CROPIX
UVIJEK MORA TEŽIM PUTEM

POVRATNIK U REPREZENTACIJU RAZOČARAN PREDSTAVOM 'Za ovo nema opravdanja, ali to smo mi, to je Hrvatska, uvijek moramo ići težim putem'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. lipanj 2017. 10:33

Povratak Dejana Lovrena u reprezentaciju nije ispao dobro. Makar je on uz Modrića i Vidu bio najbolji u slaboj igri Vatrenih.

- Žao mi je, teško mi je... Razočaran sam jer nismo očekivali da ćemo izgubiti tu utakmicu. Da smo pobijedili, bili bi vrlo blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo - rekao je Lovren po povratku u Zagreb.

Pomalo umorni

Napominje da Hrvatska gotovo uvijek pronalazi one najteže i najtrnovitije putove do velikih natjecanja.

- To smo mi, to je Hrvatska. Uvijek težom stazom hvatamo europska i svjetska prvenstva. Problem je i taj lipanj, taj za nas nesretni šesti mjesec. Glave su nam ili negdje drugdje, ili nismo adekvatno spremni za te utakmice. Ja se ne sjećam kad smo zadnji put u kvalifikacijama pobijedili u lipnju. Možda je to činjenica koja nas muči. Možda smo pomalo umorni nakon naporne sezone. Kad se to sve zbroji, onda tako ispada.

Međutim, Lovren nije tražio opravdanja...

- Ne, bez obzira na ovo što sam rekao, za ovaj poraz nema opravdanja. Nismo trebali izgubiti.

Ipak, situacija je još uvijek u hrvatskim rukama, makar sad ako želimo biti sto posto sigurni da ćemo biti prvi, moramo dobiti sve četiri utakmice do kraja, jer Island opasno prijeti.

Nepopravljivo žao

- Da, znam da je sve još uvijek u našim rukama, znam da mi možemo dobiti i sve četiri utakmice do kraja... Ali nepopravljivo mi je žao što nismo izdržali do kraja, još te dvije-tri minute. Da je ostalo neodlučeno, priča bi bila posve drukčija. To mi je najviše žao. Da smo barem uzeli bod, a ne ovako izgubili. No, ja i dalje čvrsto vjerujem da ćemo se plasirati u Rusiju - zaključio je Lovren.

Linker
17. travanj 2024 05:16