ANDREAS SOLARO Afp
RATKO RUDIĆ ZA SN

Poraz od Italije ne mora imati nikakav učinak, uvjeren sam u uspjeh Hrvatske, a najvažnija je jedna stvar

Naš stručni komentator osvrnuo se na neugodan poraz na startu Olimpijskih igara
Piše: Ratko Rudić za SNObjavljeno: 31. srpanj 2024. 07:19

Bila je ovo utakmica u kojoj smo u prvom dijelu kontrolirali igru, u kojoj smo stvarali prilike, međutim, u dva navrata nismo uspjeli iskoristiti situaciju s igračem više, a uz to nismo pogodili ni iz peterca i umjesto da imamo vodstvo od tri pogotka razlike, Talijani su uspjeli doći do izjednačenja. Poslije toga nam se dogodio pad u igri, a najlošiji dio svega toga s jedne je strane bila realizacija s igračem više, dok smo istovremeno s druge strane napravili nekoliko pogrešaka u obrani koje su dovele do toga da je talijanska reprezentacija još više povećala svoje vodstvo. Rekao bih da smo im sami dosta pomogli da dođu do ovakvog konačnog rezultata.

Međutim, sve je u našoj igri. Kad bismo uspjeli ponoviti onu izvedbu iz prvog dijela utakmice, to bi bila zadovoljavajuća igra. Ali, moraju se ispraviti sve pogreške koje smo napravili u drugom poluvremenu dvoboja protiv Talijana.

Kako se podići nakon ovoga? Nema tu puno mudrosti. Ovu utakmicu treba što prije zaboraviti i okrenuti se sljedećoj. Poraz protiv Talijana ne mora imati nikakav učinak ako krenemo dalje, ako pogledamo prema sljedećim utakmicama. Tu je najvažniji taj psihološki dio priče, ali ja sam uvjeren da će se naši vaterpolisti uspjeti podići nakon ovoga i da će nastavak turnira biti uspješan za nas.

image
ANDREAS SOLARO Afp

U četvrtak nas čeka utakmica protiv Rumunjske koja je zapravo najslabija reprezentacija u ovoj našoj skupini. Objektivno smo puno kvalitetniji i trebali bismo doći do pobjede. Štoviše, mislim da nam ta utakmica može i pomoći da se vratimo u jedan normalan natjecateljski ritam.

Što se tiče ostalih utakmica koje su dosad odigrane u Parizu, još uvijek je sve to preliminarna faza, svi su još uvijek u igri. Vidio sam i dobrih i loših stvari, ali u ovom je trenutku još uvijek teško donositi nekakve procjene. Uglavnom, pokazuje se da ima puno reprezentacija koje su sposobne napraviti iznenađenje, pokazuje se da je olimpijski turnir vrlo jak i da su sve ekipe u igri. Sve je i dalje potpuno otvoreno i turnir će, u svakom slučaju, biti iznimno zanimljiv.

Australija je u utorak pobijedila Srbiju s čak 8:3 i naravno da me taj rezultat iznenadio, ali i ne samo mene. Međutim, danas je to tako. Bio je već i Japan u prvom kolu iznimno blizu tome da izvuče jako dobar rezultat protiv Srbije, ali je ostao jedan gol prekratak. No, kažem, ostalo je još puno utakmica za odigrati i treba imati strpljenja, treba imati psihološke snage. To je ono što će na kraju biti najvažnije.

Linker
19. rujan 2024 17:33