Livio Andrijic / CROPIX
ZLATNI JUBILARAC

RUKOMETNI SPEKTAKL U CENTRU ZAGREBA KOJI BUDI EMOCIJE Kako je dobro vidjeti te opet...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. lipanj 2016. 00:46

Sjajan uvod u početak priprema za OI dogodio se u utorak navečer na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Dvadeset godina nakon osvajanja olimpijskog zlata okupila se reprezentacija iz Atlante, a pridružili su im se i aktualni reprezentativci, koji danas započinju s dugim pripremama za Rio.

Cvjetni trg bio je u znaku rukometa, klinci su igrali turnir, a onda su im njihovi idoli uručili nagrade. I to je bio doista zanimljiv trenutak, jer je zanimljivo bilo vidjeti djecu koja hitaju prema aktualnim reprezentativcima, Čučiću, Duvnjaku, Stepančiću, dok su na one koji su prije 20 godina, dok se oni još nisu rodili, gledali kao na “stare dedeke”. Okupljanje zlatne selekcije bio je uvod u premijeru filma Mirjane Hrge o tom prvom velikom uspjehu, prvoj velikoj zlatnoj olimpijskoj medalji za jedan hrvatski sport u novijoj povijesti.

U odnosu na prije nekoliko mjeseci kada su se okupili, sada su se u društvu pojavili i Neno Kljajić i Vlado Šola i Irfan Smajlagić, a treba dodati da je kompletna reprezentacija nakon cjelodnevnog druženja bila i na Mirogoju da bi se prisjetila trojice iz tih zlatnih dana kojih više nema - Velimira Kljajića, Istoka Puca i Vlade Nekića. Od aktualnih stvari svakako je najzanimljivije bilo vidjeti gips na nozi Marina Marića, za koji liječnici kažu da će trajati još dva tjedna, pa se nadaju da će nakon toga Marić biti spreman za pripreme. Uz imena koja su dosada bila u sastavu došao je i Jerko Matulić koji će pomoći Horvatu i Čupiću na desnom krilu. Pripreme počinju danas, a prvih tjedan dana bit će umjesto u Delnicama u Svetom Martinu na Muri.

Linker
05. svibanj 2024 09:58