JAIME REINA AFP
APSOLUTNO JE NEUMOLJIV

SAD JE JASNO, HRVATSKA IMA NAPADAČA KOJI NE MOŽE POBJEĆI ISPOD DALIĆEVOG RADARA! 'Lijepo je zabiti Barci, ali ovo je bila moja najbolja predstava'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 09:16

Ante Budimir ‘uništio’ je jučer Valenciju. Mallorca je, u grčevitoj borbi za ostanak, apsolutno nadigrala i potpuno zasluženo 4:1 svladala Šimiše u 20. kolu La Lige, a baš je hrvatski napadač bio prvo ime susreta. Dva vrhunska pogotka i jedna vrhunska asistencija, ako je dosad itko i sumnjao, sad dvojbi više nema; Hrvatska u Primeri ima sjajnog nogometaša. S ta dva gola došao je do brojke osam, toliko od naših strijelaca u ligama Petice, pa i šire, nema nitko. Ni Kramarić, Perišić, Rebić...

- Odigrali smo kao momčad stvarno odličnu utakmicu, gotovo savršenu. Uzeli smo tri boda, važna u borbi za ostanak, ali ne samo to. Mi smo pobijedili i nadigrali Valenciju, momčad koja je među 16 u Ligi prvaka, koja je u Top 5 u Španjolskoj, već godinama spada i među najbolje momčadi u Europi.

Skromno će Budimir u prvi plan staviti momčad, međutim, u toj je momčadi on bio daleko najbolji igrač. Dakle, zabio je prvo za 2:0, koljenom skrenuvši loptu u gol. Za 3:0 je pogodio (bio je to i rezultat na poluvremenu) tako što je bacio na tlo suparničkog braniča i onda s desetak metara iskosa, snažno, naciljao suprotnu stranu vrata. Za 4:0, pak, zabio je preciznim udarcem sa 18 metara Dani Rodriguez, ali i tu je Budmir imao prste. Primivši loptu leđima okrenut golu iz prve je odigrao ‘rolicu’ Rodriguezu kojemu je baš lijepo ‘sjela’. Definitivno, Budimir pokazuje da može igrati na toj razini.

- Zadovoljan sam svojom igrom, istina je, često sam bio pred golom, u opasnim situacijama, dobro se osjećam. Imam u Mallorci kontinuitet, to je važno svakom igraču, imam samopouzdanja. Međutim, svjestan sam, kao i suigrači, da nema previše uživanja na staroj slavi, ništa sve to neće značiti ako na kraju ne ostvarimo cilj, ako ne ostanemo u ligi. Čeka nas za koji dan već Kup utakmica, pa onda i dvoboj sa Sociedadom, svaka je bitna i u svakoj nam trebaju pobjede. Ide nam sve bolje u ovim utakmicama, puno igrača u našoj momčadi tek je debitiralo u Primeri, svjesni smo da nas čeka puno teškog posla do kraja prvenstva. Ali vjerujemo da ćemo uspjeti, naravno.

Nitko sretniji

Kad netko zabije osam golova u La Ligi, a Budimir je, podsjetimo, prije Valencije dva zabio i Barceloni na Camp Nouu, onda je logično dovesti ga u kontekst reprezentacije.

- Gledajte, ne bih želio ispasti nešto lažno skroman, jasno je da svi imamo mi imamo ambicije, svaki igrač bi htio igrati na najvišoj razini, reprezentacija je svima nešto posebno, međutim, u ovom trenu fokusiran sam samo na Mallorcu i na svoje igre u klubu, da nastavim ovako, da izborimo ostanak. A ako me takve igre dovedu na još jednu višu stepenicu, nitko sretniji od mene. No, kažem, prvenstveno gledam iduću utakmicu, to je sad najbitnije.

A ima li kakvih ponuda za odlazak u neki veći klub, prijelazni rok se zahuktava baš kao i njegova forma?

- Ma, ne idem nikamo, ostajem u Mallorci do kraja sezone. Igram stalno, zadovoljan sam, dobro mi je tu u klubu i ne razimišljam o odlasku.

Je li utakmica protiv Valencije njegova najbolja do sada na toj razini? Zabio je dva gola, rekosmo, i Barceloni na Camp Nouu?

- Pa, ja mislim da je ipak ovo bila najbolja moja utakmica dosad u Španjolskoj. Barem zbog ta tri boda, zbog pobjede nad velikom momčadi. Lijepo je zabiti Barceloni dva gola, ali tada smo izgubili 5:2, pa nije neka korist od toga. Ovo je ipak važnije, ljepše, ipak se pamte pobjede, pogotovo u situaciji u kojoj smo mi sad.

Sad slijedi Sociedad, pa onda Valladolid, Espanyol i Alaves, tri momčadi iz donjeg doma, iz Mallorcina društva. Prilika da Budimirov klub dodatno pobjegne iz opasne zone, a on dostigne i dvoznamenkasti broj golova. Za potpuni respekt.

Linker
05. svibanj 2024 06:52