Catherine Ivill/Getty Images
ASTON VILLA U FINALU LIGA KUPA

SLAVEN BILIĆ NOVIM PORAZOM OSTAO BEZ PRVOG MJESTA U CHAMPIONSHIPU Produbljena kriza WBA-a, Wayne Rooney zabio Slugi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2020. 23:59

WBA Slavena Bilića poražen je u 29. kolu Championshipa u gostima kod Cardiffa s 2:1.

Paterson je u 46. minuti doveo Cardiff u vodstvo, u 61. je iz jedanaesterca koji je izborio naš Filip Krovinović izjednačio Austin, da bi u 76. minuti konačnih 2:1 za domaćine postavio Tomlin.

Bilićeva momčad tako je nakon izbacivanja prvoligaša West Hama u 1/16 finala FA Cupa upisala četvrti prvenstveni poraz i izgubila vrh prvenstvene ljestvice. Njihov kiks iskoristio je Leeds United koji je kod kuće velikim preokretom s 3:2 slavio protiv Milwalla i sada ima dva boda više od WBA-a, a četiri više od trećeplasiranog Nottingham Foresta koji je u utorak kao gost svladao Brentford sa 1-0 (1-0). Leeds je do 48. minute gubio 0:2, a onda su zabili tri gola u razmaku od 18 minuta za slavlje.

Krovinović je odigrao svih 90 minuta za WBA.

Valja reći kako je Bilićevoj momčadi ovo bio drugi uzastopni prvenstveni poraz, a bez pobjede su u šest uzastopnih ligaških utakmica. Zadnju pobjedu u Championshipu upisali su 14. prosinca prošle godine u gostima kod Birminghama (3:2), nakon čega su osvojili svega 4 boda.

Simon Sluga branio je svih 90 minuta u 3-2 (0-0) domaćoj pobjedi Luton Towna protiv Derby Countyja, a jedan od golova koje je primio zabio mu je legendarni Wayne Rooney. Usprkos ove pobjede Luton je i dalje posljednji na ljestvici sa 24 boda, koliko ima i pretposljednji Barnsley, a 21. Charlton Athletic, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ovom rangu natjecanja, bježi mu šest bodova.

Aston Villa u finalu Liga kupa

Nogometaši Aston Ville prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog Liga kupa, oni su u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom Villa Parku svladali Leicester City sa 2-1 (1-0) što im je uz 1-1 iz prvog susreta otprije tri tjedna bilo dovoljno za prolazak dalje.

Villa je povela golom Targetta (12), na 1-1 poravnao je Iheanacho (72), da bi veliko slavlje domaćim navijačima osigurao Trezeguet (90+3) pobjedničkim pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Europski prvak iz 1982. godine Aston Villa svoje je posljednji trofej osvojila još 1996. godine i to upravo Liga kup, a posljednji nastup u finalu ovog natjecanja imala je prije 10 godina kada je izgubila od Manchester Uniteda.

Protivnik Aston Ville u finalu koji će se igrati 1. ožujka na Wembleyu bit će bolji iz drugog polufinala u kojem igraju Manchester City i Manchester United. U prvoj utakmici igranoj na Old Traffordu City je bio bolji sa 3-1, a uzvrat na Etihadu igrat će se u srijedu.

Linker
02. svibanj 2024 20:44