Lewis Hamilton

 TIM GOODE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
ODLAZAK IZ MERCEDESA

Čak osam kandidata za Hamiltonovog nasljednika: ‘Da ste mi prije dva dana to rekli, ne bih mislio da je moguće‘

Iskusni Fernando Alonso (Aston Martin) je možda i najrealniji izbor
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. veljača 2024. 14:19

Lewis Hamilton od sljedeće sezone Formule 1 vozit će za Ferrari umjesto Carlosa Sainza, no tko će zauzeti njegovu poziciju u Mercedesu?

Šef Mercedesa Toto Wolff kazao je kako neće biti nikakve žurbe prilikom odabira novog momčadskog kolege Georgea Russella, za kojeg je napomenuo kako ima potencijal postati novi prvi vozač.

Nedavno su dugoročne ugovore potpisali Charles Leclerc (Ferrari) i Lando Norris (McLaren), a Sky Sports piše kako bi jedan od glavnih kandidata trebao biti Alex Albon kojeg ugovor s Williamsom veže do 2025. godine.

Drugi očiti kandidat, piše isti izvor, jer Carlos Sainz, kojeg će Hamilton zamijeniti u Ferrariju. Sainz je jedini vozač izvan Red Bullova tima koji je prošle godine pobijedio u utrci Formule 1.

Iskusni Fernando Alonso (Aston Martin) je možda i najrealniji izbor. Iako su mu već 43 godine, on i dalje vozi na vrlo visokoj razini. S Aston Martinom je 2023. šest puta u prvih osam utrka bio na pobjedničkom postolju.

Preostali kandidati koje navodi Sky Sports su Esteban Ocon (Alpine), zatim od kraja 2022. umirovljeni iskusni Nijemac Sebastian Vettel te 17-godišnji Talijan Kimi Antonelli iz Formule 2. Kao autsajderi se spominju Daniel Ricciardo i Valtteri Bottas.

- Da ste mi prije dva dana rekli da će Lewis otići u Ferrari, ne bih mislio da je to moguće. Stvari se mogu brzo promijeniti. Ugovori su dobri onoliko koliko se vozač ili tim žele utrkivati. Tko zna što se događa na tržištu vozača, moglo bi biti neočekivanih prilika za nas – komentirao je Wolff.

Linker
22. travanj 2024 21:34