HANDOUT Afp
OPET SPEKTAKULARAN

FOTO: Ferrari predstavio bolid za posljednju sezonu prije dolaska Hamiltona. Pogledajte kako izgleda

Predsezonska testiranja održat će se od 21. do 23. veljače u Bahreinu, a nova sezona započet će 2. ožujka
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2024. 15:58

Slavna F1 momčad Ferrarija predstavila je novi bolid SF-24 koji će se natjecati u nadolazećoj sezoni Formule 1.

Šef momčadi Frederic Vasseur rekao je da "momčad mora nastaviti tamo gdje je stala prošle sezone" kada je u posljednjih pet utrka prošlogodišnjeg prvenstva vozač Ferrarija Charles Leclerc osvojio je tri pole positiona.

"Prošla godina je bila posebna s teškim početkom i prilično dobrim završetkom sezone. Bit će uspona i padova, ali najvažnije je da ostanemo dosljedni u našem pristupu," rekao je Vasseur.

image
HANDOUT Afp
image
HANDOUT Afp

Ferrari je novi bolid predstavio videom objavljenim na stranici momčadi i društvenim mrežama, a bolid je ostao u crvenim bojama.

"Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu kada je automobil u pitanju. Prema dojmu koji sam stekao u simulatoru, mislim da je posao obavljen dobro. SF-24 bi trebao biti manje osjetljiv i lakši za vožnju", rekao je Leclerc .

Njegov timski suvozač Carlos Sainz rekao je da su vozači "dali precizne informacije inženjerima" kako bi novi bolid bio što bolji i konkurentniji.

"Veselim se vožnjama, da vidim je li to u korelaciji s dojmom koji sam stekao na simulatoru, a to je da je novi bolid korak naprijed u usporedbi s prošlom godinom," rekao je Sainz.

image
HANDOUT Afp
image

Charles Leclerc i Carlos Sainz

HANDOUT Afp

Predsezonska testiranja održat će se od 21. do 23. veljače u Bahreinu, a nova sezona započet će 2. ožujka Velikom nagradom Bahreina.

Podsjetimo i kako će Lewis Hamilton od 2025. postati vozač Ferrarija.

Linker
24. travanj 2024 17:41