Screenshot: Twitter
DILEME VIŠE NEMA

SLUŽBENO POTVRĐENO: ARSENAL DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U POVIJESTI KLUBA Otkriveni su financijski detalji: 'Uvjeren sam da sam dobro izabrao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 20:15

Nicolas Pepe i službeno je postao novi nogometaš Arsenala.

Bjelokošćanski krilni igrač postao je tako najskuplje pojačanje u povijesti Arsenala koji je za njega platio 72 milijuna funti odštete (80 milijuna eura). Igrač je potpisao petogodišnji ugovor.

"Topnici' su dogovorili model otplate na rate. 20 milijuna funti platit će odmah, a ostatak od 52 milijuna funti kroz sljedećih pet godina.

Prošle je sezone Pepe bio drugi najbolji strijelac francuskog prvenstva iza Kyliana Mbappe as 22 postignuta gola.

"Ovo je jako emotivan trenutak za mene jer mi nije bilo lako. Prošao sam težak put i potpis za ovaj veliki klub mi je nagrada. Bilo mi je važno donijeti pravu odluku i uvjeren sam da je Arsenal pravi izbor", rekao je Pepe čiji je transfer nadmašio dosadašnji rekord koji je držao Pierre Emerick Aubameyang (56 milijuna funti, stigao iz Borussije Dortmund u siječnju 2018.).

Interes za dovođenje Pepea pokazali su Napoli, PSG , Manchester United i brojni drugi europski velikani, ali se brzonogi krilni napadač odlučio za - Arsenal.

"Pepea su željeli brojni europski klubovi, uvjeren sam kako smo napravili sjajan posao," kazao je Arsenalov menadžer Unai Emery.

Pepe je postao i najskuplji afrički nogometaš oborivši rekord Alžirca Riyada Mahreza koji je u srpnju 2018. preselio iz Leicester Cityja u Manchester City za 67 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 19:50