Screenshot / YouTube
PRVA HNL

VIDEO: DINAMO TEŠKO IZBORENOM POBJEDOM NAJAVIO UTAKMICU GENERACIJE, VIKTORIJA KIKSALA! Pogledajte kako su Modri stigli do pobjede na Maksimiru!

Dinamovci su furiozno ušli u susret protiv Istre, udarci su sijevali sa svih strana, a stalan pritisak Modrih urodio je plodom tek u 86. minuti kada Bruno Petković pogađa iz jedanaesterca. U 20. kolu HNL-a Bjeličini su izabranici u posljednjem susretu uoči europske utakmice u Češkoj uspjeli pobijediti goste iz Pule koji su uspješno odolijevali napadima Modrih sve do same završnice susreta. Dinamo u četvrtak u Češkoj igra dvoboj Europske lige protiv Viktorije iz Plzena.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2019. 13:36

DINAMO - ISTRA 1:0 (Petković 86' p.)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Perić, Rrahmani, Leovac - Ademi, Gojak, Oršić, Olmo, Moro - Petković

ISTRA: Čondrić - Grujević, Bosančić, Rodriguez, Pavić, Gomes, Regan, Savio, Ndi, Sane - Perić-Komšić

Dinamo ipak s pobjedom i dobrim raspoloženjem putuje u Plzen! Jedna lopta koju je odapeo Šitum, a koja je Grujevića pogodila u ruku, odlučila je maksimirski sraz u samoj završnici utakmice. Jedanaesterac koji je pogodio Petković na koncu je ipak ozario modra lica. Puljani su bili blizu senzacije, blizu boda, s obzirom na razliku u kvaliteti momčadi, bili su nadomak svojevrsnog čuda. Modri su teškom mukom došli do ta tri boda, ne možemo kazati da ih nisu zaslužili, ali isto tako ne možemo kazati da bod nisu zaslužili gosti.

Jako dobro se predstavila Istra. Momci Krunoslava Rendulića hrabro su i bez respekta pokazivali mišiće prvacima i velikim favoritima. Perić-Komšić i Ndi su visoko pritiskali modru obranu, nekoliko puta se u presing uključio i Sane, tako da zadnja linija Bjeličine momčadi nije lako prebacivala loptu prema veznoj liniji. Kad bi domaćini uspijevali loptu dogurati u prostor koji gravitira prema vratima Čondrića, čvrsta obrana gosta uglavnom je bez većih problema rješavala taj problem. Bilo je pokušaja Modrih i dugim loptama prema Petkoviću, ideja je bila da stasiti centarfor kao mantinela spusti neku loptu prema Oršiću, Olmu, ondosno Gojaku i Mori koji su se ubacivali iz drugog plana. Međutim, visoki i vrlo pokretljivi sjajni skakač Rodriquez limitirao je Petkovića, uglavnom je dobijao duele. Bjeličini dečki teško su pronalazili ideje kako probiti obranu žuto-zelenih.

Dvojbena situacija iz 17. minute

Prva opasnost za Rendulićevu momčad stigla je u 14. minuti, Olmo je fenomenalnom dugom loptom pronašao Oršića koji je opalio iskosa s visine šesnaesterca, ali promašio je za pola metra. Tri minute kasnije agilni Stojanović je centrirao, opet je Oršić bio u prilici, od prve je zahvatio loptu, ali je udarac blokirao inače jako dobri kapetan Marin Grujević.

Nakon te dvije zgodne situacije za Oršića, nastupilo je razdoblje jalove igre Modrih, tek u završnici prvog dijela pojavile su se još dvije prilike, prva nakon sjajnog proigravanja Stojanovića petom, Olmo je jako opalio iskosa s nekih deset metara, ali su Čondrić i vratnica spriječili vodstvo domaćina, a minutu kasnije odlično je pucao Moro, no vratar Istre opet je bio na pravom mjestu. Gosti prema naprijed nisu napravili gotovo ništa, ubilježili smo tek jedan udarac Sanea u prvom poluvremenu, te još jednu prijetnju Perića-Komšića početkom drugog. Međutim, takva im je bila taktička ideja, defenzivu su odradili jako dobro, blokirali su domaćina.

Viktorija pet dana prije okršaja remizirala kod Mlade Boleslav

Suparnik zagrebačkog Dinama u 16-ini finala Europske lige, Viktoria iz Plzena u susretu je 20. kola češkog nogometnog prvenstva odigrala 1-1 (1-0) na gostovanju kod Mlade Boleslavi.

Viktoriju je u vodstvo doveo Beaguel (37), a na konačnih 1-1 poravnao je Komiličenko (75-11m).

Drugoplasirana Viktoria sada ima 46 bodova, šest manje od vodeće praške Slavije, a 10 više od trećeg Jabloneca.

Viktoria i Dinamo prvi će susret 16-ine finala igrati u Plzenu u četvrtak 14. veljače, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Nikola Moro je nakon petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu imao odličnu šasnu, nakon prodora jednog on ponajboljih igrača Modrih Petra Stojanovića, lopta mu se odbila na nekih sedam metara, jako je pucao ali je umjesto mreže pogodio Bosančića, većina Bjeličinih igrača se nakon te akcije primila za glavu... Isto to ponovilo se i nekoliko minuta kasnije kad je iskosa pucao Olmo, ali je Čondrić danas bio u formi. Što li je samo mladi vratar obranio u 71. minuti. Nakon centaršuta Olma, Petković je glavom pucao s tri-četiri metra, ali Čondrić je reagirao poput najboljeg vratara na svijetu.

