Novak Đoković

 JOE TOTH Afp
TEŽAK IZAZOV

Đoković lovi zlato u Parizu, čeka nas vatromet već na startu: ‘Bit će to spektakl kao u dobra stara vremena‘

Srpski tenisač je komentirao i potencijalni veliki okršaj s Rafaelom Nadalom u drugom kolu
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2024. 15:54

Održan je ždrijeb za olimpijski turnir u tenisu, koji će trajati od 27. srpnja do 4. kolovoza. Hrvatska nema predstavnika u pojedinačnoj muškoj konkurenciji, ali svi ljubitelji bijelog sporta u Lijepoj Našoj, ali i diljem svijeta, vjerojatno će biti počašćeni pravom poslasticom, možda i posljednjim zajedničkim plesom Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Ako Srbin pobijedi Australca Ebdena i prođe prvu prepreku u Parizu, na drugoj će ga čekati - Nadal. Naravno, ako Španjolac obavi svoj dio posla i izbaci Mađara Fucsovicsa, što neće biti nimalo lagan zadatak. Bit će to potencijalno njihov najraniji susret na nekom turniru ako ne uzmemo u obzir završi Masters na kojem su igrali u grupnoj fazi, i ukupno 60. međusobni okršaj (Đoković vodi 30-29), možda i posljednji.

Đoković je uoči početka olimpijskog turnira sa srpskom olimpijskom delegacijom održao konferenciju za medije. Novaku su ovo pete Olimpijske igre.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dio olimpijskog tima Srbije po peti put u svojoj karijeri. Olimpijske igre su najznačajniji sportski događaj u povijesti sporta. Svi dobro znamo koja je privilegija i odgovornosti kada nosite ime svoje zemlje na grudima. Moje ambicije su, kao i uvijek, najveće. Bit će ovo izuzetno težak turnir. Moramo igrati šest mečeva u osam dana da bismo došli do kraja... Nadam se da ću razveseliti našu naciju medaljom. Olimpijsko zlato je jedno od mojih najvećih snova. Cilj mi je to zlato i za to se pripremam.

image

Novak Đoković

JOE TOTH Afp

Đoković je komentirao i ždrijeb i potencijalni sudar s Nadalom.

- Vidio sam ždrijeb uoči konferencije. Znam da postoji veliki interes za taj duel u drugom kolu. Naravno, obojica moramo pobijediti u prvom kolu. To će biti spektakl kao u dobra stara vremena. Uzbuđen sam i zbog tog eventualnog meča, ali moram naravno prebroditi prvu prepreku. Svjestan sam težine olimpijskog turnira koji je u našem sportu dosta drugačiji u odnosu na ostale.

Koliko je Đoković spreman za OI?

- Osjećam da sam dosta spremniji nego što sam bio za Wimbledon gdje sam ostvario sjajan rezultat. Na Wimbledonu sam igrao jer je to najvažniji turnir u našem sportu... Što se tiče povijesti sudjelovanja na OI, nažalost, izgubio sam u tri od četiri prethodna polufinala. Nadam se da ću uspjeti to promijeniti. Očekivanja su uvijek visoka i to ne mogu, niti želim mijenjati.

Đoković neće odsjesti u olimpijskom selu s drugim sportašima.

- Htio sam imati mir i biti potpuno usredotočen na svoju rutinu i pripreme za turnir. Iskustvo sudjelovanja na Olimpijskim igrama je upravo to olimpijsko selo jer tu osjetiš energiju, draž i značaj natjecanja. Socijalni trenutak i razmjena iskustva je velika. Posjetit ću sigurno olimpijsko selo, ali odlučio sam da je za mene i moju pripremu ispravnije da budem van njega.

image

Novak Đoković

HENRY NICHOLLS Afp

Đoković nije favorit u Parizu...

- Nisam osvojio titulu pa to vjerojatno daje ljudima veći povod da me otpisuju. Dosta puta su me otpisivali pa sam se vraćao.

Kada će biti kraj?

- Iako bi mnogi voljeli da se povučem, ne razmišljam o umirovljenju. Uživam u natjecanju i nastavit ću i dalje - poručio je Đoković.

Linker
17. listopad 2024 21:35