MATIJA DJANJEŠIĆ/Cropix
SPEKTAKL U ZAGREBU

Memorijal Boris Hanžeković na tri lokacije: ‘Zbog publike mi je to najdraže natjecanje u godini‘

Organizatori mitinga najavljuju i održavanje atletske konferencije na kojoj će dominirati aktualne teme
Piše: HinaObjavljeno: 24. srpanj 2023. 13:12

Ovogodišnje, 73. izdanje međunarodnog atletskog mitinga Memorijal Boris Hanžeković u Zagrebu održat će se od 8. do 10. rujna, kao i prošle godine natjecanje će se održavati na tri lokacije, skakačice i skakači udalj nastupit će 8. rujna na Trgu bana Jelačića, bacači kugle će već tradicionalno 9. rujna bacati pokraj Zagrebačkih fontana, dok će se ostale discipline održati 10. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.

- Radujem se što ću opet nastupati na mitingu u Zagrebu gdje će opet biti spektakularno natjecanje. Probat ću opet daleko bacati, pa svakako dođite na 73. Boris Hanžeković memorijal - svoj je nastup najavio još uvijek aktualni svjetski prvak u bacanju diska Slovenac Kristjan Čeh.

- Ljetna sezona započela je uspješno nastupima na mitinzima iz Continental Tour serije, na kojim sam redovito osvajala jedno od prva tri mjesta, a na Europskim igrama sam skočila najbolji rezultat sezone od 13.42 metara i zauzela šesto mjesto. Sezonu sam zaokružila osvajanjem 70. naslova prvakinje Hrvatske, uključujući sve dobne kategorije u skoku u dalj i troskoku, od mlađih kadetkinja do seniorki, u dvorani i na otvorenom. Boris Hanžeković memorijal je meni uvijek najdraže natjecanje u godini zato što domaća publika osigura posebno dobrom ozračje na natjecanju i tada uvijek skočim svoj najbolji rezultat - rekla je hrvatska reprezentativka Paola Borović.

Sjajnu sezonu imao je i naš najbolji 800-metraš, Marino Bloudek.

- Uspio sam se preko rankinga Svjetske atletske federacije plasirati na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, a upravo sam na mitingu u Budimpešti ostvario i svoj osobni rekord od 1:46.38 koji je bitno pridonio tom plasmanu. Nakon što nastupim na Svjetskom prvenstvu očekuje me, i tome se radujem, i nastup na 73. Boris Hanžeković memorijalu, gdje uz domaću publiku namjeravam istrčati osobni rekord. Na Memorijalu je uvijek fantastična konkurencija, pa očekujem uistinu dobru utrku - rekao je Bloudek.

Organizatori mitinga najavljuju i održavanje atletske konferencije, na kojoj će dominirati aktualne teme poput WA-rankinga koji je proteklih godina iznimno bitan za plasman atletičara na velika natjecanja.

- Ove godine prvi put organiziramo u sklopu mitinga i Boris Hanžeković memorijal (BHM) atletsku konferenciju koja će okupiti najbolje stručnjake iz svijeta atletike, kako bi nam približili samu atletiku, neke specifične discipline, sustav bodovanja i sve ostalo što bi moglo pridonijeti unapređenju atletike u Hrvatskoj - pojasnio je projekt menadžer memorijala Natko Bošnjak.

Linker
28. travanj 2024 15:05