CROPIX
KONSTERNACIJA NA MAKSIMIRU

'VAR JE OBIČNO SR..., TO JE CIRKUS, SKANDALOZNO, MAKNITE GA VIŠE, ŠTO ĆE NAM TO!?' Nenad Bjelica nakon šokantne predstave nije mogao suspregnuti bijes

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2019. 00:35

Što bismo rekli nakon utakmice kakvoj smo svjedočili na Maksimiru? Dinamo je imao sve, vodstvo od 3:1 na ulasku u sudačku nadoknadu, a završilo je neodlučeno i to s tri primljena pogotka tako da sada Ukrajinci imaju bolji međusobni omjer od hrvatskog prvaka. Nakon okršaja Dinama i Šahtara prvu je izjavu za HTV dao Nenad Bjelica, strateg Modrih.

- Tužni smo jer nismo pobjedilil. Zaslužili smo, bili smo bolji, došli smo do dva pogotka u završnici. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ovaj bod nas ostavlja u igri za plasman dalje - generalna je ocjena Bjelice.

Kad se krenulo u seciranje situacija, Dinamov trener imao je silne zamjerke na VAR koji je odlučio o kaznenom udarcu u posljednjim trenucima utakmice.

- Brych uopće nije gledao prekršaj Theophilea nad Pjatovom, već situaciju Đire i Taisona. Ne znam što će im onda VAR! Ako se griješi, onda neka ga maknu. Ovo su interpretacije, je li bio faul ili nije. To je postao cirkus. Meni VAR ne treba. Treneri u Engleskoj i Italiji se bune, ja sam potpuno protiv VAR-a jer uopće ne pomaže. Ovo je skandalozno, VAR je obično sr... - nije mogao suspregnuti bijes.

U tom se trenu uključio Mario Strahonja, sudački ekspert HTV-a:

- Istina, VAR je krut u nekim situacijama. Razumijem Bjeličinu emociju, ali po zadnjim uputama, ovdje je sve u redu. Izdvojeni incident, faul Theophilea na Pjatovu, se dogodio, sudac ga nije vidio, nakon pregleda svirao je najstrožu kaznu - rekao je Strahonja, koji je prokomentirao i ostale sporne situacije:

- Prekršaj na Petkoviću u prvom poluvremenu je bio, ali izvan kaznenog prostora. Penal na Ademiju nije postojao. Oba crvena kartona opravdano su dosuđena, zaključio je Strahonja.

Bruno Petković odigrao je još jednu dobru utakmicu. Postigao je prvi gol na utakmici, izborio još puno dobivenih duela, ali na kraju nije bio zadovoljan konačnim rezultatom.

„Ponosan sam na stožer i igrače bez obzira na rezultat. Svaku utakmicu odigramo maksimalno, i danas smo zaslužili puno više, ali nažalost zadovoljit ćemo se s ovim rezultatom”, rekao je Petković u prvoj izjavi za HRT i dodao:

„Gledajući cijelu utakmicu bili smo dominantniji. Imali smo puno više prilika od njih, kreirali više, ali rezultat je mjerilo.”

Dinamo je s pobjedom mogao osigurati najmanje treće mjesto, ali i drugo te proljeće u Ligi prvaka je bilo blizu. No, sada su sve kombinacije moguće pa će Dinamo uspjeh u europskoj sezoni tražiti u preostale dvije utakmice.

„Svaki put na pitanje o kalkuliramo odgovaram da idemo utakmicu po utakmicu. Mi u momčadi ne radimo kalkulacije. Da je netko prije sezone rekao da ćemo remizirati obje utakmice protiv Šahtara, bili bi presretni. Situacija nije toliko dramatična, idemo utakmicu po utakmicu.”

Dinamo je danas imao odličnu podršku navijača.

„Navijači su bili fenomenalni. Možda mi je najviše zbog njih krivo što pobjedom nismo okrunili ovu sjajnu predstavu.”

Linker
19. travanj 2024 12:47