Henrik Von Eckermann

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NEŠTO JE U ZRAKU

VIDEO Šokantne scene u Parizu: Svjetski broj jedan izletio sa svog konja i završio u prepreci

Osim sjajnog Šveđanina s konja je izletio i Meksikanac koji je zamalo završio u bazenu
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 16:43

Prava drama odvila se na Olimpijskim igrama u finalu konjičkog sporta gdje su dva jahača bačena sa svojih konja u odvojenim nesrećama dok su obilazili stazu kod Versajske palače.

Švedski jahač i svjetski broj jedan Henrik von Eckermann je bačen sa svog konja u znak tijekom prve runde, dok je Meksikanac Andres Azcárraga skoro završio u bazenu kada ga je sa sebe bacio njegov konj.

Von Eckermannov konj je otrčao prema bočnoj strani arene gdje se iznenada zaustavio bacivši jahača prema naprijed gdje je završio u prepreci. Jahač je dlanovima uspio ublažiti pad i brzo je ustao i krenuo za svojim konjem koji je otrčao sa staze. Šveđanin koji je osvojio zlato u Tokiju 2020. u ekipnim skokovima, te dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, diskvalificiran je nakon pada.

VIDEO NJEGOVOG PADA POGLEDAJTE OVDJE.

Meksikanac Azcárraga također je doživio zabrinjavajući pad i za dlaku je izbjegao uranjanje u bazen koji se nalazi u sredini skakačke arene. Njegov konj je također stao prije prepreke, a jahač je završio na podu.

VIDEO PADA MEKSIKANCA POGLEDAJTE OVDJE.

Nijemac Christian Kukuk na kraju je osvojio zlato na dasci Checker 47, a slijedili su ga Steve Guerdat i Dynamix De Belheme.

Linker
22. rujan 2024 04:49