Dominik Kuzmanović

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
POPRAVNI ISPIT

Najbolji igrač Hrvatske s Eura: ‘Zapamtili smo što ne smijemo raditi. Moja bolest? Šokiralo me...‘

"Vjerujem u ovaj tim, vjerujem da ćemo biti u Parizu, znam da imamo dobre mogućnosti", kaže Kuzmanović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 14:38

Dominik Kuzmanović imao je siječanj koji će teško zaboraviti. Na završnim priprema za Euro u Poreču osjetio je slabost, završio u bolnici i malo je tko mogao očekivati da će se uopće vratiti u tim. A on se vratio i postao u generalno lošoj slici hrvatskog rukometa najsvjetlija točka.

Priključio se reprezentaciji u 3. kolu protiv Rumunjske i više nije izašao s gola, a utakmica protiv Njemačke ušla je u reprezentativne rukometne anale, jer je u Lanxess Areni u Kolnu obranio Nijemcima čak 22 lopte, što se ne događa svaki dan. No ta pobjeda na kraju nije nam pomogla da popravimo lošu sliku posebno od Islanda i Mađarske koju smo ranije ostavili.

Sada je Kuzmanović nastavio tamo gdje je stao. I nakon Eura sjajno je branio gol Nexea koji se plasirao u razigravanje Europa lige, najviše zahvaljujući baš njemu. ‘Kuzma‘ je miran, nema kod njega euforije, sve te stvari promatra kao dio života.

Vratimo se prvo na Euro?

- Uh, i mene je šokiralo sve što se dogodilo prije još posljednjih dana u Poreču. Nije mi bilo dobro, pretrage, završio sam u bolnici, ležao sam čak 4-5 dana i situacija se pomalo popravljala. Upala nekih žlijezda, virusno nešto… Ostavilo je trag, nisam ni danas sto posto zdrav, ali sam dobro, pod kontrolom i to je najvažnije.

Protiv Austrije niste ni branili na Euru?

- Nisam, gledao sam doma na TV u Brckovljanima, jer sam dan kasnije imao avionsku kartu za Mannheim. U tom trenutku kada sam došao bili smo četvorica vratara.

image
INA FASSBENDER Afp

Kako je bilo gledati Austriju?

- Nisam se nešto iznervirao. Nisam očekivao da nakon onakve utakmice protiv Španjolske nešto slično možemo ponoviti. Možda smo trebali odigrati sigurniju završnicu nakon što smo imali plus 3, ali događa se. Austrija je već u startu s Rumunjskom pokazala da je jako ozbiljna reprezentacija.

Kod nas u reprezentaciji nema prvi i drugi vratar, brani onaj koji može bolje u tom trenutku.

Imali smo velikih problema sa snažnim Wagnerom?

- Točno, vidjeli smo dosta toga nakon što je sve prošlo. Ali problemi su došli iz činjenice da je njihova vanjska linija kompletna iz Bundeslige. Bilyk je u Kielu, Huteček u Lemgu, Živković je neposredno nakon toga otišao u Flensburg. Bili su jako koncentrirani i spremni, jako malo su griješili, na krilu su imali Webera koji je jako opasan ako mu se to omogući, pa Frimella koji igra Ligu prvaka i izgledali su bolje nego ikad.

Sada će nam biti prvi protivnik u Hannoveru?

- Dobro, neke smo stvari naučili, zapamtili kako ne smijemo. I novi izbornik je sigurno uoči probleme i u ovom kratkom vremenu do utakmice pokušavamo te probleme riješiti i izdefinirati neke stvari koje su nas mučile tada u Njemačkoj.

image
VLADO KOS/Cropix

Nijemci vas se sjećaju po 22 obrane u Kolnu?

- To je bila takva večer, bilo je i boljih, recimo sa Sportingom kada sam imao 27 obrana. Te obrane su važne, ali one ne dobivaju utakmicu. To može samo tim.

Dobili ste dva nova trenera u zadnje vrijeme?

- Da, u klubu Vujović, u reprezentaciji Sigurdsson. To su dva velika imena. S Vujovićem još nisam imao toliko prilike surađivati, ali znam što i kako može. Sigurdsson je profesionalac, OK, dobro surađujemo i svaka novost za igrača može dobro doći, ako je iskoristi.

Vi i Mandić na golu?

- Ma za to nema problema, puno sam puta rekao, kod nas nema prvi i drugi, brani onaj koji može bolje u tom trenutku.

Nakon Eura situacija se počela mijenjati, naglo ste poskupjeli, vidjeli su vas bogatiji. Kako se nosite s tim?

- Ma nemam nikakvih problema, to su stvari o kojima se brine menadžer. Želim da tako i ostane i da budem apsolutno koncentriran na svoj posao. Naravno da je želja uvijek braniti u eliti, ali to sada u ovom trenutku jednostavno nije tema. Koncentrirani smo na olimpijske kvalifikacije, nisam još bio na Olimpijskim Igrama, a one su cilj svakog sportaša. Vjerujem u ovaj tim, vjerujem da ćemo biti u Parizu, znam da imamo dobre mogućnosti i ne sumnjam da ćemo to i pokazati. Nekad malo treba i sreće da se sve stvari poklope - zaključio je Dominik Kuzmanović.

Linker
28. travanj 2024 14:56