POLAKO SE ZAGRIJAVAJU

Andro Bušlje izbušio Rumunje, sjajno drugo poluvrijeme Barakuda

Sa 13-7 je Hrvatska bila bolja od Rumunjske, te su se sada ove dvije reprezentacije izjednačile po broju bodova (6) na drugom mjestu ljestvice
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 01. rujan 2010. 21:15

Hrvatski reprezentativci u vaterpolu ostvarili su drugu pobjedu u trećem ogledu skupine A Europskog prvenstva, kojem je Hrvatska i domaćin...

Sa 13-7 je Hrvatska bila bolja od Rumunjske, te su se sada ove dvije reprezentacije izjednačile po broju bodova (6) na drugom mjestu ljestvice. Prvi su Talijani s maksimalnim učinkom, dok u večernjem terminu Crna Gora ima šansu upisati drugu pobjedu.

Rumunjska je zaprijetila na startu ogleda, pa su tako nakon premijernog pogotka Dobuda na utakmici poveli s 3-1, a potom i 4-2. No, tada je plivalištem zavladao Andro Bušlje koji je zabio tri pogotka u nizu za preokret, te vodstvo Hrvatske 5-4.

Bio je to poticaj i za sve ostale, te je nakon toga Hrvatska zaigrala autoritativno i samo povećavala prednost. Novim udarcem i pogotkom Bušlje je krajem treće četvrtine povećao na četiri pogotka razlike (10-6). Do kraja se tempo nešto primiro, no hrvatski igrači su samouvjereno uplovili u novi uspjeh.

Igrač utakmice bio je Andro Bušlje sa čak šest pogodaka. Tijekom meča je Bušlje promašio tek jedan udarac.

Novu utakmicu Hrvatska igra u petak protiv Španjolske, a u subotu zadnji ogled skupine A protiv trenutačno vodeće Italije.

EP u vaterpolu, 3. kolo:

skupina A

Italija - Turska 9-4 (2-1, 1-1, 4-1, 2-1)

Hrvatska - Rumunjska 13-7

Crna Gora - Španjolska 8-7 (3-2, 2-2, 2-2, 1-1)

Redoslijed: 1. Italija 9, 2. Hrvatska 6, 3. Rumunjska 6, 4. Crna Gora 6, 5. Španjolska 0, 6. Turska 0.

skupina B

Srbija - Rusija 16-10 (7-2, 3-3, 1-1, 5-4)

Njemačka - Makedonija 8-7 (3-1, 3-1, 2-4, 0-1)

Mađarska - Grčka 6-6 (0-3, 1-0, 3-2, 2-1)

Redoslijed: 1. Mađarska 7, 2. Srbija 6, 3. Njemačka 6, 4. Grčka 4, 5. Makedonija 3, 6. Rusija 0.

Grci priredili senzaciju!

Vaterpolisti Grčke priredili su veliko iznenađenje u srijedu, u ogledu skupine B Europskog prvenstva, kojem je domaćin Hrvatska i Zagreb...

Naime, Grci su odigrali s favoriziranom Mađarskom neodlučeno 6-6 i tako otkinuli jedan bod kojem se vjerojatno nisu niti nadali na početku utakmice.

No, baš je ulaz u ovaj ogled naznačio da bi se moglo dogoditi iznenađenje na plivalištu sportskog parka Mladosti. Prvu je četvrtinu Grčka dobila sa 3-0 i tako osudila mađarske igrače na rezultatski lov do samog kraja. Mađarska je uspjela preokrenuti rezultat, te povesti 6-5 pred kraj ogleda. Ipak, samo devet sekundi prije kraja je Ioannis Fountoulis s igračem više pogodio mađarsku mrežu za konačnih 6-6.

Daniel Varga i Peter Biros su zabili po dva pogoka za Mađare, dok je isti broj puta na drugoj strani precizan bio Afroudakis.

Vaterpolisti Crne Gore pobijedili su Španjolsku 8-7 (3-2, 2-2, 2-2, 1-1) u posljednjem ogledu 3. kola skupine A ... Nakon neočekivanog poraza od Italije u 2. kolu imali su Crnogorci novo veliko iskušenje, ovaj put protiv Španjolaca, te su pobijedili u neizvjesnom ogledu od samog početka. No, mora se reći da je Crna Gora kontinuirano vodila s jednim pogotkom razlike od samog početka.

Zanimljivo da u posljednjih pet minuta ogleda nije bilo pogodaka na niti jednoj od strana. Crna Gora se tako na ljestvici izjednačila s Hrvatskom i Rumunjskom, svi imaju po šest bodova.

Linker
17. lipanj 2024 15:59