REUTERS
UKRAJINA JE PRVAK SVIJETA

VELIKI TALENT DINAMA OSTAO BEZ NASLOVA SVJETSKOG PRVAKA Junak velikog finala igrač kijevskog Dinama, dragulj s Maksimira promašio najveću priliku!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 15. lipanj 2019. 22:11

UKRAJINA - J. KOREJA 3:1 (0:1 - Kangin Lee (11m), 1:1 - Suprjaha (34), 2:1 - Suprjaha (53)

UKRAJINA (5-4-1): Lunin - Konoplja, Safronov, Bondar, Beskorovanji, Kornijenko - Citiašvili, Hahlov (od 56. Čeh), Drišljuk, Buleca - Suprjaha (od 63. Sikan). Izbornik: Oleksandr Petrakov.

J. KOREJA (5-3-2): Gwangyeon Lee - Tae-Hyeon Hwang, Ji-Sol Lee, Hyun-Woo Kim, Jae-Ik Lee, Choi Jun (od 80. Kyu-hyeok Lee) - Se-yun Kim (od 46. Won-Sang Eom), Kim Jung-Min, Young-Wook Cho (od 63. Sejin Jeon) - Kangin Lee, Se-Hun Oh. Izbornik: Chung Jung-yong.

LODZ Stadion Widzewa. Gledatelja 18.000. Sudac: Ismail Elfath (SAD).

Ukrajina je svjetski prvak do 20 godina. Sjajni napadač Dynamo Kijeva Vladislav Suprjaha postigao je dva pogotka za europsku reprezentaciju koja je u Lodzu bila bolja od Južne Koreje. A nije moglo bolje početi za azijsku reprezentaciju.

Naime, već u prvom napadu Korejci su izborili jedanaesterac, Se-yun Kim pao je na rubu šesnaesterca, u prvom trenutku sudac Eifath nije svirao ništa, no dobio je signal iz VAR sobe, te je nakon dvije minute pala odluka, jedanaesterac za Koreju. Kangin Lee vrlo je prisebno izveo najstrožu kaznu, prevario je odličnog ukrajinskog vratara Lunina.

To je bio dodatni poticaj za Korejce, jer njihova igra bazira se na brzom otvaranju i kontrama, a s početnom prednošću to im je bilo dodatno olakšano. Međutim, Ukrajina je ipak bolja reprezentacija, nije ih omeo rani zaostatak, stezali su obruč oko korejskih vrata i malo po malo bili sve bliže pogotku.

REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS

Do 34. minute imali su nekoliko pokušaja, ali većinom su to bili neprecizni udarci iz daljine, a onda se u spomenutoj minuti sjajno snašao Suprjaha i iz gužve poslao loptu u mrežu za zasluženo izjednačenje i veselje brojnih Ukrajinaca koji su okupirali stadion u Lodzu. Bio je to njegov prvi pogodak na ovom natjecanju, nije mogao izabrati bolji trenutak.

Već početkom nastavka isti igrač ponovo je bio strijelac, sjajno ga je proigrao Konoplja, desni branič Ukrajine dodao je između dva braniča Korejaca, Suprjaha je izbio sam ispred Leea i pogodio suprotni kut.

Zagreb, 130817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Finale turnira Memorijal Mladena Ramljaka izmedju klubova Dinamo i Ulsan Hyundai.
Na fotografiji: Ernst Habib, Kim Hyunwoo.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Tada se utakmica potpuno rasplamsala, azijska selekcija krenula je po izjednačenje i otvorila koridore prema svojim vratima. Na obje strane bilo je prigoda, a najveću za izjednačenje promašio je dinamovac Hyun-Woo Kim koji je u 73. minuti odlično skočio nakon kornera, i glavom je uputio opasan udarac.

No, vratar Lunin vrhunski je obranio, odbio je loptu u gredu, pa potom u vratnicu. Odluka je pala u 89. minuti, još jedan igrač kijevskog Dynama Giorgi Citaišvili odlično je istrčao kontru i sa 16 metara neobranjivo pogodio za konačan trijumf i veliko slavlje brojnih Ukrajinaca.

Linker
03. svibanj 2024 09:31