Foto: Ante Cizmic / CROPIX
ANALIZA U 'STADIONU'

SLAVEN BELUPO JE OŠTEĆEN NA POLJUDU Novo Oko sokolovo potvrdilo da je sudac sporne situacije presudio na štetu 'Farmaceuta'

Sudačka analiza dvoboja na Poljudu između Hajduka i Slaven Belupa (2:2) u 15. kolu Prve HNL potvrdila je da je sudac Marin Vidulin obilato častio 'Bijele'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. studeni 2018. 22:50

Novo "Oko sokolovo" Mario Strahonja je analizirao dvije situacije u kojima je Hajduk "dobio poštedu", piše Slobodna Dalmacija.

Redom situacija s početka susreta, kod 0:0 kada je stoper Bijelih Borja Lopez nepropisno startao na napadača Slavena Jelića. Sudac Marin Vidulin je prvo pokazao na kazneni udarac, a potom poništio tu odluku.

- Igrač Hajduka udara nogom u bedro igrača. Ovo je kazneni udarac i opomena, bez obzira na to što je izgledna prilika, ali obrambeni igrač imao je namjeru igrati loptom - prisnažio je Strahonja..

Zanimljiva je bila i situacija kod poravnanja, iako se u prvi mah činilo da su oba Hajdukova napadača Ivanovski i Said bili u zaleđu analizom je pokazano da kod "prve akcije" Ivanovskom je asistirao igrač Slaven Belupa, no u "drugoj akciji" Said se aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

- Izgleda na prvu da je Ivanovski u zaleđu, ali obrambeni igrač ima namjeru, želi i igra loptom, tako da je tu sve čisto. No, u drugoj situaciji se Said nalazi u poziciji zaleđa i uključuje se iz te pozicije te postiže neregularni pogodak - objasnio je Strahonja.

Gosti iz Koprivnice nisu poraženi u posljednjih pet susreta s Hajdukom, ali nakon analiza ovih situacija mogu žaliti jer tko zna što bi se dogodilo da su poveli golom iz kaznenog udarca, pa povećali rezultat na 2:0, a da Saidov gol nije priznat. Hajduka je Vidulin obilato častio, Slaven Belupo je definitivno častio.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. svibanj 2024 04:03