REZULTATI 20. KOLA

Petak:

Rudeš - Osijek 0-1 (Marić 48)

Subota:

Slaven B. - Gorica 2-0 (Krstanović 3, Puclin 13)

Dinamo - Istra 1961 1-0 (Petković 86-11m)

Nedjelja:

Inter - Rijeka (15 sati)

Hajduk - Lokomotiva (17.30 sati)

DINAMO - ISTRA 1:0 (Petković 86' p.)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Perić, Rrahmani, Leovac - Ademi, Gojak, Oršić, Olmo, Moro - Petković

ISTRA: Čondrić - Grujević, Bosančić, Rodriguez, Pavić, Gomes, Regan, Savio, Ndi, Sane - Perić-Komšić

----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - GOOOL! Siguran realizator najstrože kazne je Bruno Petković! Udarac je majstorski izveden, a to ni sjajni Čondrić nije mogao obraniti.

85' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Šitum je pokušao ubaciti u peterac, a kapetan Grujević opet je rukom blokirao udarac. Sudac Pajač je uz nekoliko sekundi zakašnjenja pokazao na bijelu točku.

84' - Posljednja zamjena i kod Dinama. Izašao je Oršić, a zamijenit će ga Komnen Andrić.

83' - Posljednja promjena kod Istre. Izlazi Arnaud Ndi, a mijenja ga Daniel Iglesias.

77' - Druga zamjena kod Modrih. Ušao je Lovro Majer kojega se dugo čekalo zbog ozljede, a izašao je Nikola Moro.

74' - Što je sada obranio Čondrić! Bruno Petković je pucao s dva metra, a vratar Istre brani i taj zicer! Josip Čondrić apsolutno je najzaslužniji što je na Maksimiru i dalje 'nula'.

69' - Mijenja sada i Nenad Bjelica. Iz igre je izvadio Amera Gojaka, a priliku će dobiti Mario Šitum.

68' - Druga zamjena u momčadi Istre. Rendulić uvodi najboljeg strijelca Istre u jesenskome dijelu sezone, Argentinca Ramona Miereza, a izlazi Robert Perić-Komšić.

67' - Sjajna prigoda za Modre! Olmo je opalio s vrha šesnaesterca, no Čondrić još jednom u ovoj utakmici spašava vrata Istre!

66' - Žuti karton dobio je Gomes zbog nesportskog prekršaja na Ademiju.

59' - Prvu zamjenu na utakmici radi trener Istre Krunoslav Rendulić. Izašao je Savio da Silva Bruno, a mijenja ga Maicon.

58' - Kakva je ovo šansa bila za Modre! Stojanović je ubacio s desne strane, Leovac je bio najviši u skoku, njegov se udarac odbio do More koji iz blizine puca po golu, a Grujević u zadnji trenutak uspijeva blokirati taj pokušaj i izbaciti loptu u korner!

53' - Gojak je opalio s oko 30 metara, no udarac je išao visoko iznad grede.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Modri su dominirali tijekom cijeloga poluvremena, ali lopta nije htjela ući u mrežu. Gosti iz Pule pružaju solidan otpor iako u napadu ne predstavljaju nikakvu prijetnju. Prvi pokušaj Istre dogodio se tek u završnici prvoga dijela, dok su dinamovci prijetili iz svih pozicija. Apsolutna dominacija Dinama na Maksimiru, no - mreže su ostale netaknute.

42' - Prva prigoda za goste! Sane je zaprijetio s vrha šesnaesterca, no udarac je bio slab i Livaković bez poteškoća hvata taj udarac.

38' - I opet velika šansa za Modre! Petković je izvrsnom asistencijom uposlio Moru koji isprve puca i gađa bliži kut, ali Čondrić još jednom uspješno intervenira.

36' - Kakva šansa za Dinamo! Olmo se nakon sjajne akcije sjurio u šesnaesterac gostiju i pucao u bliži kut, pogodio je i vratnicu, no vratar Čondrić uspio je loptu izbaciti u korner.

34' - Leovac je dobio žuti karton zbog 'hrvačkog' zahvata na Saneu.

27' - Prilika za Dinamo! Olmo je izborio slobodan udarac na dvadesetak metara od vrata Istre. Bruno Petković je pucao iz slobodnjaka, a lopta je završila u živom zidu, Petković je stigao na taj odbijanac i još jednom opalio, no udarac je išao iznad grede.

17' - Dvojbena situacija! Oršić je opalio po golu, a kapetan Grujević je rukom skrenuo loptu u korner. Sudac Pajač je procijenio da je Grujević štitio svoje tijelo pa je dosudio samo udarac iz kuta.

14' - I opet prijete Modri! Oršić je odmjerenim udarcem s dvadesetak metara gađao suprotni kut, Čondrić se ispružio na golu, no lopta je prohujala pored vratnice.

10' - Prilika za Dinamo! Prvo je Oršić zakuhao opasnu situaciju na lijevoj strani, a zatim je Olmo opalio s vrha šesnaesterca, no udarac je završio u bloku Puljana.

3' - Nezgodan sudar Perića i Savija! Dino Perić zaletio se u igrača Istre Savija, izgledalo je vrlo neugodno i liječnička je ekipa odmah izašla na travnjak pružiti pomoć obojici igrača. Srećom, prošlo je sve bez većih posljedica i obojica će nastaviti igru. Pritom je glavni sudac Igor Pajač pokazao žuti karton Saviju da Silvi Bruni, premda se u prvi mah činilo da je Perić taj koji je zaslužio opomenu.

1' - Počela je utakmica u Maksimiru!

----------------------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Igor Pajač iz Zeline. Na Maksimiru je oko 3000 gledatelja. Sve je spremno za početak!

16.30: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Dinama Nenad Bjelica odlučio je priliku od prve minute dati Nikoli Mori iako se u prvoj postavi očekivao Šitum. U momčadi Istre nema iznenađenja.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 13:37