ARTUR WIDAK Nurphoto Via Afp
SVE JE OTKRILA

Dvostruka olimpijska pobjednica javno priznala da je homoseksualka: ‘Morala sam ovo napraviti, za sebe‘

‘Bila sam uvjerena cijeli život da ću, ako priznam da sam homoseksualka u vojsci, biti u nevolji‘
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2022. 10:56

Dvostruka olimpijska pobjednica Britanka Kelly Holmes javno je priznala da je homoseksualka istaknuvši kako je bila nervozna i uzbuđena zbog ovog otkrića koje joj je moglo uštedjeti godine straha od srčanog udara.

Sada 52-godišnjakinja koja je na OI u Ateni 2004. godine osvojila zlatnu medalju na 800 i 1,500 m, kazala je da je znala da je homoseksualka kada je imala 17 godina.

"Morala sam ovo napraviti, za sebe. To je bila moja odluka. Nervozna sam zbog ovoga. Osjećam se kao da ću eksplodirati", izjavila je Holmes za "Sunday Mirror".

"Ponekad plačem od olakšanja. U trenutku kada ovaj intervju bude objavljen doslovnio ću se riješiti straha."

Holmes, bivša vojna časnica koja je vojsku napustila 1997. kako bi se koncentrirala na atletiku, izjavila je da je svoju seksualnu orijentaciju skrivala godinama iz straha jer vojska nije dopuštala služenje homoseksualcima i biseksualcima do 2000. godine.

Njezini su strahovi popustili kada je 2020. kontaktirala vojnog čelnika pripadnika LGBTQ+ zajednice koji ju je uvjerio da je ne čekaju sankcije zbog seksualne orijentacije.

"Bila sam uvjerena cijeli život da ću, ako priznam da sam homoseksualka u vojsci, biti u nevolji", rekla je Kelly. "Osjećala sam se kao da mogu ponovno disati nakon tog poziva. Samo jedan mali poziv mogao me poštedjeti 28 godina straha od srčanog udara", dodala je.

Linker
28. svibanj 2023 03:04