WORLD SOCCER

Xavi nogometaš godine

Čitatelji World Soccera su za najboljega u 2010. godini izabrali veznjaka Barcelone Xavija, koji je pobijedio ispred drugoplasiranog Messija i trećeplasiranog Nizozemca Wesleyja Sneijdera
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. prosinac 2010. 23:33

Tek ćemo saznati tko je najbolji nogometaš u 2010. godinu i tko će dobiti FIFA-inu Zlatnu loptu, koja se po prvi put dodijeljuje u zajedničkoj organizaciji FIFA-e i France Footballa...

U najuži krug su ušla tri nogometaša Barcelone, Španjolci Xavi i Andre Iniesta, te Argentinac Lionel Messi. Netko od njih troje će ponijeti tu laskavu titulu, no jedan izbor se već dogodio, a to je onaj uglednog nogometnog magazina World Soccera. Čitatelji World Soccera su za najboljega u 2010. godini izabrali veznjaka Barcelone Xavija, koji je pobijedio ispred drugoplasiranog Messija i trećeplasiranog Nizozemca Wesleyja Sneijdera.

Inače, Xaviju ovo nije prvo priznanje krajem godine. Naime, čitatelji Marce su mu također dodijelili Zlatnu loptu. Čitatelji španjolskog dnevnika su birali između trojice preostalih kandidata za Zlatnu loptu, te su odabrali njega.

Po sudu čitatelja Wolrd Soccera najbolji je trener Portugalac Jose Mourinho, dok je drugo mjesto osvojio španjolski izbornik Vicente del Bosquea, a treće urugvajski izbornik Oscar Tabarez. Najbolji mladi nogometaš je Nijemac Thomas Müller, a momčad godine je reprezentacija Španjolske.

Linker
27. travanj 2024 06:18