Ante Cizmic / CROPIX
REAKCIJE NA SUSRET

VIDEO: 'ČUDNA UTAKMICA' I BRIGE ZA VULIĆA, GOSTI IZBJEGLI DUBLJU ANALIZU SPORNIH ODLUKA Pogledajte kontroverzne situacije s Poljuda

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. studeni 2018. 23:56

Hajduk je osvojio samo bod, Belupo je i petu utakmicu zaredom ostao neporažen u susretima s Bijelima. Ali na kraju, Hajduk mora biti zadovoljan bodom, jer u sudačkoj nadoknadi remi je dramatično spašavao vratar Blažević.

U drugoj minuti nadoknade Blažević je prvo obranio udarac Doležala s pet metara, a onda je odbijenu loptu prihvatio Jelić čiji je udarac ponovno odbio vratar Splićana. Potom je u četvrtoj, od pet minuta sudačkog dodatka, Jelićev udarac prohujao pokraj lijeve vratnice. Imaju Farmaceuti za čime žaliti.

- Došli smo odigrati mušku utakmicu, ali nije nezasluženo ni preskromno od mene ako kažem da smo mogli uzeti sva tri boda. Ipak, vjerujem da smo mi na kraju zadovoljniji rezultatom, jer smo svoj temeljni cilj ispunili. Ostaje žal što nismo realizirali ove prilike iz finiša utakmice, da otiđemo kući s punim plijenom - kazao je debitant na klupi Belupa Ivica Sertić.

S druge strane Zoran Vulić ima mnoštvo razloga za brigu.

- Čudna utakmica i jedina pozitivna činjenica je da smo iz negativnog rezultata ušli u remi. Međutim, čudi me da moja momčad živi u konopcima na kraju utakmice. Umjesto da mi Belupo držimo u konopcima. Međutim, s pričom nećemo nigdje stići, mora se puno raditi – naglasio je Vulić.

Što se dogodilo Hajduku? Evidentno je bilo puno neraspoloženih igrača, a posebno je ispod nivoa bio vezni red Bijelih.

- Naša je prva pogreška što smo stajali daleko u linijama, nismo bili kompaktni. Puno bismo trebali analizirati i nigdje nas to ne bi dovelo. Imali smo i kadrovskih problema, dva igrača testirali smo na dan utakmice, pa smo Saida stavili u startni sastav, a Bradarića na klupu. Caktaš je izašao, jer više nije mogao - objasnio je Vulić.

Ali, svjestan je i Vulić da Hajduk mora slaviti bod, premda su Bijeli više napadali, bili agresivniji. Međutim u konačnici nisu pobijedili i razlika u odnosu na Rijeku je 10 bodova. A Rijeka je "europska granica", zadnja momčad na tablici koja hvata eurokvalifikacije sljedeće sezone.

Rezultat je na kraju razočaravajući za Bijele, ali nogometno gledajući, utakmica je bila zanimljiva. S puno događaja, pogodaka, a mora se reći i delikatnih situacija za suca Vidulina. U 26. minuti dosudio je kazneni udarac za Belupo nakon pada Jelića u dvoboju s Lopezom, ali potom je preinačio odluku u kontraprekršaj. Burno su prosvjedovali hajdukovci, a pomoćnik Petrović sugerirao je prekršaj preokrenuo odluku. Potom je i pogodak Saida stigao iz zaleđa.

- Stvari na koje ne mogu direktno utjecati ne mogu ni komentirati. Da ne kompromitiram ni sebe ni suce - kazao je Sertić.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 10:16