Lewis Hamilton

 GREGORY LENORMAND/Dppi Via Afp
BLIZU DOGOVORA

Senzacija u Formuli 1, Hamilton nakon 10 godina mijenja momčad. Sprema se velika rošada

Španjolski AS piše da se Britanac sve dogovorio s Ferrarijem i da treba samo finalizirati posao
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 01. veljača 2024. 09:57

U Formuli 1 se sprema velika bomba. Tim je naslovom španjolski AS objavio da će legendarni Lewis Hamilton (39) postati novi vozač Ferrarija. Detalji ovog prelaska se tek trebaju finalizirati, ali će sedmerostruki svjetski prvak, tvrde, gotovo sigurno od iduće sezone nositi crveno.

Hamilton je prošle godine obnovio ugovor s Mercedesom do 2025., ali u posljednje vrijeme F1 ugovori su neobvezujući i dopuštaju klauzule o odlasku. Nakon dvije godine bez pobjedničkog bolida, Sir Lewis će napustiti Mercedes u pokušaju da dođe do rekordnog osmog naslova kojim bi prestigao Michaela Schumachera koji također ima sedam naslova.

Savršen je to spoj i za Ferrari koji na vozačku titulu čeka od 2007., a na momčadsku od 2008. U Hamiltonu vide vozača koji će ih zajedno s Charlesom Leclercom vratiti na vrh.

Što se tiče Carlosa Sainza, njegov san da postane svjetski prvak s Ferrarijem se za sada neće ostvariti. Tek treba vidjeti gdje će Španjolac nastaviti karijeru nakon što njegovo mjesto u Ferrariju zauzme Hamilton. AS nagađa da bi potencijalne destinacije mogle biti Audi, Mercedes ili Aston Martin.

Linker
01. veljača 2024 10:36