Screenshot: NK Rudeš
IZABRAO - ALAVES

RUDEŠ DOVEO VEĆ TREĆEG TRENERA OVE SEZONE Nakon ekspresnog otkaza Hrvatu stigao i novi Španjolac, klub preuzima Jose Manuel

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. ožujak 2018. 14:11

Brzo su pronašli u Rudešu, točnije Alavesu, zamjenu za Dinka Jeličića, trenera s kojim je prošlog vikenda prekinuta suradnja. Baskijski klub iz Vitorije, pod čijim patronatom funkcionira posljednjeplasirani klub Prve HNL, za novog je stratega Rudeša izabrao Josea Manuela Airu.

Radi se o 41-godišnjem treneru iz Ponferrade u pokrajini Leon, koji je u igračkoj karijeri kao stoper nastupao za Deportivo La Corunu, Tenerife, Racing Ferrol, Sporting Gijon, Poli Ejido i Lugo. U Racingu, klubu iz Ferrola, počeo je i trenersku karijeru, i tamo proveo razdoblje od 2011. do 2014. Potom je prešao u Real Murciju, gdje je bio do 2016., a od 9. lipnja te godine do listopada 2017. vodio je Albacete. Aira je Ferrol uveo iz 4. u 3. ligu, Murciju je vodio kad je bila trećeligaš, dok je najveći uspjeh napravio s Albaceteom kojeg je uveo iz trećeg u drugi rang.

No na startu prošle sezone nije bio uspješan u Segundi, u početnih sedam kola osvojio je samo četiri boda, a bez njega je momčad napravila veliki pomak. Danas, nakon 30 odigranih drugoligaških kola, Albacete je 13. na ljestvici od 20 klubova sa 40 osvojenih bodova.

Aira je drugi španjolski trener koji će ove sezone voditi Rudeš, prvi je bio Inaki Alonso, koji je u prvom dijelu sezone u 20 kola osvojio 12 bodova.

Linker
27. travanj 2024 11:37