Armand Duplantis

 JEAN-PHILIPPE KSIAZEK Afp
MITING U CLERMONTU

Duplantis prvi put ove sezone preskočio šest metara, napao i svjetski rekord

Bilo je jako blizu, ali za rekord je potrebno imati savršen skok, komentirao je Šveđanin
Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2024. 10:37

Olimpijski pobjednik i svjetski prvak u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis (24) pobijedio je na mitingu u Clermontu s visinom 6,02 metara preskošivši šest metara prvi put ove sezone.

"Kralj skoka s motkom" potom je pokušao postaviti i novi svjetski rekord (6.24), ali nije uspio.

- Bilo je jako blizu, ali za rekord je potrebno imati savršen skok. Neću se previše buniti jer sam skočio jako dobro. Bilo je super zabavno, volim skakati ovdje - rekao je mladi Šveđanin.

Duplantis je upravo u Clermontu prošle godine postavio svjetski dvoranski rekord (6.22), dok je u rujnu prošle godine na završnici Dijamantne lige u američkom Eugeneu postavio novi apsolutni svjetski rekord preskočivši 6.23 metara.

image
JEAN-PHILIPPE KSIAZEK Afp

Duplantis je svoj najbolji rezultat ove godine postigao samo tjedan dana prije Europskog dvoranskog prvenstva u Glasgowu.

- Ovo je bez sumnje bio moj najbolji miting u sezoni. Znao sam da sam na ovoj razini, vjerovao sam da mogu preskočiti i 6.24 metra - dodao je.

Do nastupa u Clermontu njegov najbolji skok ove godine bio je 5.92 m na natjecanju nazvanom po njemu, Mondo Classic, u Upsali u Švedskoj 6. veljače.

Linker
27. travanj 2024 17:06