ANTONIN THUILLIER Afp
NE IZGLEDA DOBRO

Dvije situacije koštale su Hrvatsku poraza od Slovenije, a najgore je tek čeka

Kako smo od letenja po terenu došli do crne rupe iz koje se nismo uspjeli izvući?
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 29. srpanj 2024. 13:40

Uh, kakva šamarčina za hrvatske rukometaše. Ako je u Hrvatskoj bilo optimista uoči olimpijskog turnira, od danas ih ima osjetno manje. Nakon mučenja i sretne pobjede nad Japanom, Hrvatska je u 2. kolu poražena od Slovenije 29:31, u jako važnoj utakmici u kontekstu prolaska u četvrtfinale.

Naravno, šansu još uvijek imamo, ali predstave protiv Japana i Slovenije ne ulijevaju pretjeranu nadu, pogotovo zato što najteže tek slijedi, okršaji s Njemačkom, Švedskom i Španjolskom. Velesila do velesile.

Kako smo od letenja po terenu došli do crne rupe iz koje se nismo uspjeli izvući, pitanje je na koje bi Dagur Sigurdsson u skorom vremenu trebao dati odgovor, a dok čekamo objašnjenje hrvatskog izbornika, izdvojili smo dva vjerojatno i ključna trenutka koja su nas koštale pobjede. Ili barem povoljnijeg rezultata.

Izgubili smo obrambeni bedem

U 40. minuti, pri vodstvu 19:18, oni koji pobliže prate hrvatsku reprezentaciju uhvatili su se za glavu, jer su znali što slijedi. Zbog neopreznog udarca podlakticom u lice protivnika, isključen je Veron Načinović, naš specijalist za obranu. Od tog su nas trenutka Slovenci probijali kako su god htjeli, naša obrana jednostavno nije imala rješenje za hitre susjede, poglavito Vlaha i Janca, koji su nas uništavali vanjskim udarcima i probijanjima kroz srce hrvatske obrane.

image
SEBASTIEN BERDA Afp

Šipić je u datom trenutku već imao dvije suspenzije i iduća bi ga koštala isključenja, Grahovac nije uspio nadomjestiti izostanak Načinovića...

Promašaj koji će zauvijek pamtiti

I takvi smo se držali u igri, doduše u stalnom zaostatku, ali bili smo "tu negdje" i postepeno se približavali Slovencima kojima je voda polako ulazila u uši. A onda je uslijedio trenutak nakon kojeg je potopljena svaka hrvatska nada.

image
SEBASTIEN BERDA Afp

Janc gubi loptu, Šipić krade i baca u kontru, očekivali smo hladnu egzekuciju Marija Šoštarića, no čovjek koji je prije hrvatskog dresa nosio slovenski, zadrhtao je i pogodio okvir vrata. Na drugoj strani je strani zabio Bombač i priča je praktički bila završena. Slovenija je momčad koja u posljednjih nekoliko minuta teško može ispustiti tri pogotka prednosti, to su pokazali i danas.

Linker
22. rujan 2024 09:38