Kylian Mbappé

 Alessio De Marco/zuma Press/profimedia
POSEBNI KLIJENT

Mbappé u garaži ima Schumacherov luksuz, Real mu daje drugu ‘zvjerku‘, ali ne smije ju koristiti

Limitiranja izdanja talijanskog brenda vozi samo šofer
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 11:34

Real Madrid od 2022. ima sponzorski ugovor s BMW-om, stoga je svake godine predviđeno da igrači Kraljeva dobiju i luksuzan poklon u vidu kakvog "bijesnog" automobila. Međutim, najnovijoj zvijezdi Madrida to neće previše značiti. Kylian Mbappé ima sve što možete poželjeti, ali ne i - vozačku dozvolu.

Mbappé je 20. studenog napunio 25 godina, po zakonima Francuske (i Španjolske) vozačku dozvolu može dobiti s 18, kao i kod nas. No, francuski superstar nije iskoristio tu priliku i gdje god krene, putuje kao suvozač, a osobni šofer vozi njegove "zvjerke". Inače, šofera mu je osigurao Paris Saint Germain, očito su si "kliknuli", jer Mbappé ga je poveo i u Madrid.

- Mnogi ljudi drže da je vozačka dozvola obveza, ali ja se ne bih složio. Meni to nikada nije bio prioritet - rekao je jednom prilikom Mbappé, ali i ustvrdio da je to jedan od "očitih nedostataka pored svih uspjeha u mladoj dobi".

Nema vozačku dozvolu, ali ne znači da nema automobile. Po onome što je zasad poznato, Mbappé se vozi u Ferrariju 488 Pisti, riječ je o limitiranom izdanju talijanskog brenda koje je pušteno u prodaju samo posebnim klijentima, a cijena mu je oko pola milijuna eura. Ima 720 konjskih snaga, može doseći brzinu od 340 km/h, a od 0 do 100 stiže u samo 2,85 sekundi.

Još jedan luksuzni model stanuje u Mbappéovoj garaži - Ferrari 458 njegov je "ljubimac", procijenjen je na oko 300 tisuća eura vrijednosti, a poseban je jer je na njegovu dizajnu osobno sudjelovao Michael Schumacher. Osim toga, Mbappéov posjeduje i nekoliko poznatijih modela Volkswagena i Mercedes V klase.

Linker
08. rujan 2024 01:31