Thierry Neuville

 Screenshot: WRC
ZVIJEZDA CROATIA RALLYJA

VIDEO: Postao vijest dana u Hrvatskoj zbog drskog pretjecanja, a na kraju je završio - gurajući automobil!

Iscrpljeni Neuville je na kraju gurao auto 800 metara do servisnog parka, ali kaznu nisu izbjegao
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. travanj 2022. 20:31

Na domaćim se portalima tijekom današnjeg jutra pojavila snimka na kojoj se vidi kako Thierry Neuville uoči prvog brzinskog ispita nepromišljeno na zagrebačkoj obilaznici ulijeće ispred bijelog kombija i tako mu oduzima prednost. Petak očito nije bio najbolji dan za belgijskog vozača jer je nakon dobro odrađena prva četiri brzinca i zaostatka od 12,5 sekundi za Kalleom Rovanperom naišao na probleme pri povratku u servisni park na Zagrebačkom velesajmu.

I dok je glasna grmljavina najavljivala dolazak svakog novog automobila, u jednom smo trenutku umjesto toga čuli stenjanje i vikanje, a koji trenutka kasnije i ugledali Neuvillea i njegova suvozača Martijna Wydaeghea kako guraju svoj Hyundai. U žurbi da što prije stignu, odnosno da što manje zakasne na obveznu inspekciju guma i vaganje, pri dolasku u park su se zabili u automobil momčadskog kolege Otta Tänaka, ali su bez zaustavljanja nastavili dalje. Iscrpljeni su se nakon 800 metara guranja bacili na tlo, ali kaznu nisu izbjegli. Četiri minute kašnjenja značilo je i 40 sekundi kazne, pa je Neuville s drugog pao na četvrto mjesto u tom trenutku, da bi u popodnevnom dijelu natjecanja ipak vratio drugo mjesto.

VIDEO NEUVILLEOVA PRETJECANJA POGLEDAJTE OVDJE

- Imali smo problem s alternatorom ranije tijekom dana i promijenili smo remen, ali smo ga opet izgubili na putu do servisa. Oko 800 metara prije parka auto se potpuno zaustavio i morali smo ga gurati - objasnio je kasnije Neuville.

Automobil mu je ipak brzo popravljen, pa je popodne mogao nastaviti utrku i vratiti izgubljeno.

CIJELI IZVJEŠTAJ S PRVOG DANA CROATIA RALLYJA PROČITAJTE OVDJE

Linker
09. svibanj 2024 06:40