ANDREJ ISAKOVIC Afp
OD 2026. GODINE

Dva njemačka giganta pripremaju teren za ulazak u Formulu 1! ‘Nedostaje vam argumenata protiv toga‘

Dobri poznavatelji zbivanja u svijetu Formule 1 povezuju Porsche s Red Bullom...
Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2022. 11:45

Njemački proizvođači automobila Audi i Porsche pripremaju ulazak u svijet Formule 1 od 2026., otkrio je u ponedjeljak glavni operativac Volkswagenove grupe Herbert Diess, prenosi britanski BBC.

Dobri poznavatelji zbivanja u svijetu Formule 1 povezuju Porsche s Red Bullom, momčadi aktualnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena, dok bi Audi ušao samostalno, kupnjom neke od aktualnih momčadi. Navodi se da su predstavnici Audija već razgovarali s predstavnicima McLarena, Saubera, Aston Martina i Williamsa.

U Volkswagenu već dugi niz godina postoji težnja za ulaskom u svijet Formule 1, ali ona nikada nije materijalizirana. No, čini se da će sada, preko svojih pridruženih članova, doista ući u "oktanski cirkus", iako su mišljenja u Upravnom odboru kompanije podijeljena. No, šefovi Porschea i Audija, koji su najveći generatori zarade unutar kompanije, tvrde da ulazak u Formulu 1 ne bi bio trošak, već dodatni izvor profita.

"Jednostavno vam nedostaje argumenata protiv toga", izjavio je Diess tijekom događaja u Wolfsburgu, gdje se nalazi sjedište tvrtke.

Diess je dodao da je Porsche konkretniji u svojim planovima od Audija, ne navodeći detalje za takvu tvrdnju.

Porsche bi s Red Bullom radio na razvoju motora koji bi zadovoljavao nove zadane standarde i bio ugrađen u bolid za 2026., a momčad bi nosila ime Red Bull-Porsche.

I Porsche i Audi žele sudjelovati u razvoju novih, hibridnih pogonskih agregata.

Linker
17. svibanj 2022 12:46