Aleksandar Petrović

 RICHARD FERRARI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
KVALIFIKACIJE ZA OI

Petrovićev Brazil porazom od fenjeraša poslao kući ‘susjede‘, u ludom raspletu ipak osvojili prvo mjesto

U subotu će u polufinalu igrati protiv Filipina, dok se u drugom polufinalu sastaju Latvija i Kamerun
Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2024. 21:26

Košarkaška reprezentacija Brazila, koju vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović poražena je od Kameruna sa 74-77 u posljednjem kolu skupine B kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Rigi, ali je ipak osvojila prvo mjesto u skupini.

Na koncu su sve tri ekipe iz skupine B upisale pobjedu i poraz, pa je Brazil zbog bolje koš razlike osvojio prvo mjesto, dalje ide i Kamerun, dok je Crna Gora posljednja u skupini.

Podsjetimo, Brazil je u prvom kolu pobijedio Crnu Goru s 81-72, potom je Crna Gora slavila protiv Kameruna sa 70-66, da bi u zadnjem kolu Kamerun porazio Brazil sa 77-74.

Kamerun je na poluvremenu vodio čak 17 razlike (56-39), međutim Brazil je u nastavku zaigrao daleko bolje smanjivši zaostatak na prihvatljivih minus tri.

Kamerun su predvodili Jeremiah Hill s 22 koša, te Brice Eyaga Bidias s 15 koševa, kod Petovićevih odabranika istaknuli su se Leo Meindl s 19 koševa, te Lucas Dias sa 16 koševa.

Brazil će u subotu u polufinalu igrati protiv Filipina, dok se u drugom polufinalu sastaju Latvija i Kamerun. Finale je u nedjelju, a samo pobjednik ide na OI u Pariz.

Plasman u Pariz već su osigurali Francuska, SAD, Srbija, Njemačka, Kanada, Japan, Australija i Južni Sudan, a posljednja četiri putnika bit će poznata nakon kvalifikacijskih turnira koji se održavaju i u Valenciji, Portoriku i Pireju gdje nastupa hrvatska reprezentacija.

Linker
05. rujan 2024 23:05