Lewis Storey Getty Images
U POTRAZI ZA ČUDOM

UTUČENI SLAVEN BILIĆ OSTAO DUGO U SVLAČIONICI S IGRAČIMA PA SE OTVORIO NOVINARIMA 'To od mene nećete čuti! Ali rekao sam im nešto vrlo jasno...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2020. 10:07

To je ta godina! Usklik navijača Leeda, koji 16 godina čekaju povratak u elitni engleski nogometni razred, sinoć je dobio novu potvrdu kada je njihov klub 0:2 protiv londonskog Millwalla pretvorio u 3:2 i prvo mjesto.

No, usponu na prijestolje poslije 29 od 46 kola, pridonio je Slaven Bilić i njegov WBA, koji je poražen 1:2 na gostovanju u Cardiffu. Domaćini su poveli u 46. minuti preko Patersona, da bi hrvatski veznjak Filip Krovinović izborio kazneni udarac kojeg Austin u 61. minuti pretvara u 1:1.

Ipak, 15 minuta kasnije Timlin donosi Cardiffu novo vodstvo, koje će se pretvoriti u treći poraz West Bromwicha u zadnjih pet utakmica, te pad na drugo mjesto s dva boda manje od Leedsa (55-53), ali i samo dva više od trećeplasiranog Nottingham Foresta, koji je u velikom naletu i sinoć je kao gost svladao petoplasirani Brentford.

Bilić već sedam utakmica ne zna za pobjedu, a nakon susreta je dugo ostao s igračima u svlačionici i pokušao nešto promijeniti.

"Pokušat ćemo do petka dovesti nekoliko novih igrača, ali nije to rješenje iz ove situcije. Preokret mora doći iz ove svlačionice, iz ove grupe igrača koje imamo. Situacija ne može biti gora nego što je i zato sam dugo pričao s dečkima nakon utakmice. Moramo ovo preokrenuti, moramo se vratiti u igru", govorio je utučeni Bilić novinarima nakon utakmice, ali nije želio otići do kraja.

Nije smio...

"Neću vam to reći, to što sam rekao dečkima. Neka to ostane unutar svlačionice. Od mene takve stvari nećete čuti, ali rekao sam im nešto vrlo jasno - mi moramo promijeniti ovaj trend! Imamo dovoljno kvalitete, imamo dovoljno utakmica pred sobom, ali promjena neće doći sama od sebe, ne možemo se ponašati kao da nam treba jedna pobjeda. I ona neće doći sama od sebe, ovo što mi radimo jednostavno nije dovoljno dobro jer mi smo takvi već sedam utakmica zaredom. Jednostavno, moramo bolje. To je sad naša misija", zaključio je Bilić.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 17:24