Reuters
ZA IVANA NEMA DVOJBI

PERIŠIĆ UOČI SUDARA PROTIV BALEA I EKIPE 'Znamo naš mentalitet, kad god idemo nešto kalkulirati, ne završi dobro! Ma samo igra na pobjedu!'

Na press konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda Hrvatsku su predstavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. listopad 2019. 22:25

- Sve je manje vremena između utakmica, ali kako nama, tako i njima. Tko se bolje prilagodi, izvući će bolje iz susreta. U Osijeku je bila jedna od najtežih utakmica, igrali smo u tri popodne i na 35 stupnjeva. Vidjeli smo neke stvari koje ćemo morati popraviti, da ne bismo imali iste probleme, rekao je Ivan Perišić.

Kolika je opomena Azerbajdžan, jer u Baku se isto došlo u slavljeničkom raspoloženju nakon što je pala Slovačka.

- Opomena je, sigurno. U utakmici protiv Slovačke smo se istrošili, mislim, najviše do sada. Ima nas 20 koji zaslužujemo igrati, mislim da treba pokojeg igrača promijeniti, ne mogu svi izdržati dvaput po 90 minuta u tako kratkom roku. Moramo biti pametni i voditi brigu o tome jer utakmica ne traje 60 minuta, valja nam biti u jakom tempu do kraja.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan. 
Na fotografiji:  Ivan Perisic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Perišić je znao igrati sjajne defenzivne role protiv Messija pa i Balea u Gradskom vrtu, koliko mu to uzima energije u napadu? A i još bi jednom mogao imati posla s Baleom, barem u dijelu susreta.

- Znamo gdje je potrebno više pripaziti. Bio to ja ili netko drugi, nužno je da obavimo i taj "nezahvalni" dio posla. To uzme energije za napad, ali tu smo da slušamo izbornika. Nekad zbog toga ostanemo bez snage u završnici, međutim protiv Walesa ćemo doista morati obratiti veliku pozornost na njihove špice jer su vrlo opasne.

Giggs i Bale kažu da je Hrvatska favorit.

- Cijenimo što takve dvije veličine govore tako o nama, to znači da smo dobri. Mi smo Hrvatska, imamo vrhunske igrače, moramo u svaku utakmicu ići pobijediti. Ne smijemo se zadovoljiti bodom. Znamo naš mentalitet; kad god idemo nešto kalkulirati, ne završi dobro, zato nema kalkulacija, samo igra na pobjedu.

Bale je sretniji i fizički bolji nego u Osijeku. Očekujete li da će biti neugodniji za čuvanje?

- U lipnju Bale kao njihov najbolji igrač nije bio u pravoj formi, to nam je olakšalo put do pobjede. No nakon ljeta i nakon što nije otišao iz Reala, diže se iz dana u dan. Morat ćemo pripaziti na njega, ali ima i drugih odličnih igrača. Moramo pokušati što prije zabiti gol jer će nam tako biti jednostavnije. Jasno je da će oni htjeti ići na pobjedu i da im ne smijemo dopustiti da se razmašu - konstatirao je Perišić, koji je u prethodnom susretu rado zamijenjen i vjerojatno je sačuvao snage, pogotovo što u Bayernu i nema prejak ritam nastupa. On je za hrvatsku reprezentaciju itekako bitan.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec/Cropix

Mikrofon je zatim preuzeo Zlatko Dalić.

- Nismo još sve složili, ali svjesni smo da moramo nekoga odmoriti. Bili smo u maksimalnom naporu u Splitu i moramo voditi računa da se ne ponovi ono od zadnji put - rekao je Dalić aludirajući na utakmicu s Azerbajdžanom.

- Naš veliki respect za Wales jer smo u Osijeku imali puno problema i teško smo dobili tu utakmicu. Svjesni smo da im igra jedino pobjeda da bi ostali u borbi za prvo i drugo mjesto. Momčad koja ima Balea u ekipi je momčad za respect, ali nije on sam. Imat ćemo problema s mladim brzim igračima kao što je James.

- Nema potrebe da mi išta srljamo sutra. Nemamo s te strane pritisak. Ali opet, ne znamo igrati bunker. Imamo kvalitetne igrače i ne mogu to tražiti od njih. Zato ćemo morati biti strpljivi i sutra će biti jako važna obrana. Ako odigramo obranu jako dobro imat ćemo šanse prema naprijed. Ne možemo očekivati da ćemo na njihovom punom stadionu imati potpunu dominaciju. Oni su protivnik koji izaziva respect i moramo biti dobri u fazi obrane ako želimo pobijediti.

Sutra nam je prva šansa za plasman na Euro. Imamo dvije meč lopte, ali lijepo bi bilo iskoristiti prvu.

- Vjerujem da ćemo se do sutra uspjeti odmoriti i napraviti analizu protivnika. Bilo bi olakšanje za nas da sutra to riješimo, ali nećemo si stvarati pritisak. Imamo dvije meč lopte, sutra je već prva i što je najvažnije treba uzeti prvu i riješiti pitanje kvalifikacija. Da nemamo briga. To bi za nas bilo zgodno, ali ne pita se samo nas. I Wales je tu i njima je ovo meč lopta.

Otkrio je koliko će promjena biti...

- Neće biti puno promjena. Brozović koji ne može i eventualno još dvije promjene. I to u napadu, obranu nećemo mijenjati.

Linker
19. travanj 2024 17:46