetni dio proveo na posudbi u Chelseaju. Na Stamford Bridgeu nije briljirao, u 20 nastupa postigao je četiri pogotka prije nego li se vratio u Atletico Madrid. Čini se da su ga tamo potpuno otpisali jer su njegovu sedmicu na dresu od iduće sezone ponovno vratili Antoineu Griezmannu.

22:25

Ovo su trenutačno tri najskuplja svjetska braniča prema Transfermarktu. Hoće li Joško Gvardiol već ovog ljeta postati najvredniji?

image
PROFIMEDIA, SN

22:21

Tottenham pokušava dogovoriti potpisivanje Clementa Lengleta na trogodišnji ugovor iz Barcelone, nakon što je 28-godišnji francuski branič prošle sezone u klubu bio na posudbi. U Barçi je otpisan, za njega tamo nema mjesta, što je u nekoliko navrata pisala Marca. Vijest je sada proširio turski guru za transfere Ekrem Konur.

22:03

Nakon dvije neuspješne godine u Tottenhamu i posudbe u Atletico Madridu, Matt Doherty je slobodan igrač. Tu priliku žele iskoristiti Wolvesi koji rade na vraćanju desnog beka u svoje redove. Tamo je Doherty proveo deset godina (uz dvije posudbe) i stasao kao igrač prije nego li su ga Spursi doveli za 17 milijuna eura. Međutim, Irac nikada više nije bio isti...

21:32

Nakon isteka ugovora u Aston Villi, Ashley Young je postao slobodan igrač. Ali ne zadugo. Kako javlja Fabrizio Romano, 38-godišnji bivši engleski reprezentativac pridružit će se Evertonu.

21:19

Još malo vijesti s Apenina. Novi trener Sampdorije Andrea Pirlo u svoje je redove doveo nekadašnjeg igrača Milana, Liverpoola i brojnih drugih klubova, Fabija Borinija. Dvojac se dobro poznaje jer su prošle sezone surađivali u turskom Karagümrüku.

20:58

U samom vrhu našada Fiorentine prošle sezone nisu se proslavili ni Luka Jović ni Artur Cabral, stoga je želja Viola Niclas Füllkrug. Talijanski klub je započeo pregovore, a šuškalo se da je Werder Bremen čak odbio prvu ponudu od 15 milijuna eura. No, kako piše Florian Plettenberg iz njemačkog Sky Sportsa, one su neprovjerene i treba ih uzeti s rezervom.

20:17

Hrvatski reprezentativac Petar Musa dobio je novo pojačanje u Benfici. Portugalski klub je iz praške Slavije (transfer vrijedan 14 milijuna eura) doveo lijevog braniča Davida Juráseka koji je potpisao ugovor do 2028. godine. Kako A Bola piše, poznata je činjenica da bi 22-godišnji češki reprezentativac trebao popuniti mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom Alejandra Grimalda u Bayer Leverkusen nakon isteka ugovora. Jurásek je treće pojačanje u redovima portugalskog prvaka. Ranije je došao Orkun Kökcü iz Feyenoorda za 25 milijuna eura, a zatim se u klub kao slobodan igrač vratio Angel Di Maria.

20:00

PSG je spreman ponuditi Manchester Cityju 80 milijuna eura za Bernarda Silvu, ali "grize" i Al Hilal. Kako prenosi CBS, saudijski klub je za Portugalca pripremio 70 milijuna eura i spreman mu je osigrati plaću od 50 milijuna eura godišnje.

18:51

Belgijski novinar Sacha Tavolieri javlja da je Al-Ettifaq Stevena Gerrarda zainteresiran za Divocka Origija, čije se plaće od 4 milijuna eura godišnje Milan želi pod hitno riješiti. Štoviše, Rossoneri bi čak mogli i zaraditi na, kako je Tavolieri napisao, jednome od najvećih promašaja prošle sezone. Po dolasku iz Liverpoola prošle sezone, za Milaneze je zabio dva gola u 27 utakmica.

18:37

Još jedan potez na tržištu obavio je Fenerbahçe koji je doveo ganskog reprezentativca Alexandera Djiku. Ovaj 28-godišnji branič dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Strasbourgom u kojemu je proveo četiri sezone. Ugovor uz turski sastav veže ga do 2027. godine.

17:29

Kako su najavili Milan i Empoli, sin Paola Maldinija, Daniel seli u Toskanu na posudbu s pravom otkupa u korist Empolija. Prošlu je sezonu proveo u dresu Spezije za koju je u 18 nastupa zabio dva gola.

17:23

Belgijski branič Thomas Meunier na pragu je povratka u domovinu. S Club Bruggesom je dogovorio trogodišnju suradnju. Sada Brugge treba dogovoriti otkupnu cijenu s Borussijom Dortmund jer igrač ima još godinu dana ugovora s Nijemcima.

