Sara Kolak

 GORAN MEHKEK/Cropix
SVE BOLJA FORMA

Zlatna hrvatska olimpijka napokon u dobrom izdanju: ‘Ovo je za moju dušu. Ne skidam osmijeh s lica‘

Sara Kolak osvojila je drugo mjesto u bacanju koplja bacivši svoj drugi rezultat sezone (59,29 m)
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 10. rujan 2023. 18:16

Uvod u bogato atletsko poslijepodne na Mladosti bilo je natjecanje kopljašica u kojem smo nakon dvije godine na Hanžekovićevom memorijalu ponovno gledali i našu olimpijsku pobjednicu iz Rio de Janeira Saru Kolak.

Ludbrežanka se već neko vrijeme muči s rezultatima, ove sezone ni na jednom natjecanju nije prebacila liniju od 60 metara. Nije joj to uspjelo ni ove nedjelje, ali završila je nastup sa širokim osmijehom na licu, zadovoljna jer joj je 59,29 m drugi hitac po vrijednosti ove godine. I u konačnici dovoljan za drugo mjesto, iza Amerikanke Maggie Malone (63,71).

- Super je bilo, rasla sam iz hica u hitac i stvarno sam zadovoljna. Plan je bio zabaviti se na posljednjem natjecanju sezone, uživati u bacanju, ne skidati osmijeh s lica i uživati. Ovo je bilo baš za dušu. Kad si na domaćem terenu, teško je skinuti osmijeh sa lica, a drago mi je da je u publici bilo i puno mojih Ludbrežana i Slovenaca - rekla je Sara.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Nije ova godina ispala kako je htjela, nije je bilo ni u finalu SP-a u Budimpešti, ali Saru ne napušta optimizam.

- Imali smo tijekom natjecanja vjetar u prsa, ali meni je ovo bio snažan vjetar u leđa za dalje, baš sam uživala.

Drugo mjesto na ovako jakom mitingu znači i velik broj bodova za renking, odnosno plasman na OI. Iako kad je u pravom izdanju, Sara vrijedi puno više i ne bi se trebala bojati za Pariz.

- Nikad se ne zna. Trenutno sam na toj razini da moram razmišljati o bodovima, a ovo su definitivno dobri bodovi. Ali motivirana sam, zdrava sam, puna energije, završila sam sezonu s dobrim osjećajem i sad mi treba čim više dobrih hitaca. Moram podići konstantu i sve će biti super.

Sada je čeka tri tjedna odmora prije novog početka.

- Jedva čekam da krenemo. Da je po mojem, bilo bi samo tjedan dana odmora - uz osmijeh je zaključila Sara.

Linker
02. svibanj 2024 23:29