Lewis Hamilton

 BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
FORMULA 1

Otkriveni novi detalji iz Hamiltonovog ugovora, u Ferrariju će zarađivati nestvarnu cifru

39-godišnjak će se Talijanima priključiti s ciljem osvajanja rekordnog osmog trijumfa Svjetskog prvaka
Piše: Vito TomasObjavljeno: 03. veljača 2024. 13:25

Lewis Hamilton transferom iz Mercedesa u Ferrari šokirao je svijet sporta. U timu Mercedesa Hamilton je proveo posljednjih 11 sezona, a sada će se pridružiti momčadi talijanskih moćnika.

39-godišnjak će se Ferrariju priključiti s ciljem osvajanja rekordne osme titule prvaka. Jedan od značajnih faktora u Hamiltonovom prelasku u talijanskog diva zasigurno je bila i pozamašna svota novca, skoro pa duplo veća od one koju trenutačno zarađuje u Mercedesu.

Kako navodi formu1a.uno, britanski će vozač u cjelokupnom financijskom paketu, koji uključuje plaću, sponzore, autorska prava na slike i bonusi, godišnje zarađivati oko 85 milijuna funti, tj. gotovo 100 milijuna eura. U Mercedesu je do sada Hamilton zarađivao oko 50 milijuna funti godišnje. Predsjednik Ferrarija John Elkann sedmerostrukog prvaka također je uvjerio poticajem da će podržavati njegov aktivizam i dobrotvorna djela tijekom njegova boravka u momčadi.

No, Hamiltona nije potaknuo samo novac, već i Ferrarijevo uvjeravanje u konkurentnost automobila. U to spadaju jamstva na tehničkom nivou, npr. novi motor bolida koji je u konstrukciji u Maranellu, predviđen da će ‘pumpati‘ stazama Formule 1 već od 2026. godine. Novi propisi o motorima koji dolaze 2026. omogućit će timovima novi početak, a Hamilton se nada da mu to može otključati barem još jedan naslov.

Još jedan važan faktor u Hamiltonovoj odluci bio je upravo šef Ferrarija Frédéric Vasseur, inače Hamiltonov bivši mentor. Hamilton je s Vasseurovim ART timom 2005. i 2006. osvojio naslove u Formuli 3 i GP2 (danas Formula 2), prije nego što je 2007. započeo blistavu karijeru u Formuli 1 s timom McLaren. Sami Vasseur kroz godine je više puta isticao njihovo prijateljstvo i dobre odnose, a sada će napokon ponovno surađivati u istoj momčadi.

Linker
30. travanj 2024 16:43