Lewis Hamilton

 GIUSEPPE CACACE Afp
UVIJEK MOŽE GORE

Hamilton otkrio Mercedesov problem: ‘Teško ćemo već u Saudijskoj Arabiji biti značajnije brži‘

‘Imamo pouzdan automobil, ali oni su mnogo brži. No, toga smo već svi bili svjesni i prije utrke‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. ožujak 2022. 10:51

Lewis Hamilton sumnja da će Mercedes moći značajno poboljšati svoj tempo na Velikoj nagradi Saudijske Arabije koja je na rasporedu već sljedećeg vikenda. Hamilton se u Bahreinu na koncu našao na postolju, ali to je bio splet okolnosti i problema koje je imao Red Bull, a ne zato što je Hamilton doista bio konkurentan. Dapače, jasno se vidjelo kako je Mercedes imao tek treći najbrži tandem tijekom vikenda, jer su i Ferrari i Red Bull bili značajno brži.

Hamilton i drugi Mercedesov vozač George Russell bili su više od pola minute u zaostatku od konačnog pobjednika Charlesa Leclerca, prije nego što je kasni Safety Car izbrisao prednost i vratio Srebrne strijele u borbu za postolje.

"Imamo pouzdan automobil, ali oni su mnogo brži. No, toga smo već svi bili svjesni i prije utrke," rekao je Hamilton. "Teško mi je bilo voziti, jer nam je manjkalo brzine, ali uvijek može biti gore."

Hamilton stoga očekuje težak vikend i u Saudijskoj Arabiji.

"Ne, ne mislim da ćemo biti nešto posebno brži. Ali mi smo, naravno, puno naučili u Bahreinu. Ferrarijeva pravocrtna brzina - kao i Red Bullova - vrlo je brza, a njihova izvedba kroz zavoje se poprilično razlikuje od naše. Nadam se da ćemo za sljedeću utrku uspjeti pronaći neka poboljšanja, ali za temeljni problem brzine mislim da ćemo trebati malo vremena."

Linker
25. travanj 2024 11:14