Lebron James, Anthony Davis i Kevin Durant

 ETHAN MILLER Getty Images Via Afp
ZAVRŠNO ODBROJAVANJE

Košarkaški spektakl u Parizu: Ovo su svi putnici na Olimpijske igre, stižu debitanti i elitna postrojba

Utakmice u skupini igrat će se na nogometnom stadionu u Lilleu, a onda ekspedicije sele u Pariz
Piše: Andro PolićObjavljeno: 08. srpanj 2024. 08:07

Nakon što su okončani kvalifikacijski turniri u Pireju, Rigi, Valenciji i San Juanu, poznato je svih 12 košarkaških putnika na Olimpijske igre u Parizu. Zadnja četiri mjesta ugrabili su Grčka, Brazil, Španjolska i Portoriko, a dok su tri reprezentacije taj pothvat izvele na domaćim parketima, jedino su Brazilci, koje vodi Aco Petrović, u gostujućem ambijentu osigurale mjesto na Igrama.

Južnoamerička reprezentacija vizu za Pariz isprintala je pobjedom protiv Latvije u Rigi, a trijumf ih je smjestio u skupinu B na Olimpijskim igrama, gdje će igrati protiv Francuske, koja je domaćin, Njemačke, koja je aktualni svjetski prvak, i Japana.

U skupini A nalaze se Australija, Grčka, Španjolska i Kanada, dok su se u skupinu C smjestili SAD, Srbija, Portoriko i Južni Sudan. Potonja reprezentacija prošle je godine ostvarila prvi plasman na svjetsku smotru, a sada će debi upisati i na Olimpijskim igrama, gdje će igrati i protiv elitne američke postrojbe u kojoj su LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid i, praktički, sve ostale najveće zvijezde NBA lige.

Prvoplasirana i drugoplasirana momčad iz svake skupine osigurat će mjesto u četvrtfinalu, ali i dvije od tri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Dok će se sve utakmice grupne faze igrati na nogometnom stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu, u nokaut fazi natjecanje seli u parišku Accor Arenu. Turnir počinje 27. srpnja, a finale je na rasporedu 10. kolovoza.

Linker
08. srpanj 2024 08:17