Filip Steliano
 Screenshot: Instagram/Facebook
ODLAZI JOŠ JEDAN IGRAČ

POČINJE VELIKA ČISTKA U HAJDUKOVOJ SVLAČIONICI Najveće Hajdukovo razočaranje za svaki nastup inkasirao pravo malo bogatstvo

Piše: Frane VulasObjavljeno: 30. prosinac 2018. 19:32

Kao što smo već pisali, Filip Fomitschow, ali i Stipe Vučur su na izlaznim vratima Hajduka.

Pred početak priprema za drugi dio sezone koji je planiran za četvrtak 3. siječnja (prva prozivka) postalo je jasno ono što se dalo naslutiti i odmah nakon što je spomenuti incident procurio u javnost.

Tada je klupska struka odlučila ipak malo stati na balun do završetka prvog dijela sezone, pustiti malo da se sve slegne, piše Slobodna Dalmacija.

Fomitschow i Vučur su nakon toga i dalje ostali u kadru za derbi protiv Dinama u zadnjem kolu jeseni na Maksimiru, dok je Rumunj Filip kao i u zadnje vrijeme bio izvan sastava. Vučur je tada odigrao cijeli susret, Fomitshow je u Maksimiru ostao na klupi, a Filip je već bio - na putu kući.

"Afera pršut" pokazala se u ovom slučaju kao detonator, jer Vučur, Fomitschow te pogotovo Filip prikazanim igrama nisu opravdali očekivanja kluba i javnosti. Prije svega ovakvom raspletu kumovale su igre trojca koje nisu bile ni blizu očekivanja kada su spomenuti nogometaši dolazili na Poljud, a glupost koju su napravili u slobodno vrijeme nije im sigurno pomogla.

Screenshot: Instagram/Facebook
Filip, Fomitschow i Vučur

Samo su osramotili klub i sebe, te su time još više došli pod povećalo javnosti. Samo su dolili ulje na vatru zbog ionako turbulentne sezone i loših predstava. Slijedom svega Filip, Vučur i Fomitshow mogu tražiti nove klubove. Jednim udarcem Hajduk se riješio dva lijeva beka. I stopera.

Najveće razočaranje definitivno je Filip za kojeg je početkom ove godine plaćena i odšteta Dinamu iz Bukurešta. Spominjao se tada navodni iznos od tristotinjak tisuća eura, iako Transfermarkt navodi čak pola milijuna eura. Filip je u Hajduk došao u ulozi povremenog rumunjskog reprezentativca, ali ga je i do ovih krajeva pratio i glas boema usprkos kojem je angažiran.

Na koncu je u Hajduku u godinu dana upisao tek 11 nastupa, od čega je samo šest puta startao. Uzimajući u obzir plaćenu odštetu i igračeva mjesečna primanja u Hajduku, samo Filip je klub zasad stajao gotovo pedesetak tisuća eura po odigranoj utakmici. Ukoliko Filip ne pronađe novi klub odnosno Hajduk ne nađe Rumunju novog "ženika" ili modalitet razlaza...

Prema dostupnim informacijama Filip je pod ugovorom s Hajdukom sve do ljeta 2021. godine. Tako je barem klub objavio kada je u siječnju objavljen dolazak Rumunja u Hajduk. Tada je potpisan ugovor na tri i pol godine.

Vučur je stigao prije samo pola godine iz Kaiserslauterna bez odštete. Tada je koliko je poznato potpisao do ljeta 2020. godine, dok je Fomitschow koji je također bez odštete došao u Hajduk prije sezonu i pol prema dostupnim informacijama tada potpisao na dvije sezone, što bi značilo da mu ugovor ističe na kraju ove sezone.

Ove zime očekuje se velika čistka u Hajdukovoj svlačionici, nakon najlošije polusezone "bijelih" otkad je HNL-a i tek šestog mjesta s kojeg "bijeli" kreću u pokušaj lova na plasman u Europu u drugom dijelu sezone.

A ovo je samo jedan od prvih koraka. Naravno, bit će i drugih odlazaka, ali i dolazaka.

Jer nakon ovakvog raspleta sa Vučurom i uz posljednje zdravstvene probleme pojedinih igrača (Ismajli je nedavno operirao slijepo crijevo, Lopez je propustio zadnjih 20 dana jeseni zbog ozljede ligamenata koljena što iziskuje dva mjeseca stanke) posebno su "bijeli" tanki na stoperskim pozicijama.

Linker
05. svibanj 2024 00:58