Charles Leclerc

 ERWIN SCHERIAU Afp
SLAVLJE PROPETOG KONJIĆA

Ferrari slavio na ‘gostujućem‘ terenu, trebala je to biti dvostruka pobjeda: Leclerc izdominirao u Austriji

Carlos Sainz je po svemu viđenom trebao završiti na drugom mjestu, no bolid mu se zapalio.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. srpanj 2022. 17:14

Charles Leclerc po prvi je put u karijeri osvojio utrku u kojoj nije bio prvi na startu. Za njega i Ferrari još je bolja vijest da su potpuno izdominirali Red Bull na "njegovoj" stazi na Velikoj nagradi Austrije. Naravno da Ferrari uglavnom ima i lošu vijest, Carlos Sainz nije uspio završiti utrku, ponovno ga je izdao bolid na kojem se zapalio bolid u 57. krugu. Španjolac je po svemu viđenom utrku trebao završiti na drugom mjestu te uzeti važne bodove Maxu Verstappenu, koji se ipak domogao tog drugog mjesta, te u ukupnom poretku ima velikih 38 bodova prednosti pred Leclercom. Treći je bio Lewis Hamilton na svom Mercedesu, ali s golemim zaostatkom za vodećim dvojcem.

image

Carlos Sainz

JAMES MOY/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Moy/Pa Images/Profimedia

>>> INCIDENT S CARLOSOM SAINZOM POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ferrari možda malo može utješiti činjenica da je Red Bullov vozač Sergio Perez ostao bez bodova, jer je izletio sa staze već u drugom krugu nakon kontakta s Russellom, a kako se na stazu vratio uvjerljivo zadnji, u Red Bullu su procijenili da nema smisla trošiti bolid za su još u prvoj polovici utrke pozvali da skroz odustane.

No, da se vratimo Charlesu Leclercu. Uspio je čak u tri navrata izravno na stazi preteći Maxa Verstappena, što se doista ne viđa često. Aktualni prvak svijeta nije uspio zaprijetiti Leclercu čak ni kada je u samoj završnici utrke imao velikih problema s papučicom gasa koja se nije vraća u normalan položaj nakon što bi Leclerc skinuo nogu s nje. Ferrari je jednostavno bio prebrz za Red Bull.

Utrku je inače obilježio i veliki broj kazni, nema vozača koji se zbog toga nije žalio, ali generalno to svakako nije utjecalo na dominaciju Ferrarija.

Sljedeća utrka na rasporedu je 24. srpnja i vozi se u Francuskoj. Ferrari će tamo doći prepun optimizma, jer je u posljednje dvije utrke bio daleko najbrži. Da još uspiju riješiti tegobe zbog kojih im vozači moraju završavati utrke prije kraja, gdje bi im bio kraj.

image
ERWIN SCHERIAU Afp

Pohvalu za nastup svakako je zaslužio i mladi Mick Schumacher, koji je završio šesti, što znači da je drugi put u karijeri osvojio bodove. I to drugi put u nizu.

KONAČNI POREDAK U AUSTRIJI: 1. Charles Leclerc (Ferrari), 2. Max Verstappen (Red Bull) +1.532, 3. Lewis Hamilton (Mercedes) +41.217, 4. George Russell (Mercedes) +58.972, 5. Esteban Ocon (Alpine) + 68.436, 6. Mick Schumacher (Haas) 1 krug...

UKUPNI POREDAK: 1. Max Verstappen (Red Bull) 208, 2. Charles Leclerc (Ferrari) 170, 3. Sergio Perez (Red Bull) 151, 4. Carlos Sainz (Ferrari) 133, 5. George Russell (Mercedes) 128, 6. Lewis Hamilton (Mercedes) 109...

Linker
18. travanj 2024 10:53