BHM
BACANJE DISKA

Naša Sandra Perković lovi svoju 11 pobjedu na Boris Hanžeković Memorijalu

Allman i Tausaga bacale su u Zagrebu disk još kao nepoznate atletičarke
Piše: Boris Hanžeković memorijalObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 14:50

Pobjeda američke bacačice diska Laulauge Tausage svakako je najveća senzacija minulog Svjetskog atletskog prvenstva u Budimpešti. Diskašica s Havaja za četiri je metra u finalu popravila osobni rekord i sa 69.49 metara ostavila iza sebe i olimpijsku pobjednicu Valarie Allman i svjetsku prvakinju Feng Bin i najtrofejniju diskašicu svih vremena Sandru Perković.

Iako su nakon tog finala uglavnom svi govorili da za Tausagu nisu nikad čuli, barem pažljivim pratiteljima Boris Hanžeković memorijala ona ne bi trebala biti sasvim nepoznata. Naime, prošle godine je Amerikanka na zagrebačkom mitingu u sjeni velikog dvoboja Perković (68.46) – Allman (67.55) zauzela treće mjesto sa 63.59.

„Nevidljiva“ bila i Valarie Allman 2018.

No, nije to prvi put da je na Boris Hanžeković memorijalu „ispod radara“ prošao nastup neke diskašice koja će ubrzo nakon toga zasjesti na svjetski vrh. Tako je 2018. godine, kada je Sandra Perković sa 67.60 pobijedila svoju tada veliku suparnicu Yaime Perez, „nezapaženo“ treće mjesto sa 61.38 zauzela - buduća olimpijska pobjednica Valarie Allman.

Dakle, ako ništa ne znate o nekoj senzacionalnoj svjetskoj prvakinji ili olimpijskoj pobjednici u bacanju diska, potražite ju među sudionicima nekog od prethodnih Boris Hanžeković memorijala!

Sandra lovi 11. pobjedu na mitingu

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković će na 73. BHM loviti svoju već 11. pobjedu na mitingu. Njezin novi veliki obračun na Mladosti sa suparnicama iz samog svjetskog vrha događaj je koji se ne propušta.

Natjecanje skakačica i skakača u dalj 73. BHM održat će se u petak 8. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, Memorijal Ivana Ivančića u bacanju kugle je pokraj zagrebačkih fontana u subotu 9. rujna, dok su natjecanja na stadionu SRC Mladost u nedjelju 10. rujna.

Ulaznice za 73. Boris Hanžeković memorijal osigurajte na vrijeme preko sustava Ulaznice.hr, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Linker
19. svibanj 2024 11:07