Mario Šoštarić

 RONNY HARTMANN Afp
FENOMENALNO I NEOPISIVO

Rukometaši ostvarili san: ‘Utakmica za pamćenje!; Neću skidati osmijeh. Izbornik? Zna nas smiriti‘

Domagoj Duvnjak nada se da će ostati zdrav, a Šoštarić se veseli prvom nastupu na OI
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 17:19

Prvo poluvrijeme savršeno, drugo malo manje, ali dovoljno dobro za zasluženu pobjedu. To je zaključak hrvatskih reprezentativaca nakon 33:30 slavlja u nad Njemačkom u Hannoveru, a vrijednog Olimpijskih igara u Parizu!

- Izvedba možda nije bila najbolja, no ne treba zaboraviti da smo igrali dva "finala" u tri dana. Nije to bila možda najljepša partija, ali najvažnije je da smo pobijedili. S druge strane je također bio islandski izbornik. Navikao sam igrati protiv Islanda, igrao sam s njima i dok sam bio u Njemačkoj. Međutim, na kraju se sve svodi na izvedbu igrača - poručio je izbornik Dagur Sigurdsson nakon ogleda.

Dojmove je sažeo i Mario Šoštarić, koji je Nijemcima zabio pet pogodaka.

- Neopisivo. Ne znam tko će mi skinuti osmijeh s lica sljedećih par mjeseci, ovo su snovi. Ovo sanjaš otkad is dijete i želiš igrati rukomet. Bit će mi to prvi put na OI, zahvalan sam fenomenalnoj i fanatičnoj ekipi i navijačima koji su nas vodili kroz cijelu utakmicu. Znali smo da možemo, malo je trebalo i snovi su se ostvarili. Presretni smo. Znali smo da drugo poluvrijeme neće biti isto kao prvo, zabijali su nam lake golove, na to nas je izbornik upozoravao i smirivao nas. Stvarno nas zna smiriti onda kada je to potrebno. Išli smo na sigurne golove, imali malo sreće, no to ne umanjuje da smo zaslužili ovo.

Kapetan Domagoj Duvnjak zna da postoje suludi scenariji koji bi spriječili nastup Hrvatske na OI.

- Ima još neke teoretske šanse, ali ja se nadam da neće do toga doći. Treba ostati zdrav do OI. Prvo poluvrijeme savršenstvo, Kuzma nas je pogurao s fenomenalnim obranama, igrali smo lijepo i lepršavo. U drugom poluvremenu smo malo pali, što je bilo i za očekivat, a i Wolf je dobro branio. Imao sam ipak osjećaj da imamo kontrolu. Velika pobjeda i gledamo prema naprijed. Znači mi svaka utakmica za reprezentaciju, pogotovo pobjede. Prije svega bih zahvalio predivnim ljudima koji su nas danas došli bodriti i nadglasali njemačke navijače. Bilo je gušt igrati, puno nam to znači. Imali smo i dosta tehničkih grešaka u drugom poluvremenu, ali nismo poklekli. Možda smo iznenadili Njemačku s 5-1 obranom jer tako nismo igrali protiv Austrije. Prvo poluvrijeme bilo je savršenstvo i ključ naše pobjede.

Završna riječ pripala je Luki Cindriću.

- Fenomenalno, utakmica za pamćenje. Ostavili smo srce na terenu. Igrali smo, borili se i zasluženo pobijedili. Ponosan sam na sve nas, nije bilo lako jer bilo je puno pritiska prije turnira. Uzdigli smo se iz svega i pokazali karakter. Sve je funkcioniralo u prvom dijelu, ključ je bio u obrani i tranziciji. Kuzmanović je bio odličan, iskoristili smo to i održavali prednost. Svih 60 minuta bili smo na visokom nivou.

Linker
28. travanj 2024 12:28