16:24

Talijanski prvoligaš Lecce u svoje je redove doveo dva hrvatska nogometaša. Prvi je Luka Živanović (17) koji igra na poziciji stopera i u Serie A stiže iz Rijeke. Drugi među jednakima je Lovro Herceg, 18-godišnji vratar kojega je Lecce doveo iz Sesveta. Oni neće odmah igrati za seniore već će se kaliti u mladoj momčadi, objavilo je Lecce na službenoj stranici. U Lecceu već igra Marin Pongračić, povremeni hrvatski reprezentativac.

15:49

Jurriën Timber prošao je liječnički pregled i uskoro će postati novi igrač Arsenala, javlja Sky Sports. Ajax će za usluge svojeg braniča dobiti naknadu od 44 milijuna eura, dok će Topnici dobiti dodatnu stabilnost u posljednjoj liniji u vidu 22-godišnjeg braniča koji je bio velika želja i trenera Manchester Uniteda, Erika ten Haga.

image
JORIS VERWIJST Dppi Via Afp

15:39

Kapetan Liverpoola i engleski reprezentativac Jordan Henderson (33) sve je bliže prelasku u saudijski Al-Ettifaq, stoji u današnjem izdanju L'Equipea. Navodno je ključnu ulogu odigrao Steven Gerrard koji je trenersku ulogu u spomenutom klubu preuzeo prije svega tjedan dana te koji je s Hendersonom dijelio svlačionicu Redsa, a kasnije ga označio i svojim nasljednikom. Barem u kapetanskom smislu. Liverpool je do sada već doveo dva nova lica u veznom redu, Alexisa Mac Allistera iz Brightona odnosno Dominika Szoboszlaija iz RB Leipziga. Ukupno su koštali 110 milijuna eura.

15:14

Engleski Goal.com navodi koje su još dvije želje trenera Chelseaja, Mauricia Pochettina kad je riječ o napadačima za sljedeću sezonu. Prva je Dušan Vlahović, špica Juventusa koju se povezuje s još mnogim velikim klubovima. Druga želja je Elye Wahi iz francuskog Montpelliera. Klub sa Stamford Bridgea već je doveo Nicu Jacksona iz Villarreala i Christophera Nkunkua iz RB Leipziga.

14:22

Iako se mislilo da su u madridskom Realu već zaključili ovoljetnu priču što se prijelaznog roka tiče, najnovija vijest koju su u eter plasirali španjolski mediji glasi - ništa od toga. Kraljevski klub i dalje je mogućnost dovođenja igrača, ali i odlazaka pojedinaca iz njihove momčadi ostavio otvorenom. Mogao bi dakle, na Bernabeu "sletjeti" još pokoji kapitalac za sezonu koja dolazi.

13:44

Tottenhamće odbiti i drugu, poboljšanu Bayernovu ponudu za otkup ugovora kapetana engleske reprezentacije Harryja Kanea, prenose u ponedjeljak britanski mediji.
Poboljšana Bayernova ponuda je 80 milijuna eura, odnosno i više, ako se pribroje predviđeni bonusi. Kanea za "Spurse" ugovor veže do ljeta 2024., a klub je već krajem lipnja odbio Bayernovu ponudu koja je iznosila 70 milijuna eura, uz dodatke za ostvarenje natjecateljskih ciljeva, broj nastupa i golgeterski doprinos najboljeg napadača londonskog kluba.
Prema pisanju Daily Maila i Guardiana, Tottenham nije spreman spustiti odštetni zahtjev ispod 100 milijuna eura.

No, u Guardianu navode da Bayern priprema i treću ponudu u nadi da će njome omekšati stav predsjednika Spursa Daniela Levyja. Tottenham kapetanu engleske reprezentacije nudi novi, poboljšani ugovor i očekuje da se Kane u srijedu pojavi na početku priprema za novu sezonu te s momčadi otputuje na turneju po Australiji i Aziji. (Hina)

13:36

Dva velikana engleskog nogometa u lovu su na istog igrača iz Bundeslige. Engleski mediji tvrde kako i Manchester United i Arsenal žele u svoje redove dovesti nizozemskoog reprezentativnog braniča Jeremiea Frimponga.
Međutim, 22-godišnja zvijezda Bayerna iz Leverkusena neće biti jeftina. Njemački klub za jednog od svojih najboljih igrača traži čak 40 milijuna eura.

12:41

Bilo je posve izvjesno da će Sergej Milinković-Savić nakon osam godina napustiti rimski Lazio, a više detalja o njegovom potencijalom, 150 milijuna eura teškom transferu saznajte OVDJE.

12:28

Katalonski Sport donosi vijest o tome tko bi trebao biti zamjena za Kyliana Mbappea u PSG-u. Francuska zvijezda ulazi u posljednju godinu ugovora na Parku prinčeva, a po svemu sudeći ne misli ga produžiti. Iz uprave kluba dobio je ultimatum - ili potpis nove suradnje, ili odlazak.

