Georgia Bell

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
NEVJEROJATNA PRIČA

Odustala je od sporta, počela trčati iz zabave tijekom Covida i danas je s 30 godina došla na SP

Britanka je izborila nastup na velikom natjecanje uz svakodnevni posao u tvrtki za kibernetičku sigurnost
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 16:42

Britanska atletska reprezentacija s velikim je ambicijama došla na Svjetsko dvoransko prvenstvo u Glasgow. Iako bez nekoliko zvijezda (Dina Asher-Smith, Keely Hodgkinson, Katarina Johnson Thompson...) koje su se odlučile posvetiti pripremama za Olimpijske igre u Parizu, opet su Britanci složili vrlo jaku ekipu koja bi im na domaćem terenu trebala donijeti nekoliko medalja.

Georgia Bell pored sjajnih Etiopljanki možda nije u najužem krugu favoritkinja za medalju na 1500 metara, ali svakako je jedna od najzanimljivijih priča u šarenom britanskom sastavu. A možemo reći, i jedna od najzanimljivijih priča na cijelom Svjetskom prvenstvu.

Inspirativan put

Bell je nakon završenog fakulteta odustala od bavljenja atletikom, a onda je tijekom “lockdowna” zbog Covida počela rekreativno trčati, da bi sada s 30 godina prvi put u karijeri izborila mjesto u reprezentaciji na velikom natjecanju. Nada se da bi se mogla plasirati i na Olimpijske igre u Parizu, i sve to uz svakodnevni osmosatni posao!

- Vratila sam se trčanju samo zbog zabave i održavanja kondicije. A onda, kada sam se počela osjećati malo bolje, htjela sam vidjeti koliko brza mogu biti - objasnila je Bell u razgovoru za Guardian.

Pokazalo se da je jako brza, štoviše ove je zime pobijedila u svih šest utrka u kojima je nastupila i u Glasgow je došla s četvrtim rezultatom sezone među prijavljenim natjecateljicama (4:03.22).

image

Georgia Bell

MI NEWS Nurphoto Via Afp

Bell je kao klinka bila vrlo talentirana atletičarka, svojedobno među najboljim tinejdžericama na 800 metara u Velikoj Britaniji. Međutim, nakon što se neprestano ozljeđivala tijekom studija na kalifornijskom sveučilištu Berkeley, odlučila je odustati od sporta.

- Kad sam završila fakultet, potpuno sam prestala trčati. Tamošnja filozofija nabijanja velike kilometraže nije mi odgovarala. Vjerojatno sam polovicu vremena tamo provela ozlijeđena i mislila sam da se nikad neću vratiti na stazu. No, tijekom ‘lockdowna’ sam počela trčati po parku i voziti bicikl i postupno sam pronašla put natrag prema utrkama.

Odlučila je nazvati svoje nekadašnje trenere, Trevora Paintera i Jenny Meadows, koji su odveli Keely Hodgkinson do srebrne olimpijske medalje na 800 m. Pod njihovim nadzorom, Bell je tijekom prošle sezone spustila osobni rekord na 1500 metara s 4:16 na 4:03!

- Znam da je Trevor uvijek govorio Jenny da sam pobjegla kad sam otišla u Kaliforniju. Stvarno je želio da ostanem i da radimo zajedno, pa mislim da je bio sretan kad sam se ponovno javila. Krenuli smo iz zabave, a sada je eskaliralo s dvoranskim SP-om, a nadamo se i s Olimpijskim igrama ovog ljeta.

Bell trenira dvaput dnevno, prije i poslije posla u tvrtki zaduženoj za kibernetičku sigurnost.

- Radimo s tvrtkama diljem svijeta. Taj posao je u procvatu i ne bi ga bilo jednostavno napustiti, ali imam jedinstvenu priliku izboriti Pariz. Očito me čeka veliko žongliranje kako bih sve stigla.

Kako god završilo ovo Svjetsko prvenstvo u Glasgowu i njezin lov na Pariz, nema sumnje da je put Georgije Bell uistinu inspirativan...

Linker
27. srpanj 2024 02:25