HENRY NICHOLLS Afp
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Teško razočaranje uoči početka Olimpijskih igara: Prvi tenisač svijeta ne može nastupiti u Parizu

‘Razočaran sam jer su Olimpijske igre bile jedan od mojih glavnih ciljeva ove sezone‘
Piše: HinaObjavljeno: 24. srpanj 2024. 18:02

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner povukao se s Olimpijskih igara u Parizu zbog upale krajnika, objavio je Talijan na društvenim mrežama.

"Žalostan sam što vas moram obavijestiti da nažalost, neću moći sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu", napisao je Sinner u objavi na X.

"Nakon kvalitetnih treninga na zemlji, počeo sam se osjećati loše. Proveo sam nekoliko dana odmarajući se i tijekom posjeta liječnik je ustanovio upalu krajnika i strogo mi savjetovao da ne igram. Razočaran sam jer su Olimpijske igre bile jedan od mojih glavnih ciljeva ove sezone. Jedva sam čekao imati čast predstavljati svoju zemlju na ovom vrlo važnom događaju. Sretno svim talijanskim sportašima," dodao je 22-godišnji Talijan.

Sinner je zbog bolesti i visoke temperature prvo odgodio put u Pariz, međutim kako se njegovo stanje nije popravilo otkazao je nastup na olimpijskom turniru koji počinje u subotu.

Ove godine Sinner je osvojio Australian Open, stigao do polufinala Roland Garrosa, te je po prvi puta u karijeri postao prvi igrač na ATP ljestvici.

Do sada je u karijeri osvojio 14 turnira, a još četiri puta je poražen u finalima.

Sinnerovo povlačenje znači da će drugi tenisač svijeta Novak Đoković biti prvi nositelj u pojedinačnom ždrijebu za muškarce.

Ždrijeb Olimpijskih igara bit će obavljen u četvrtak.

I Rune otkazao nastup u Parizu

Najbolji danski tenisač, 21-godišnji Holger Rune odustao je od nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu zbog ozljede lijevog zgloba zapešća, objavio je na društvenim mrežama.

Rune je ovoga tjedna trebao nastupiti u Umagu, no zbog ozljede je otkazao nastup na terenima Stella Marisa. Na njegovu žalost nije se uspio oporaviti pa je bio prisiljen otkazati i olimpijske igre.

"Stvarno mi je žao što neću moći nastupiti na Olimpijskim igrama. To je nešto čemu sam se veselio," napisao je Rune na X.

"Igrao sam s bolovima u zglobu tijekom sezone na zemlji i na travi, tako da moram ozbiljno shvatiti liječničke preporuke," poručio je 16. tenisač svijeta.

Rune se posljednji put natjecao prošli tjedan u Hamburgu gdje se povukao iz svog četvrtfinalnog meča protiv kasnijeg prvaka Arthura Filsa iz Francuske, dok je gubio 4-6, 1-4.

Linker
07. kolovoz 2024 10:14