11:48

Soumaïla Coulibaly (19) jutros odrađuje liječnički pregled i uskoro bi trebao završiti svoj transfer iz Borussije Dortmund u Bayern. Radi se o posudbi s opcijom otkupa, uz odštetu između 16 i 18 milijuna eura.

image
JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

10:43

Talijanska La Reppublica javlja da je postignut dogovor oko transfera Sergeja Milinkovića-Savića u redove saudijskog Al Hilala. Navodno, Srbinu je ponuđen ugovor na 20 milijuna eura po sezoni. Sada kreću pregovori s Lazijom koji traži odštetu od 40 milijuna eura.

09:25

Kad smo kod Chelseaja, uskoro će i ova priča koja traje već neko vrijeme biti zaključena. Captain America odlazi u redove AC Milana, njegova epizoda na Stamford Bridgeu je završena.

09:23

Zanimljiv intervju dao je Chelseajev iskusnik Thiago Silva nakon utrke Formule 1 u Silverstoneu. Sjajni brazilski stoper rekao je da je pozvao Rominog napadača Paula Dybalu da mu se priključi u londonskom klubu. "Nije mi htio odgovoriti na pitanje hoće li nam se priključiti, vidjet ćemo...", rekao je Silva.

Poznato je da Chelsea traži napadača za sljedeću sezonu, možda će baš Dybala biti taj.

08:25

Marcelu Brozoviću stiže veliko pojačanje? Nekoliko engleskih i talijanskih medija raspisalo se da bi klub iz Saudijske Arabije mogao osvježiti još jedan poznati veznjak, a riječ je o Jorginhu. Arsenal navodno ne bi imao ništa protiv ovog transfera te bi svog igrača u Al-Nassr pustio za odštetu od 12 milijuna eura.

08:13

Manchester United mogao bi ovoga tjedna zaključiti veliki ulazni transfer. Pregovori oko dolaska vratara Andréa Onane iz Intera ulaze u završnu fazu, uskoro se očekuje službena ponuda, a Fabrizio Romano preko svojih izvora saznaje da bi transfer mogao biti finaliziran do srijede, najkasnije četvrtka.

07:56

Danas je točno pet godina kako je Cristiano Ronaldo otišao iz Real Madrida i potpisao za Juventus.

Ostavština u Madridu: 438 utakmica, 450 golova, četiri Lige prvaka, dva prvenstva i još devet ostalih trofeja.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

07:26

Dođe li do najavljivanog rastanka s Kylianom Mbappéom, Parižani će posegnuti za uslugama Victora Osimhena. Informacija je to kojom raspolaže La Gazzetta dello Sport dodajući da Napoli svog napadača u PSG neće pustiti za manje od 100 milijuna eura. Realizira li se ovaj posao, talijanski prvak već ima spremnu zamjenu. Naime, njihova bi meta u tom slučaju bio Jonathan David iz Lillea.

07:07

Igor Štimac je u razgovoru sa Zdravkom Reićem, između ostalog, prokomentirao i potencijalni dolazak Ivana Perišića u Hajduk. Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

image
Cropix

06:44

Dušan Vlahović mogao bi ovoga ljeta promijeniti sredinu. Prema nekoliko izvora iz Italije, ali i Engleske, srpski napadač na izlaznim je vratima Juventusa, a kao njegova nova destinacija spominje se Chelsea.

06:35

Tottenham će odbiti novu, 80 milijuna eura tešku ponudu za Harryja Kanea, javlja Daily Mail. Iz bavarskog giganta krenuli su žestoko po engleskog napadača nakon što su dobili potvrdu da Kane želi u München, no Spursi očito smatraju da njihova zvijezda vrijedi više od spomenutog iznosa i još nekoliko bonusa koje su im Nijemci stavili na stol.

06:25

Dobro jutro! Nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu, a ovo su najbitnija događanja iz prethodnog dana:

  • Nastavlja se hrvatska kolonija u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je napustio Donjeck, Igor Jovićević pronašao je novi trenerski angažman, a više pročitajte OVDJE.
  • Alen Halilović ima novi klub! Sve je dogovoreno, treba još samo potpisati ugovor. Više pročitajte OVDJE.
  • Turski mediji javljaju da Nenad Bjelica ima novo pojačanje, još jednom u liku bivšeg dinamovca. Više pročitajte OVDJE.
  • Lucas Hernández službeno je predstavljen kao novi igrač PSG-a. Francuski branič u Pariz stiže iz Bayerna (za 47 milijuna eura), u kojemu je proveo četiri godine, a Bavarci su ga platili 80 milijuna eura, što im je i dalje najveća kupovina u klupskoj povijesti.
Linker
20. svibanj 2024 07:36