FC Bayern Munich

 INA FASSBENDER Afp
PROMO

Ludi dvoboj u Bundesligi trebao bi donijeti pregršt golova, ali ne i pobjednika

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 31. ožujak 2023. 11:16

Uskoro starta novo, 39. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 38.200 EUR (287.817.90 kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Manchester City - Liverpool

Osam bodova zaostatka uz odigranu utakmicu manje ima Manchester City za vodećim Arsenalom i u borbi za naslov prvaka Engleske više nema pravo na kiks. Čak ako s druge strane stoji i Liverpool, koji mu je nekoliko prošlih sezona bio glavni protukandidat za prijestolje. Ove ipak nije tako, Liverpool je podbacio i na šestom mjestu ga dijeli sedam bodova od četvrtog i zone Lige prvaka. Za Manchester City je najveća briga hoće li se oporaviti Erling Haaland, koji je propustio dvoboje Norveške u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ozlijeđen je i Phil Foden, ali i bez njih Guardiolina momčad u ovom trenutku djeluje bolje od Liverpoola. Neće se ni gosti tako lako predati, ali Etihad je neugodno mjesto za vađenje.

Prognoza: Manchester City - Liverpool 2:1

Bayern - Borussia Dortmund

Pomalo iznenađujuće, u prvenstvenoj stanci Bayern je smijenio trenera Juliana Nagelsmanna i na njegovo mjesto postavio Thomasa Tuchela. Igrom sudbine Tuchel će debitirati protiv svog bivšeg kluba u kojem je i izgradio trenersko ime, a to je Borussia iz Dortmunda. Ujedno su gosti i vodeća momčad lige, imaju bod više od Bayerna i nije jednostavan zadatak za Tuchela u debiju. Domaćima izostaju dva važna ofenzivca Jamal Musiala i Eric Choupo-Moting, dok su sezonu već završili ozlijeđeni vratar Manuel Neuer i Lucas Hernandez. Nije ni Borussia kompeltna jer nedostaju joj Nico Schlotterbeck, Julian Brandt, Karim Adeyemi, Youssoufa Moukouko i Jamie Bynoe-Gittens, ali gosti svejedno mogu biti vrlo opasni. U derbijima nije lako prognozirati ishod, Bayernu blaga prednost zbog domaćeg terena, ali nije Borussia bez izgleda da uhvati barem bod.

Prognoza: Bayern - Borussia Dortmund 2:2

Šibenik - Hajduk

Nastavlja Šibenik s nizom najjačih suparnika u ligi, a nakon što je tuširao Dinamo i odnio bod iz Osijeka, na Šubićevac stiže drugoplasirani Hajduk. Šibenčani će vjerojatno ostati pri ustaljenoj bunker taktici i nadi u kontranapade, dok Hajduk nema što kalkulirati, njemu odgovara samo pobjeda. Ključan je detalj za ovu utakmicu hoće li se oporaviti gostima Marko Livaja, koji se ozlijedio na utakmici Hrvatske i Walesa. S njim u sastavu Hajduk će biti mnogo veći favorit za trijumf, ali otkako se trener Leko okrenuo uigranom sustavu 4-2-3-1, počele su dolaziti i pobjede. Treća u nizu očekuje se u Šibeniku.

Prognoza: Šibenik - Hajduk 0:2

Rijeka - Osijek

Uzlet Rijeke očekivano je zaustavljen u prošlom kolu porazom kod vodećeg Dinama, ali još je 10 kola do kraja i vjeruju na Rujevici da će sigurno dohvatiti treće ili četvrto mjesto i time izboriti nastup u pretkolu Konferencijske lige. Osijek je poslije prvog dijela sezone bio uvjerljivo treći, ali u drugom je posve pao, izborio samo jednu pobjedu u 2023. godini, pa više nije siguran ni da će biti četvrti i izboriti europski nastup. Nije pomoglo ni dovođenje novog trenera Perkovića, Osječani su izvan ritma i forme, a mogu li se oporaviti u Rijeci, nije baš za očekivati. Domaćini djeluju mnogo bolje i uigranije i pred svojim navijačima s pravom nose ulogu favorita.

Prognoza: Rijeka - Osijek 2:0

Newcastle - Manchester United

Tri boda razlike dijele petoplasirani Newcastle i trećeplasirani Manchester United, što ovoj utakmici daje na težini borbe za mjesto koje donosi Ligu prvaka. Newcastle ima najbolju obranu engleske Premier lige, koja je u 26 utakmica primila samo 19 pogodaka, a taj tvrd i pragmatičan nastup mogao bi obilježiti i ovaj dvoboj. Manchester United je u prošla dva kola osvojio samo bod, posebno je odjenulo sedam pogodaka primljenih na Anfieldu od Liverpoola, a veliki kiks je i remi 0:0 kod posljednjeplasiranog Southamptona. Pokušat će sve United kako bi u Newcastleu vratio pobjedničke navike, ali i domaćina će se nešto pitati.

Prognoza: Newcastle - Manchester United 1:1

Napoli - Milan

Šampanjac je u Napulju odavno spreman jer nakon 33 godine čekanja Societa Sportiva Calcio Napoli, kako je sadašnje puno ime kluba, osnovanog 1904. kao nogometni i kriket klub Napoli, bit će osvojen naslov talijanskog prvaka. Iako je 11 kola do kraja 19 bodova prednosti nitko ne može stići i slavit će se na jugu Italije i mnogo prije zadnjeg kola. Dobra je prilika ove nedjelje da se aktualnom prvaku Milanu pokaže tko je novi gazda i sigurno će to biti dodatni motiv za domaće. Milan ove sezone nije ni sjena momčad koja je lani proslavila naslov, a nakon samo jednog osvojenog boda u zadnja tri kola, upitno mu je i četvrto mjesto koje donosi Ligu prvaka. Napoli je prejak za sve u Italiji i nova pobjeda je posve realna.

Prognoza: Napoli - Milan 3:1

Paris SG - Lyon

Iako je u prošlom kolu poražen doma od Rennesa i dalje je Paris SG vodeća momčad prvenstva Francuske, koja ima sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim Marseilleom. Lyon je pak možda i najveće razočaranje u ovoj sezoni, tek deseto mjesto i devet bodova manje od zone koja donosi nastup u Konferencijskoj ligi. Nisu se u klubu tome nadali, a da će iskupljenje pronaći na Parku prinčeva, teško je vjerovati. Parižani imaju određenih problema s ozlijeđenima (Neymar, Hakimi, Sergio Ramos...), ali i dovoljno kvalitetnih rješenja koja ih mogu nadomjestiti. Lyon pak ne ulijeva povjerenje i u Parizu ga vjerojatno čeka novo razočaranje.

Prognoza: Paris SG - Lyon 3:1

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
09. svibanj 2024 01:16